Home » Goed te weten

Goed te weten

Visum

Tot 2009 kon je zo naar de VS afreizen zonder aanvraag van een visum. In het vliegtuig vulde je een papiertje in, dat liet je zien aan de douanebeambte en dan was het geregeld. Uiteraard alleen als je geen gekke dingen op je kerfstok had. Vandaag de dag ben je verplicht een visum aan te vragen vóór je afreist naar de VS. Je dient een aanvraag in bij ESTA. Zodra je daar het formulier hebt ingevuld krijg je digitaal je visum toegestuurd. Het visum is twee jaar geldig, dus als je twee jaar achtereen naar Amerika wilt reizen dan is de aanvraag voor dit jaar en volgend jaar geregeld.
Mijn tip, lees de informatie op de ESTA pagina goed door, dat voorkomt een hoop zorgen achteraf (klik hier voor meer informatie)
Wil je hulp bij je aanvraag, ga dan naar "ESTA aanvragen in het Nederlands via visumspecialist VisumBuitenland.nl .


Kamperen

Waar je gaat, een camping is altijd dichtbij. Op de meest afgelegen plekjes zijn leuke kampeerplekjes te vinden. Over het algemeen zijn de campings ruim opgezet, met veel groen en vaak met mooi uitzicht. Zoek je een camping in een meer stedelijk gebied dan kan het voorkomen dat de camping niet meer is dan een soort van parkeerplaats. 
Heb je een camper die geheel zelfvoorzienend is dan maakt het eigenlijk  niet  uit waar je gaat staan. Ben je afhankelijk van voorzieningen als een douche en toilet etc. dan Is het goed van te voren de reviews te checken.  Good Sam  is een goed platform voor reviews, ze zijn duidelijk en betrouwbaar.
Sta je op een camping die geen voorzieningen heeft zoals een dumpingstation of water, dan kun je op deze kaart zien waar het dichtstbijzijnde dumpingstation is. 


Hotels

Wil je alles graag van te voren vastliggen of wil je ter plekke wat meer vrijheid zonder voor onaangename verrassingen te staan dan raad ik aan om via een van de gerenommeerde hotel websites vooraf hotels te reserveren. Vink bij het zoeken de optie gratis annuleren aan en maak dan een keuze uit de beschikbare hotels die jij leuk vindt. Het voordeel hiervan is dat je altijd ter plekke nog de mogelijkheid heb de reis ietwat of rigoureus om te gooien zonder dat het je geld kost. Tegelijkertijd heb je de zekerheid dat als reis loopt zoals gepland, je een plek hebt om te overnachten.
Je kunt ook kiezen om bij bepaalde hotelketens te reserveren. Als je bijvoorbeeld bij ketens als Best Western, IHG,  of Wyndham lid wordt van hun programma dan krijg je vaak direct korting of, na zoveel nachten bij hen in de verschillende hotels te hebben gelogeerd, een nacht gratis. Kijk op de site van de betreffende keten voor alle voordelen.


Reizen per bus

Wil je van A naar B zonder zelf te rijden dan is de bus misschien een uitkomst. Greyhound biedt routes door het hele land met uitzondering van een aantal van de noordelijke staten. Het is een relatief goedkope manier om te reizen. Klik hier voor meer informatie.


Reizen per trein

Snel een lange afstand afleggen zonder te vliegen? De trein biedt uitkomst. Met Amtrak kun je door het hele land reizen per trein. De routes lopen vaak door prachtig landschap waardoor je naast ontspannen reizen ook kunt genieten van de omgeving. Op de lange trajecten is het mogelijk om een (privé) cabine met slaapplek en optioneel privé douche/toilet te boeken. Klik hier voor meer informatie.


Hoe laat is het nu in de VS

en in Nederland

Eastern Time zone (New York, Philadelphia, Washington DC, Miami, Detroit, Atlanta) 

6 uur vroeger 

 

Central Time zone (Chicago, Minneapolis, New Orleans, Memphis, Dallas, Houston)

7 uur vroeger

 

Mountain Time zone (Denver, Phoenix, Salt Lake City, Rocky Mountains)

8 uur vroeger

 

Pacific Time zone (Seattle, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles)

9 uur vroeger

 

Alaska Standard Time zone (Anchorage)

10 uur vroeger

 

Hawaiian Standard Time zone (Honolulu)

11 uur vroeger

Zomertijd in Amerika per jaar:

2020   8  Maart   -  1 November 

2021    14 Maart  -  7  November 

2022   13 Maart   - 6 November 

2023   12 Maart   -  5 November 

2024  10 Maart   -  3 November 

 

 

In de maand maart gaat de klok 1 uur vooruit.

In de maand november gaat de klok 1 uur achteruit.


Klimaat

Amerika kent verschillende klimaatzones. Hieronder zie hoe de verdeling is.

Wil je weten wat de gemiddelde aantal zonuren, regenval etc is per staat, klik hier.

 

Afbeelding klimaat overzicht: Originally by User:Redtitan (Adam Peterson) [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]