Een bezoekje brengen aan ...

Op veel plaatsen in Amerika kun je plekken bezoeken die iets te maken hebben met de historie van de Native American. Soms is het ook mogelijk om een stam te bezoeken. Daar kun je dan kennismaken met hun gebruiken en uitleg krijgen over de achtergrond van de stam, hun geschiedenis en hedendaagse situatie. Natuurlijk zijn er heel veel plekjes waar je kennis kunt maken met de Native American Culture. We hebben een kleine selectie gemaakt van dit soort plekjes. We tonen een korte video van de plek om een goede indruk te krijgen wat je daar kunt zien en doen.

Nationale Parken en Native Americans

In vele Amerikaanse nationale parken wordt ook veel aandacht besteed aan de verschillende culturen. Soms zijn er zelfs demonstraties of andere culturele evenementen die je bij kunt wonen. Deze parken komen niet voor in onderstaand overzicht. Wil je weten welke parken veel aandacht besteden aan de Native Americans, kijk dan op Recreation.gov voor een overzicht.

Kaart 

Op onderstaande kaart zie je waar de plekjes liggen.

De nummers corresponderen met de cijfers die bij de video en beschrijving staan


1

Bandelier National Monument - New Mexico

In het park vind je veel mooie natuur en historie over de volkeren die hier woonden. Er zijn verschillende wandelingen te maken.


2

Blackfeet Culture Camp - Browning, Montana
Leer meer over de tradities van de Blackfeet tribe, boek een tour, woon een evenement bij of bezoek een museum. 


3

Cahokia Mounds State Historic Site - Illinois

Vlakbij Collinsville, Illinois, liggen de archeologische overblijfselen van  oude nederzetting die tegenwoordig bekend staat als Cahokia.


4

Cherokee Nations - Oklahoma

In de staat zijn verschillende plekken te bezoeken, van musea tot historische sites, die te maken hebben met de Cherokee.


5

Ganondagan State Historic Site Victor, New York

Een historische site met een museum gewijd aan Seneco stam. Op het terrein zijn een tweetal bewegwijzerde interpretatieve wandelpaden. 


6

Hopewell Culture - Chillicothe, Ohio

Het park bevat archeologische bronnen van de Hopewell-cultuur. Je vindt er mounds en grafheuvels uit de Hopewell-cultuur, 


7

Knife River Indian Villages -  Stanton, North Dakota

Een museum en gereconstrueerde bouwwerken waar je leert over de geschiedenis van de Great Plains stammen die hier woonden.


8

Little Bighorn Battlefield - Crow Agency, Montana

Dit is de memorial en begraafplaats van de strijders die hier zijn gesneuveld. Je kunt een tour boeken onder leiding van de Crow-Nation.


9

Mashantucket Peqout Museum & Research Center  - Connecticut

Een groot museum met een grote verscheidenheid aan exposities over de Mashantucket Pequot Tribal Nation. 


10

Miccosukee Village - Everglades, Florida

Leer meer over het leven van de Miccosukkee, bezoek het museum of ga mee op een tour.


11

Monument Valley - Arizona

Dit is wellicht een van de meest iconische plekjes waar je kennis kunt maken met de Navajo Nations. Je kunt hier verschillende tours maken.


12

National Museum of the American Indian - New York & Washington

De NMAI beheert een van 's werelds meest uitgebreide collecties van artefacten van de American Indians. Het museum kent twee locaties.


13

Ocmulgee Mounds - Macon, Georgia

Op deze historische site hebben verschillende stammen gewoond. De geschiedenis gaat ver terug. Er zijn 7 mounds te bewonderen.


14

Oconalurtee Indian Village - Cherokee, North Carolina

Dorp van de Cherokee met demonstraties van oude tradities en woningen


15

Plimouth Plantation - New Plymouth, Massachusetts

Musea over de historie van het ontstaan van het huidige Amerika waar ook het verhaal verteld wordt van de Wampanoag stam.

16

Taos Pueblo - Taos, New Mexico

Hier kun je een bezoekje brengen aan een stadje waar al bijna 1000 jaar de Taos Pueblo wonen. Je loopt dus door een nog echt bewoond stadje