Algemeen

Dit is bij uitstek een reis die je maakt in wintermaanden. Van december tot april is het klimaat aangenaam in Florida. Het is zonnig, de temperaturen zijn niet te hoog, het orkaan seizoen is over en je hebt geen last van muggen. Het is ook een uitstekende tijd om de drie nationale parken te bezoeken die Florida rijk is. Deze liggen allemaal in het zuiden van de staat. De reis staat in het teken van natuur en cultuur. De pretparken slaan we over. Mocht je daar toch naar toe willen dan raden we aan om de dagen in St. Petersburg te verruilen voor accommodatie in de buurt van Orlando of Kissimmee.


De route 

De reis maken we met een auto. We overnachten in motels of appartementen. De reis duurt precies 3 weken. We starten in Miami. Onderweg bezoeken we de Florida Keys, Everglades National Park, de westkust aan de zijde van de Golf van Mexico, St. Petersburg en de dorpjes die daar in de buurt liggen waarna we doorsteken naar de oostkust om zo weer terug te rijden naar Miami. Naast Everglades NP staan ook de twee ander nationale parken van Florida op het programma.

Vlucht - Amsterdam - Miami
We vliegen met American Airlines naar Amerika. De vlucht gaat vanaf Amsterdam naar Philadelphia waar we overstappen op de vlucht naar Miami, ons startpunt van de reis.

Stop 1 - Homestead - 1 nacht

We hebben een nachtje gereserveerd in een motel in Homestead, niet ver van het vliegveld en richting onze volgende stop, de Florida Keys.  We arriveren laat in de avond dus veel anders dan het bed in het motel zullen we niet meekrijgen.

Foto gemaakt door Smothert1

Stop 2 - Marathon- 5 nachten

We verblijven 5 volle dagen op de Florida Keys. We willen zoveel mogelijk van de eilanden bezoeken. De sfeer op de Keys is relaxed en je voelt je direct op vakantie. Het is bijzonder om over de enorm lange bruggen te rijden die dwars door de oceaan lopen. Er zijn hier verschillende State Parks waar je kunt genieten van de bijzondere flora en fauna. Natuurlijk bezoeken we ook het meest zuidelijke puntje van de VS, Key West. Buiten een bezoek aan het gezellig drukke Key West Historic District staat ook het huis van Ernest Hemingway op het programma. Tijdens een eerder bezoek aan Key West was het huis gesloten. Hopelijk kunnen we nu wel naar binnen. Van hieruit proberen we ook het eerste nationale park te bezoeken, Dry Tortugas National Park.

Stop 3 - Everglades City- 3 nachten

Na een paar heerlijke dagen zon, zee, strand, natuur en cultuur, gaan we naar het tweede nationale park, The Everglades. We verblijven aan de westkust in het plaatsje Everglades City. Naast het ontdekken van het park op het vaste land gaan we ook met de boot de Ten Thousand Islands bezoeken. We proberen zoveel mogelijk wandeltochten te maken in het park. Ze zijn niet lang maar zorgen er wel voor dat je veel dieren zoals krokodillen, alligators en vele kleurrijke vogels ziet.

.

Stop 4 - Fort Meyers - 2 nachten

We trekken nu door naar het noorden. Al na een paar uurtjes komen we aan bij Fort Meyers. Hier staat een bezoek aan The Edison and Ford Winter Estates op het programma. Naast dat je hier de vakantiewoningen van de twee vrienden vindt, is er ook een historisch laboratorium en museum te bezoeken. En dat alles ligt in een bijzondere tuin die de Edison familie creëerde. We overnachten in een motel bij een gezellige Marina ten zuiden van de stad.

Stop 5 - St Pete Beach - 4 nachten

We trekken nu nog verder naar het noorden, richting Saint Petersburg. Op St. Pete Beach hebben we een mooi appartement dicht bij het strand. Hier zijn verschillende leuke kustplaatsjes in de buurt, waaronder Tarpon Springs. Dit dorpje staat bekend om zijn sponzen. Het kent een van oorsprong Griekse bevolking. Dit zie je terug in de vele Griekse restaurantjes. Natuurlijk verkennen we ook Saint Petersburg terwijl we hier zijn.

Stop 6 - Vero Beach - 1 nacht

Dit is even een tussenstop op onze terugtocht via de oostkust naar Miami. We hebben een leuk motel vlak bij zee. Het is iets meer dan 3 uur rijden naar deze bestemming. We proberen dan ook in de middag een bezoekje te brengen aan Pelican Island. In dit beschermde gebied leven o.a. veel pelikanen. 

Stop 8 - Miami - 4 nachten

De vakantie loopt alweer bijna ten einde maar niet voordat we nog een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Miami hebben gezien. Omdat we hier al een aantal keer zijn geweest is de keuze heel specifiek met wat we gaan doen tot wat we nog niet hebben gezien of gedaan. Zo gaan we een tocht maken door het derde nationale park van Florida, Biscayne NP, brengen we een bezoek aan Deering Estate en The Barnacle Historic State Park.  We hebben een heerlijk huis gehuurd midden in de stad. Dat betekent dat we ook Miami Beach kunnen bezoeken en een wandeling kunnen maken door het Art Deco district.

Vlucht- terugvlucht naar Nederland- 1 nacht

Tegen de middag is het inchecken voor de vlucht richting Dallas. Vandaar vliegen we door naar Schiphol. Daar aangekomen is het nagenieten van wat we allemaal hebben gezien en plannen maken voor onze volgende reis.