Boston

Een stad vol historie en statige gebouwen. Wandel langs de rode streep die de Freedom Trail markeert. De 4 kilometer lange tocht voert je door meest historische buurten van Boston en toont je de belangrijkste locaties uit de geschiedenis van het ontstaan van de Amerikaanse vrijheid. Het is een stad waar je kunt slenteren, winkelen, geschiedenis kunt opsnuiven en je rustig een paar dagen kunt vermaken.

Vandaag:

BOSTON 7 dagen weersverwachting

De stad

Boston ligt aan de Massachusetts Bay, een baai die grenst aan de Atlantische Oceaan. In de baai liggen verschillende eilanden waaronder een paar die behoren tot een State Park. De eilanden zijn met een veerboot eenvoudig te bereiken.

De binnenstad van Boston is ongewoon klein voor een grote stad. Hierdoor zijn de wijken makkelijk te voet te verkennen. De straten zijn smal in vergelijking met andere steden in Amerika. Hierdoor heeft Boston veel weg van een Europese stad. Sommige straten lijken zelfs erg op straten die je in Parijs tegenkomt.

Ten noorden van het centrum ligt de Charles River. Een aantal bruggen en de metro verbinden de stad met het noordelijk gelegen Cambridge. De plaats waar je het beroemde Harvard vindt.

 

Een stukje geschiedenis

Op 5 maart 1770 vond in Boston het Bloedbad van Boston plaats. Op die dag opende Britse soldaten het vuur op protesterende burgers. Dit moment wordt veelal gekenmerkt als het begin van de Amerikaanse revolutie.  Een paar jaar later, in 1773 begonnen de inwoners van Boston een boycot tegen belasting op geïmporteerde producten zoals thee. Deze belasting was ingesteld door het Britse parlement. Deze gebeurtenis kreeg de naam de Boston Tea Party en heeft op grote schaal bijgedragen tot het ontstaan van de Verenigde Staten.

In Boston zijn veel plekken en gebouwen te vinden die vandaag de dag belangrijke toeristische trekpleister zijn en herinneren aan deze tijd. 

Er zijn nog meer grootse en gedenkwaardige bouwwerken in Boston. Zowel in de stad als in Cambridge dat aan de overkant van de Charles River ligt.

Faneuil Hall

The Paul Revere House

Harvard - Cambridge

Boston nu

Er zijn in de stad leuke plekjes te vinden die typisch zijn voor de stad. Denk aan het bijzondere Fenway Park, het stadium van de Red Sox of Cheers, de bar uit de gelijknamige serie. Niet ver buiten de stad kun je een bezoek brengen aan het Edward M. Kennedy Institute for the United States Senate. Hier kun je de rol spelen van een Amerikaanse Senator.

Midden in de binnenstad ligt  een groot park met een meertje en grote oude bomen, The Boston Common, Garden and Mall.  In het park vindt je Bostonians zittend op een bankje, druk in discussie, nanny's wandelen en spelen met de kinderen en (aankomend) kunstenaars die proberen de omgeving op doek vast te leggen. Je kunt hier zelfs varen in een bootje in de vorm van een zwaan. 

Naast dit grote park midden in het centrum zijn er nog veel meer plekken in en om Boston waar je even van natuur kunt genieten.

Freedom Trail

Boston Teaparty Ships & Museum

State Capitol

Wandelend de stad ontdekken

Boston is bij uitstek een stad die je wandelend kunt ontdekken. Ondanks dat in sommige wijken enig hoogte verschil is, zijn de wandelingen voor iedereen goed te doen. Je kunt een wandeling maken die je meeneemt naar de rijke historie van de stad, maar je kunt ook wandelingen maken met een thema zoals filmlocaties of kunst. Breng zeker een bezoekje aan Beacon Hill, Back Bay of Downtown. Deze wijken hebben een geheel eigen karakter en zijn heel leuk om wandelend te ontdekken.

Musea

De stad kent talloze musea. Of je nu van kunst houdt, wetenschap, auto's of geschiedenis. Verspreid over de stad en in Cambridge kun je je hart ophalen.

Bezienswaardigheden 

Op de kaart hieronder vind je de meest toonaangevende bezienswaardigheden van de stad. Klik op een icoontje voor meer informatie. Indien de bezienswaardigheid een eigen website heeft dan vind je hier ook de link naar de betreffende site. 

 

Uitleg iconen:


Handige links

 

Tags - Kijk voor ligging op de kaart:

Bunker Hill Monument, Old South Meeting House, Paul Revere, Church, Old State House, ASC Tiffany, Faneuil Hall, Constitution, Dorchester Heights, Longfellow, Moakley, library, Athenæum, Holocaust, Massachusetts, Vilna, Kennedy, Harvard, Custom, Independence Wharf, Fenwick, Cheers, Samuel Adams, Swan boats, public, garden, commonwealth, Rose, Castle, Zoo, Aquarium, art, Isabella Stewart, NCAAA, Ethelbert, Cooper, Common, Mary Baker Eddy, African, Nichols, Paul S. Russell, Larz Anderson, Car, Science, MIT, Semitic, Peabody