Nog meer

Sommige bestemmingen vallen niet echt onder het kopje Natuur of Steden maar zijn wel leuk om te bezoeken. Hieronder een paar lijstjes gecategoriseerd op onderwerp. Misschien leuk om deze plekjes mee te nemen in het plannen van je reis. 

 

Bijzondere Plekjes

Deze plekjes kun je aandoen als je van de ene naar de andere plek reist. Sommige liggen misschien wat  verder weg van de route die je wilde volgen maar zijn zo leuk dat je misschien je route hierop wilt aanpassen. De lijst is een fractie van iconische en bijzondere plekjes in de VS. Het is voor ons de top 20 selectie.

Filmlocaties

De meeste films worden opgenomen in een studio. Soms worden ook opnames buiten de studio gemaakt. Sommige van die plekjes zijn nog steeds in takt en kun je bezoeken. We hebben een 20-tal verzameld voor je.

 

Presidenten

Vanaf 20 januari 2021 kent Amerika 46 presidenten.
Wie regeerde wanneer en voor hoe lang? Waar is de president geboren? Hoe lang leefde hij. Wie was de first lady en was er een vicepresident?  Waar kun je een plek bezoeken die je meer verteld over de President. We hebben alles op een rijtje gezet.

Pretparken

Zin in een ritje in een grote achtbaan? Afdalen in een spannende glijbaan in een geweldig waterpark. In de VS zijn genoeg mogelijkheden. We hebben 42 populaire pretparken voor je op de rijtje gezet.

Typisch Amerikaans

Sommige dingen zijn zo Amerikaans dat het soms leuk is om deze gebruiken over te nemen als je op vakantie bent in de States. Zeg maar: 'When in Rome, do as the Romans do' . We hebben een overzicht voor je gemaakt van een aantal van deze gebruiken.