Rocky Mountain National Park

In het Rocky Mountain National Park vind je hoge bergen, uitgestrekte weides en prachtige meren.  Je kunt hier heerlijk wandelen maar ook een van de vele bergtoppen beklimmen. Het drukste gedeelte van het park ligt in het noordoosten, ten westen van het plaatsje Estes Park. Het zuidelijk en oostelijk deel van het park is een stuk rustiger. Het weer in het park is grillig. Het kan zomaar omslaan van warm naar koud, van zonnig naar hevige regen of sneeuwbuien en vice versa. Het is dus belangrijk om altijd het weer in de gaten te houden en de juiste kleding te dragen.

Toegang tot het park

Er zijn een drie toegangswegen naar het park. Twee aan de oostzijde en een in het westen van het park:

Beaver Meadows Entrance Station

Klik hier voor de ligging

Fall River Entrance Station

Klik hier voor de ligging

Grand Lake Entrance Station

Klik hier voor de ligging

 

Bus shuttles in en naar het park

In het park kun je gebruik maken van de gratis shuttle bus die stoppen op belangrijke plekjes in het oosten van het park.  Klik hier voor de routes op de  site van de NPS.

Verblijf je niet in het park maar in de buurt van Estes Park dan is het in de zomermaanden mogelijk gebruik te maken van de gratis shuttle naar het park. Klik hier voor meer informatie.

Het weer 

Het weer kan zomaar omslaan in het park. Zo kan het rondom het wat hoger gelegen Bear Lake in juli nog sneeuwen. In de zomer is het gebruikelijk dat de dag wordt afgesloten met forse onweersbuien en flinke wind. Het temperatuurverschil kan op deze momenten 10 graden zijn. Advies is om altijd goed gekleed en voorbereid op pad te gaan en vooraf de weersverwachting te checken.

Continental Divide

Dwars door het park loopt de Continental Divide. Het is de scheiding tussen twee gebieden waar water twee verschillende kanten op stroomt. De ene kant stroomt richting de Atlantische Oceaan, de ander richting de Noordelijke Stille Oceaan, Je kunt in het park een trail volgen die meerdere dagen in beslag neemt. Deze voert je een aantal keer dwars door en langs de Continental Divide. Deze wandeling moet je goed voorbereiden en is alleen voor geoefende hikers geschikt. Je kunt natuurlijk ook een klein stukje pakken van de trail. Deze start bij Grand Lake, in het westen van het park. 

Wildlife in het park

In het park leven veel dieren waaronder elanden, herten, beren en poema's. Vogels zijn er ook in grote getalen. Er zijn hier wel 600 soorten te vinden. 

Je hebt het meest geluk om wildlife te spotten bij pull-outs langs de weg bij open gebieden. Met name in de vroege uurtjes en net voor zonsondergang is de kans het grootst om ze te zien.
Sheep lakes information Station is ook een plek waar je goed wild kunt zien. Het is vooral een populaire plek voor Bighorn Sheep.

Veiligheid is belangrijk.

Kijk bij Goed te Weten voor Tips voor veiligheid bij een ontmoeting met wilde dieren.

Plattegronden

 

Klik op een icoontje voor meer informatie

Plattegrond van de ligging van verschillende Visitor Centers

 

Plattegrond met de ligging van verschillende bijzondere plekjes

 

Een paar bijzondere plekjes in Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park is groot. Er zijn dan ook veel wandel mogelijkheden en dingen om te zien en doen. Het gaat te ver om alles te benoemen. We hebben daarom een selectie gemaakt van de meest bekende bezienswaardige plekjes en wandelingen.

Wil je weten waar de plekjes precies liggen, klik dan op de plattegrond aan de rechterzijde van deze pagina.

 

Trail Ridge Road

Moraine Park

Dream Lake

Trail Ridge Road

Deze weg loopt van de oostingang naar de westingang van het park. Trail Ridge Road biedt een spectaculair uitzicht op het majestueuze landschap van het Rocky Mountain National Park. Het is de hoogst gelegen snelweg in de Verenigde Staten. De weg loopt bijna 13 km op meer dan 33oo meter hoogte. Onderweg is er regelmatig de gelegenheid om even te stoppen om van het uitzicht te genieten. 

Let op: de weg is alleen in de zomermaanden toegankelijk (meestal open vanaf het laatste weekend van mei tot ongeveer eind oktober).


Moraine Park Discovery Center

Dit discovery Center is gevestigd in een historisch gebouw waar je interactieve tentoonstellingen over het  landschap uit het verleden en heden vind. Ook is hier een boekenwinkel en kun je een korte Nature Trail volgen.


The Holzwarth Historic Site

Verschillende delen van het Rocky Mountain National Park waren jarenlang in privébezit. De Holzwarth Historic Site biedt een kijkje in het leven van die bewoners. Er zijn verschillende interactieve activiteiten te beleven. Stap terug in de tijd terwijl je door de oude gebouwen toert, een ongelooflijk zware buffeljas draagt, kleren op de ouderwetse manier wast, enzovoort.


Bear Lake

Bear Lake is een van de weinige plaatsen in de Verenigde Staten waar je over een verharde weg naar een bergmeer kunt rijden. Het is een van de meest populaire plekken in Rocky Mountain National Park. De loop trail rond Bear Lake zelf, minder dan anderhalve kilometer lang, biedt een geweldig uitzicht op Hallett Peak en, in de verte, Longs Peak. Vanaf hier is ook mogelijk om verschillende andere wandelingen te starten waaronder een korte wandeling naar Nymph Lake en Dream Lake.  


Emerald Lake Trail

Deze populaire ruim 5,5 kilometer heen en terug wandeling voert je langs Nymph Lake, Dream Lake en Tyndall Creek en biedt een adembenemend uitzicht op Longs Peak, Hallett Peak en Flattop Mountain voordat je het op 3352 meter hoog gelegen Emerald Lake bereikt .


Spraque Lake

Abner Sprague woonde meer dan een eeuw geleden in dit gebied en creëerde een forellenvijver door een beek af te dammen. Het meer biedt mooi uitzicht op de hoge toppen in het omliggende gebied. Loop via het 800 meter lange pad langs het meer en je hebt een adembenemende uitzicht op de Continental Divide. Dit vlakke verharde grindpad omcirkelt het meer en biedt tevens educatieve tentoonstellingen.


Many Parks Curve Overlook

Op deze plek heb je spectaculair uitzicht op verschillende 'parks' in de omgeving en wordt ook wel het beste uitkijkpunt van de Rocky Mountain NP  genoemd. Een park betekent in Colorado een vallei omringt door hoge bergen. Je ziet vanaf hier Moraine Park, Horseshoe Park en Estes Park. Longs Peak, de hoogste berg in het park, Mount Meeker en Mount Lady Washington zijn ook hiervandaan te zien..


Long Peak, de hoogste berg van het park in sneeuw

Reeën op open grasland in het park

Uitzicht langs Bear Lake Trail, waaronder Long Peak.

Long Peak

Deze berg met een hoogte van 4346 meter is de hoogste van het park. Je kunt 'm van vele plekken zien, waaronder vanuit Estes Park en Many Parks overlook. Op een heldere dag is de berg zelfs vanuit Denver te zien. De berg is herkenbaar aan zijn opvallende blokkerige top.


Gore Range Overlook

Gore Range Overlook, op een hoogte van 3660 meter, biedt een van de meest uitgestrekte vergezichten in Rocky Mountain National Park. Als de omstandigheden goed zijn, strekt het uitzicht zich uit over 80 kilometer of meer en biedt het een prachtig panorama van de hoogste toppen van het Rocky Mountain National Park.


Farview Curve

Aan de westkant van het park, net na de entree komende van Grand Lake,  vind je Farview Curve. Vanaf deze plek heb je een prachtig zicht op Kawuneeche Valley,, een favoriete moerassige ontmoetingsplaats voor elanden. Vooral in de herfst, als het seizoen van bronstijd van de elanden, is dit een heel interessante plek om te stoppen.


Alberta Falls 

Alberta Falls is een van de vele watervallen in het park. Deze adembenemende waterval van negen meter hoog ligt verscholen in een prachtig bos van dennen en espen. De trail die leidt naar de waterval is heen en terug 2,7 km lang. 


Elanden in bronstijd

De onverharde Old Fall River Road 

Sprague Lake

Kawuneechee Valley

In het westen van de Rocky Mountain National Park vind je weelderig groene weides waar het niet ongewoon is om wildlife te spotten. In de verte van de weides zijn de Summer Mountains te zien.


Old Fall River Road

The Old Fall River Road, is een scenic drive die door het hoger gelegen gebied loopt van het park. De weg is niet geasfalteerd. Hierdoor is het niet mogelijk met een camper deze route te volgen. Met een normale personen auto is het geen probleem. De weg, aangelegd in 1921, was de eerste in het park. De weg biedt spectaculair uitzicht op de omgeving. Speedlimit is 15mph. De weg is alleen in de zomer geopend.