Algemeen

Dit is een rondreis die je bij uitstek met een camper maakt. Je start in Miami met de auto en reist vandaar naar Orlando waar je de camper ophaalt.  Tijdens de reis is het heerlijk genieten leuke uitstapjes en geweldige muziek. In Nashville kun je je helemaal onderdompelen in de country  en rock 'n roll muziek. In Graceland en Tupelo stap je in de voetsporen van Elvis. Je bezoekt zowel de plek waar hij is gestorven als zijn geboorteplek. In Memphis stad kun je je hart ophalen als je van blues, rock 'n roll en soul muziek houdt. Deze stad swingt van vroeg tot laat. Je reist door verschillende staten die allemaal een heel eigen karakter hebben; Florida is het zonnige zuiden, Georgia is rijk aan landbouw, Tennessee kent een heel afwisselend landschap, Mississippi is mooi maar duidelijk arm, Alabama is prachtig onderhouden en heeft prachtige parken.  Een aantal van de staten hebben een controversieel verleden t.a.v. de slavernij en er zijn zelfs plekjes waar men nog steeds openlijk voorstander is van rassensegregatie. Musea over dit verleden zijn er in overvloed. Verder vind je langs de route de mooiste campings en kun je genieten van de prachtige natuur en de mooie kust. De reis sluit je af in het bruisende en hippe Miami. 


De route

De route voert je door Florida, Georgia, Tennessee, Alabama en Mississipi. Via de nogal saaie snelweg door Florida kom je in Georgia waar het uitzicht op de omgeving vanaf de weg een stuk leuker wordt. En dat blijft zo. Met name de Tennessee Music Highway is een prachtige weg om te volgen. Je rijdt door een gevarieerd landschap met als bonus o.a. bezienswaardigheden als Loretta Lynn's Ranch en de oude school van Tina Turner. Onderweg kom je leuke overnachtingsadresjes tegen waar je leuke dingen kunt zien en doen.
Klik hier voor de volledige route in Google Maps. Hierop is ook aangegeven waar het leuk is even te stoppen.

 

Vlucht - Amsterdam - Atlanta - Miami
Deze reis hebben we gemaakt met Delta Airlines. Onze ervaring met Delta is dat het een goede maatschappij is. Door de tussenstop in Atlanta stonden we zo buiten in Miami. Dat komt omdat je al in Atlanta door de douane moet. Dat is hier goed georganiseerd, de wachttijden zijn minimaal. Zodra je in Miami aankomt loop je zo naar buiten. Scheelt enorm in tijd. Let wel op dat als je een hotel boekt dat deze niet al te ver van het vliegveld ligt. Het is erg druk op de wegen rondom Miami. Ook lijkt het dat je niet zover hoeft te rijden, de files zorgen ervoor dat je er veel langer over doet dan je zou denken.

Stop 1 - West Palm Beach -  1 nacht

Vanaf het vliegveld is het zonder files ongeveer anderhalf uur rijden naar West Palm Beach. Deze plaats heeft een mooie boulevard en een gezellig en chique centrum waar verschillende winkels en een ruime keuze restaurantjes. Net over de brug ligt Palm Beach, waar de rijken der aarde een aardig optrekje hebben. Lees hier onze blog over deze stop.

Stop 2 - North West Orlando - 1 nacht

Op deze dag lever je de auto in op de luchthaven en neem je een taxi naar de camperverhuur locatie. Na de overdracht van de sleutels van je huis op wielen voor de komende drie weken is het door naar het noordwesten van Orlando. Dit is een tussenstop waar je eigenlijk niet veel meer doet dan overnachten zodat je de dag daarna met de rondreis per camper kunt starten

Stop 3 - Cordele -  1 nacht

Je pakt de lange saaie snelweg richting Georgia. Onderweg is er gelukkig een prachtig park wat je kunt bezoeken, Sweetwater Wetlands. Je ziet hier allerlei prachtige vogels en op verschillende plekken zelfs alligators. Door het park lopen verschillende wandelpaden die je door het moeraslandschap voeren. Van tijd tot tijd zijn er speciale plekjes waar je even kunt zitten om de bijzondere omgeving in je op te nemen. Het park is gratis te bezoeken.  Lees hier de blog over deze rit.
 

Stop 4 -  Stone Mountain (Atlanta) -  2 nachten

Stone Mountain is een park dat aan de oostkant van de stad Atlanta ligt. Het park biedt verschillende outdooractiviteiten, een aantal musea, wandeltochten, een historisch dorpje en meer.  De grootste trekpleister is de grote granieten rots waar een gigantische afbeelding op staat afgebeeld die gemaakt is door o.a. een bouwer die gewerkt heeft aan de Mount Rushmore gravure. Klik hier voor de blog over dit bezoek.  

Stop 5 -  Rock City - Ruby Falls - 1 nacht

Ook deze rit is maar een paar uurtjes rijden. Bij Lookout Mountain kun je omhoog rijden naar Rock City. Van hier heb je als je geluk hebt zicht op wel zeven staten en een kunstmatig aangelegde waterval. Ook zijn er nog wat andere bezienswaardigheden boven op de berg zoals een sprookjes grot en een speciale tuin. Aan de voet van de berg ligt Ruby Falls. Hier vind je de grootste, voor publiek toegankelijke, natuurlijke waterval van Amerika. Klik hier voor de blog over Ruby Falls.

Stop 6 -  Huntsville - Nashville - 3 nachten

Via Huntsville, waar je even stopt en het U.S. Space Rocket Center bezoekt (klik hier voor de blog), rijd je naar Nashville. Het is een lange rit maar door de verschillende stops onderweg is het wel een dag waarop je van alles ziet. Je komt waarschijnlijk zo tegen de avond aan in Nashville. Vanaf de campings in Nashville, die allemaal bij elkaar liggen, kun je met de shuttlebus tegen een klein prijsje naar downtown Nashville reizen. We hebben een aantal blogs geschreven over Nashville, Een over de rit erna toe, een blog over de County Music Hall of Fame en Studio B, een over het bezoek aan de Grand Ole Opry en de laatste over Nashville en zijn bezienswaardigheden.

Stop 7 -  Graceland - Memphis - 3 nachten

De weg van Nashville naar Memphis voert je over de Tennessee Music Highway. Langs deze weg kun je verschillende plekjes bezoeken die iets te maken hebben met legendarische artiesten als Tina Turner en Loretta Lynn. Lees hier de blog over deze bijzondere weg. In Memphis is het eerst naar Graceland en dan door naar downtown Memphis. Een prachtige stad met veel bomen, geschiedenis en swingende muziek. Lees hier de blog over ons bezoek aan Graceland

Stop 8 - Tupelo en Starkville - 2 nachten
Het is op naar Tupelo, de plek waar Elvis is geboren. Vandaar pak je de Natchez Trace Parkway. Een prachtige route maar wel een die je pas echt waardeert als je af en toe je auto uitstapt en het gebied achter de weg verkent. Daarna is het door naar Starkville, een niet bijzonder plaatsje maar daar ligt wel een heerlijke camping aan een prachtig meer. Even bijkomen van het muzikale geweld van de voorgaande dagen. Lees meer over dit bezoek in onze blog.

Stop 9 - Montgomory - 1 nacht
Montgomory is de hoofdstad van Alabama. In  downtown zie mooie regeringsgebouwen en statige huizen. In deze stad word je echt geconfronteerd met het slavernij verleden. De Human Rights beweging heeft hier ook een prominente rol gespeeld, Martin Luther King en vele andere werkten vanuit hier aan de verbetering van de situatie hoe de zwarte bevolking behandeld werd. Een absolute must wat ons betreft is het Rosa Parks Museum. Het museum geeft op bijzondere wijze weer hoe je als gekleurde inwoner behandeld werd in deze staat. Helaas is de strijd hier nog niet helemaal gestreden. Lees meer in de blog over dit bezoek.

Stop 10 - Grayton Beach State Park - 2 nachten
Na de indrukken van de afgelopen dagen is het tijd voor wat rust. Heerlijk genieten aan een hagelwit strand aan de kust van Florida. Wij hebben gekozen voor een State Park. De stranden zijn hier schoner en het is er niet zo druk als elders. De albatrossen vliegen hier af en aan. Het strand ligt aan een duinenlandschap met daarachter wat meren. Het is geen bijzonderheid om hier een Alligator te spotten. Lees meer in de blog.

Stop 11 - Lanark Village - 1 nacht
Het is door langs de prachtige kust naar de volgende stop in Florida. Stop onderweg in het gezellige plaatsje Apalachicola. Hier zijn hele leuke winkeltjes en eethuisjes te vinden. Het ligt bovendien aan het water wat het een heerlijk vakantiegevoel geeft. Hierna is het door naar Lanar Village. Net voor je dit bereikt zie een bijzonder camping, Ho Hum RV park. Een geweldige camping, pal aan zee met ononderbroken uitzicht over de Golf van Mexico. Lees meer hierover in onze blog.

Stop 12 - Yankeetown- 1 nacht
De naam van de volgende stop, Yankeetown, geeft al een beetje aan dat dit een aparte stop wordt. Aan de rivier ligt een nogal vrijzinnige nederzetting met een kleine maar heel leuke camping. Relax is het motto, morgen weer een dag. De omgeving is prachtig en de sfeer super goed. Voor je hier naar toe gaat is het even langs  Wakulla Springs State Park. In dit park vind je de diepste bron van de wereld gelegen in een adembenemend moeras van Cypressen. Een boottochtje is zeker de moeite waard.
Lees hier meer over in onze blog.

Stop 13 - Orlando - 1 nacht
Morgen leveren we de camper weer in en gaan we verder met de auto naar Miami. Vanavond staat in het teken van opruimen en koffers pakken. Niet leuk om twee redenen; pakken is altijd een gedoe en we moeten afscheid nemen van ons huisje waar ik stiekem toch een beetje aan gehecht ben geraakt de afgelopen weken.

Stop 14 - Miami - 2 nachten
Miami is de bestemming, een stad die bruist en vele kanten kent. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn geweest maar nu staan wat ons betreft de belangrijkste wijken op het programma. Breng een bezoek aan Miami Beach met zijn bijzondere Art Deco, aan Wynwood met zijn prachtige muurschilderingen en lyttle Havana waar je de echte Cubaanse sigaar gemaakt ziet worden. Wil je meer, er is genoeg om een keuze uit te maken. Voor wie van shoppen houdt is dit een waar paradijs