Soms is het handig om wat achtergrond informatie te hebben voor je op reis gaat. Hieronder hebben we een aantal onderwerpen voor je verzameld. Sommige van die onderwerpen laten je ook kennismaken met de plekken die je kunt bezoeken om meer te weten te komen over het betreffende onderwerp en die misschien leuk zijn om het onderdeel te laten worden van je reis naar Amerika.

 

Amerika, het land

Wat is de geschiedenis van Amerika, oftewel de Verenigde Staten van Amerika? Hoe is de samenstelling van de bevolking? Welk politiek systeem wordt gehanteerd? Waar leven ze van? Wat is de oorsprong van de vlag en wie schreef het volkslied? Dat en meer lees je op deze pagina. 

 

De 50 Staten

De VS bestaat uit 50 staten en een federaal district, Washington D.C., waar de regering is gevestigd. Wat zijn de kenmerken van deze staten, hoeveel mensen wonen er en hoe groot zijn ze. We hebben een overzicht voor je gemaakt.

 

Presidenten

Vanaf 20 januari 2021 kent Amerika 46 presidenten.
Wie regeerde wanneer en voor hoe lang? Waar is de president geboren? Hoe lang leefde hij. Wie was de first lady en was er een vicepresident?  Waar kun je een plek bezoeken die je meer verteld over de President. We hebben alles op een rijtje gezet.

Van A naar B

Je kunt er voor kiezen de snelweg te nemen tijdens een rondreis om van A naar B te gaan, maar dat is meestal vrij saai. Soms zijn er interessante plekjes die je onderweg kunt aandoen. Je rijdt dan niet via de snelste weg maar je komt dan wel langs de leukste en mooiste plekjes. We hebben een aantal van dit soort routes voor je verzameld.

Filmlocaties

De meeste films worden opgenomen in een studio. Soms worden ook opnames buiten de studio gemaakt. Sommige van die plekjes zijn nog steeds in takt en kun je bezoeken. We hebben een 20-tal verzameld voor je.

 

Native Americans

Lange tijd werd het imago van de Native Americans vormgegeven door Hollywood. In de films leefden Indianen in een tipi, droegen een gekleurde hoofdtooi en waren altijd in oorlog met andere stammen of blanken. Dat dit een zeer gekleurd en stereotype beeld is blijkt als je de geschiedenis in duikt. We hebben naast algemene informatie ook een aantal plekjes voor je geselecteerd waar je op bezoek kunt bij de Native Americans of meer kunt leren over de geschiedenis.

Opmerkelijke feitjes

De Verenigde Staten, een groot land, met enorm veel verhalen waarvan er een aantal niet zo bekend zijn. Wij hebben een twaalf van dit soort verhalen op een rijtje gezet. Niet zomaar verhalen maar opmerkelijke feitjes

Pretparken

Zin in een ritje in een grote achtbaan? Afdalen in een spannende glijbaan in een geweldig waterpark. In de VS zijn genoeg mogelijkheden. We hebben 42 populaire pretparken voor je op de rijtje gezet.

Typisch Amerikaans

Sommige dingen zijn zo Amerikaans dat het soms leuk is om deze gebruiken over te nemen als je op vakantie bent in de States. Zeg maar: 'When in Rome, do as the Romans do' . We hebben een overzicht voor je gemaakt van een aantal van deze gebruiken.

Unieke Plekjes

Deze plekjes kun je aandoen als je van de ene naar de andere plek reist. Sommige liggen misschien wat  verder weg van de route die je wilde volgen maar zijn zo leuk dat je misschien je route hierop wilt aanpassen. De lijst is een fractie van iconische en bijzondere plekjes in de VS. Het is voor ons de top 20 selectie.

Wild West Towns

Waar kun je in Amerika het wilde westen ervaren? Zijn er nog stadjes die er uit zien als in de tijd dat paard en wagen het vervoermiddel was, de saloon de plek was om een drankje te doen en waar je echt het gevoel hebt terug te gaan naar de late jaren van de negentiende eeuw?
We hebben een aantal plekjes geselecteerd waar je een bezoekje aan kunt brengen.