De VS bestaat uit 50 staten en een federaal district, Washington D.C., waar de regering is gevestigd.
Hieronder laten we in alfabetische volgorde zien welke staten de VS kent. De foto's bij de staten zijn van de State Capitol Buildings in die staat.
We geven een aantal korte feiten over de staat, zoals hoeveel mensen er wonen (bij benadering met als meetdatum 1 juli 2022) en hoe groot de staat is. Ook beschrijven we kort wat kenmerkend is voor de staat.

Wil je weten waar de staten precies liggen, kijk dan op de plattegrond onder aan deze pagina.

Alabama

Hoofdstad:  Montgomery
Inwoners: ≈ 5,07 miljoen
Oppervlakte: 135.765 km²

Kenmerken

Alabama ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en grenst aan Tennessee, Georgia, Florida en Mississippi. De officiële bijnaam van de staat is "Heart of Dixie".
Alabama staat bekend om zijn rijke geschiedenis, inclusief zijn rol in de Civil Rights Movement en zijn belang tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.
Ruimtevaart, autoproductie, gezondheidszorg en de financiële sector zijn de grootste bijdragers aan de lokale economie.
De staat kent geen nationale parken maar wel een groot aantal State Parks. In het zuiden vind je de Golf Coast met prachtige parelwitte stranden.

Alaska

Hoofdstad: Juneau
Inwoners: ≈ 734 duizend
Oppervlakte: 1.481.347 km²

Kenmerken

Alaska grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee.
De staat heeft het minst aantal inwoners als staat in de VS maar is wel de grootste qua oppervlakte.
Juneau is de enige hoofdstad in de VS die niet toegankelijk is via de weg. Je vliegt of vaart hier naar toe.
Oliewinning is de belangrijkste inkomsten bron voor de staat.
De staat kent 8 nationale parken die voor een groot deel bestaan uit meren, gletsjers, toendra's, hoge bergen en vulkanen. Je kunt er o.a. bruine beren zien en walvissen. 

Arizona

Hoofdstad:  Phoenix
Inwoners: ≈ 7,36 miljoen
Oppervlakte: 295.254 km²

Kenmerken

Arizona ligt in het zuidwesten van Amerika en grenst aan Mexico, Utah, Colorado, Nevada, Californië en  aan New Mexico.
20% Van de bevolking is Spaanstalig. 
Als belangrijkste inkomstenbron voor Arizona wordt de technologie en high-tech industrie beschouwd. Ook mijnbouw, vooral de winning van koper, zorgt voor een belangrijke inkomstenbron.
De grootste werkgever in de staat is de overheid.
Het klimaat in de staat varieert enorm. Zo zijn er delen waar regelmatig sneeuw valt en het zeer koud is in de winter, maar er zijn ook droge, zeer warme woestijngebieden te vinden.
De staat kent een groot aantal parken, nationale monumenten en nationale recreatiegebieden waaronder 3 populaire nationale parken,  Grand Canyon, Petrified Forest, Saguaro.

 

Arkansas

Hoofdstad:  Little Rock
Inwoners: ≈  3,05 miljoen
Oppervlakte: 137.732 km²

Kenmerken

Arkansas ligt in het zuidoosten van Amerika en grenst aan Missouri, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Texas en Oklahoma.
De economie van Arkansas is divers, met landbouw, productie en diensten als de belangrijkste. De staat is een toonaangevende producent van rijst, gevogelte en vis, en is ook de thuisbasis van grote bedrijven zoals Walmart, Tyson Foods en Dillard's.
Arkansas staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de Ozark- en Ouachita-bergen, evenals talrijke meren, rivieren en bossen. De staat kent één nationaal park, Hot Springs National Park.

California

Hoofdstad:  Sacramento
Inwoners: ≈ 39,03 miljoen
Oppervlakte: 423.970 km²

Kenmerken

Californië ligt in het zuidwesten van Amerika en is de dichtstbevolkte staat van de Verenigde Staten. Het grenst aan Oregon, Nevada en Arizona. In het westen ligt de staat aan de Stille Oceaan.
De officiële bijnaam van de staat is "The Golden State", die verwijst naar de ontdekking van goud in Californië in 1848.
Californië is de op twee na grootste staat in de VS qua landoppervlak. Los Angeles, een van de grote steden in de staat, is de tweede grootste stad van het land.
Californië is de thuisbasis van verschillende grote industrieën, waaronder entertainment, technologie, landbouw en toerisme.
Mount Whitney is de hoogste berg van de staat en ook het hoogste punt van het land, Alaska niet meegerekend.
Je vindt er verschillende beroemde nationale parken in Californië, waaronder Yosemite National Park, Joshua Tree National Park en Sequoia National Park.
Californië staat bekend om zijn gevarieerde klimaat, met regio's variërend van dorre woestijnen tot gematigde regenwouden.

Colorado

Hoofdstad:  Denver
Inwoners: ≈ 5,84 miljoen
Oppervlakte: 269.837 km²

Kenmerken

Colorado ligt in het midden van Amerika en grenst aan Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Utah en Arizona.
Colorado is de hoogste staat van de Verenigde Staten, met een gemiddelde hoogte van 2800 meter boven zeeniveau.
De officiële bijnaam van de staat is de "Centennial State", ter ere van de toelating van Colorado tot de Unie in 1876, 100 jaar na de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring.
De economie van de staat draait voornamelijk op toerisme, landbouw en mijnbouw, met name van kolen, olie en aardgas.
Colorado staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid, met de Rocky Mountains die door de staat lopen en vele nationale parken en bossen, waaronder Rocky Mountain National Park, Mesa Verde National Park en het Great Sand Dunes National Park.

Connecticut

Hoofdstad:  Hartfort
Inwoners: ≈ 3,63miljoen
Oppervlakte: 14.371 km²

Kenmerken

Connecticut ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan Massachusetts, Rhode Island, New York en Long Island Sound.
Connecticut was een van de oorspronkelijke 13 kolonies en speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Revolutie.
De economie van de staat draait voornamelijk op grote verzekeringsmaatschappijen, de financiële industrie, productie en gezondheidszorg.
Connecticut is de thuisbasis van de prestigieuze universiteit Yale University.
De staat heeft een vochtig continentaal klimaat met hete zomers en koude winters.
Als het om de natuur gaat, staat Connecticut het meest bekend om zijn mooie glooiende groene heuvels, kronkelende beekjes en mooie kustlijn.

Delaware

Hoofdstad: Dover  
Inwoners: ≈ 1,02 miljoen
Oppervlakte: 6452 km²

Kenmerken

Delaware ligt in het noordoosten van Amerika en voor het grootste gedeelte op het Delmarva-schiereiland. Dit deel wordt omringd door de Atlantische Oceaan.  De staat grenst aan Pennsylvania, Maryland en New Jersey. 
Delaware is qua landoppervlak de op één na kleinste staat van het land, na Rhode Island.
De bijnaam van Delaware is "The Diamond State" vanwege zijn kleine omvang en waarde voor het land.
The DuPont Company, een van de grootste chemische bedrijven ter wereld, werd in 1802 in Delaware opgericht. De economie van Delaware wordt sterk beïnvloed door de financiële en banksector, met veel grote bedrijven, zoals JPMorgan Chase en Bank of America, die hun hoofdkantoor in de staat hebben.
De staat kent geen verkoopbelasting waardoor het een populaire bestemming is om te winkelen.
Delaware kent mooie stranden en leuke kustplaatsen.

Florida

Hoofdstad: Tallahassee
Inwoners: ≈ 22,24 miljoen
Oppervlakte: 170.451 km²

Kenmerken

Florida ligt in het zuidoostelijk deel van Amerika. Hier vind je het meest zuidelijke punt van het land. Het grenst aan Georgia. Het is verder omringd door water met in het westen de Atlantische Oceaan en in het oosten de Golf van Mexico.
Florida staat bekend als de "Sunshine State" vanwege het warme en zonnige weer gedurende het grootste deel van het jaar.
Toerisme is een belangrijke inkomstenbron. Je vindt er vele themaparken waaronder die van Disney en Universal Studio’s. Ook de ruimtevaartindustrie is belangrijk voor de staat. Je vindt hier Cape Canaveral waar de meeste ruimtemissies vandaan vertrekken. De andere belangrijke economische bijdrager is landbouw.
Florida is de enige staat in de VS met een tropisch klimaat.
Het kent drie nationale parken, waaronder de Everglades waar veel bedreigde diersoorten leven.
Zowel aan de west- als oostzijde van de staat zijn prachtige stranden te vinden.

Georgia

Hoofdstad:  Atlanta
Inwoners: ≈ 10,91 miljoen
Oppervlakte: 154.077 km² 

Kenmerken

Georgia ligt in het zuidoosten van Amerika en grenst aan Tennessee, South Carolina, Florida en Alabama.
De staat Georgia is vernoemd naar koning George II van Groot-Brittannië.
Georgië staat bekend om zijn perziken, pinda's en pecannoten.
In de staat vind je de drukste luchthaven ter wereld, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.
Georgië is belangrijk voor film- en televisieproductie, met verschillende populaire tv-programma's en films die in de staat zijn opgenomen.
De staat Georgia speelde een belangrijke rol in de Civil Rights Movement en was de geboorteplaats van verschillende prominente Civil Rights-leiders, waaronder Martin Luther King Jr. en John Lewis.
Georgia kent geen nationale parken maar kent vele nationale historische landmarks en andere parken. Het heeft een gevarieerd landschap met bergen, kusten en rivieren.

Hawaii

Hoofdstad:  Honolulu
Inwoners: ≈ 1,44 miljoen
Oppervlakte: 28 337 km²

Kenmerken

Hawaii ligt midden in de Stille Oceaan en bestaat uit acht hoofdeilanden. Het ligt ongeveer 4000 km ten zuidwesten van Los Angeles.
De voornaamste economische inkomstenbron is het toerisme.
De Hawaiiaanse eilanden zijn miljoenen jaren geleden gevormd door vulkanische activiteit en de eilanden herbergen nog steeds verschillende actieve vulkanen.
Hawaii staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige regenwouden en unieke wilde dieren, zoals de Hawaiiaanse monniksrob en de bultrug.
Hawaï staat ook bekend om zijn culturele tradities, waaronder hoeladansen, het maken van lei's en de viering van Hawaïaanse festivals zoals het jaarlijkse Merrie Monarch Festival.

Idaho

Hoofdstad:  Boise
Inwoners: ≈ 1,94 miljoen
Oppervlakte: 216.632 km²

Kenmerken

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en grenst in het noorden aan Canada. Verder grenst het aan Wyoming, Montana, Washington, Utah en Nevada.
De officiële bijnaam van de staat, de Gem State verwijst naar de aanwezigheid van veel edelstenen en de schoonheid van de staat.
Idaho is een belangrijke producent van aardappelen en andere landbouwproducten, zoals tarwe, gerst en suikerbieten. Het kent een groeiende technologie-industrie.
In de staat vind je verschillende bergketens, waaronder de Rocky Mountains en de Sawtooth Range.
Het biedt in het westen toegang tot Yellowstone National Park. In de staat zelf zijn vele nationale bossen te vinden en andere wildernis gebieden.

Illinois

Hoofdstad: Springfield
Inwoners: ≈ 12,58 miljoen
Oppervlakte: 140.998 km²

Kenmerken

Illinois ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Wisconsin, Indiana, Kentucky, Missouri en Iowa. Het ligt in het noordoosten aan Lake Michigan
Illinois staat bekend als de "Prairie State" vanwege de uitgestrekte graslanden die de regio vroeger bedekten.
De staat kent een diverse economie, met belangrijke industrieën zoals productie, landbouw, energie, gezondheidszorg en technologie.
De grootste stad van de staat is Chicago.
De staat kent geen nationale parken maar wel een aantal toonaangevende State Parks.
In Chicago start de wereldberoemde Route 66.

Indiana

Hoofdstad: Indianapolis
Inwoners: ≈ 6,83 miljoen
Oppervlakte: 94.321 km²

Kenmerken

Indiana ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Michigan, Ohio, Kentucky en Illinois.
De staat heeft de bijnaam Hoosier State. De inwoners van Indiana worden ook wel Hoosiers genoemd. Waar de naam vandaan komt is onbekend.
Indiana staat bekend om de productie van maïs, sojabonen en andere landbouwproducten. Overige industrieën die van belang zijn voor de staat zijn productie, gezondheidszorg en logistiek.
Het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Je vindt er o.a.het Indiana Dunes National Park en het Hoosier National Forest.

Iowa

Hoofdstad: Des Moines
Inwoners: ≈ 3,20 miljoen
Oppervlakte: 145.743 km²

Kenmerken

Iowa ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Minnesota, Wisconsin, Illinois, Missouri, Nebraska en South Dakota.
Iowa staat bekend om zijn landbouw, waaronder maïs, sojabonen, varkensvlees en rundvlees. Het is ook een belangrijke producent van ethanol en biodiesel.
Iowa heeft een divers landschap, waaronder glooiende heuvels, prairies en bossen.

Kansas

Hoofdstad: Topeka
Inwoners: ≈ 2,94 miljoen
Oppervlakte: 213.283 km²

Kenmerken

Kansas ligt in het midden van Amerika en grenst aan Nebraska, Missouri, Oklahoma en Colorado.
De bijnaam van de staat is de "Sunflower State" vanwege het grote aantal zonnebloemen dat in het gebied groeit.
Belangrijke economische industrieën zijn landbouw, luchtvaart en productie.
Het landschap van Kansas is voornamelijk vlak maar kent een ook wat hoger punt, Mount Sunflower met een hoogte van 1231 meter.

Kentucky

Hoofdstad:  Frankfort
Inwoners: ≈ 4,51 miljoen
Oppervlakte: 104.749 km²

Kenmerken

Kentucky ligt in het midwesten van Amerika en grenst aan Illinois, Indiana, Ohio, Missouri, West Virginia, Virginia en Tennessee.
De bijnaam van de staat is The Bluegrass State dat verwijst naar de specifieke grassoort met dezelfde naam die in de staat groeit.
De belangrijkste industrie is landbouw, met name het verbouwen van tabak, productie, gezondheidszorg en toerisme. Lexington, een stad in Kentucky, wordt vaak de ‘ Horse Capital of the World’genoemd. Je vind er  legendarische paardenrenbanen en boerderijen waar de mooiste paarden ter wereld  in de wei staan.
Kentucky staat bekend om zijn glooiende heuvels en weelderige bossen. In het oosten domineren de Appalachian Mountains het landschap, met ruig terrein en diepe valleien. In het oosten vind je het Daniel Boone National Forest en in het midden van de staat het Mammoth Cave National Park.

Louisiana

Hoofdstad: Baton Rouge
Inwoners: ≈ 4,59miljoen 
Oppervlakte: 134.382 km²

Kenmerken

Louisiana ligt in het zuiden van Amerika en grenst aan Arkansas, Mississippi en Texas. In het zuiden grenst de staat aan de Golf van Mexico.
Louisiana heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed dat wordt beïnvloed door zijn Franse, Spaanse en Afro-Amerikaanse roots. Het staat bekend om zijn unieke keuken, muziek en festivals.
Louisiana is een belangrijke producent van aardgas, olie en zeevruchten. De haven van Zuid-Louisiana is een van de grootste havens ter wereld.
Louisiana staat bekend om zijn wetlands en bayous, waar een breed scala aan dieren in het wild leven, waaronder alligators, zilverreigers en beverratten. In het oosten loopt de Mississippi River. Het landschap is vrij vlak en kent een aantal recreatie gebieden met mooie meren.

Maine

Hoofdstad:  Augusta
Inwoners: ≈ 1,39 miljoen
Oppervlakte: 86.542 km²

Kenmerken

Maine ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan New Hampshire en in het noordoosten aan Canada. Het oosten van de staat grenst aan de Atlantische Oceaan.
Maine heeft een sterk maritiem erfgoed, met een economie die van oudsher gecentreerd is rond visserij, scheepsbouw en houtindustrie. Tegenwoordig is de economie wat meer divers waaronder een grote toename van het toerisme .
De staat staat bekend om zijn ruige kustlijn en je vindt er talloze vuurtorens, stranden en vissersdorpjes. De rest van de staat is vrij berg- en heuvelachtig. 
Maine kent een groot nationale park, Acadia National Park.

Maryland

Hoofdstad: Annapolis
Inwoners: ≈ 6,16 miljoen
Oppervlakte: 32.160 km²

Kenmerken

Maryland ligt in het oosten van Amerika en grenst aan Pennsylvania, Delaware, Virginia en West-Virginia. Het heeft in het oosten een kustlijn langs de Chesapeake Bay en de Atlantische Oceaan.
Maryland draagt economische gezien aanzienlijk bij aan de biotechnologie-, ruimtevaart- en defensie-industrie. Het is ook de thuisbasis van verschillende grote universiteiten en onderzoeksinstellingen.
Maryland heeft een divers landschap, van stranden en bossen tot bergen en glooiende heuvels. Aan de kust in het oosten zijn een aantal badplaatsen te vinden.

Massachusetts

Hoofdstad:  Boston
Inwoners: ≈ 6,98 miljoen
Oppervlakte: 27.360 km²

Kenmerken

Massachusetts ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan New Hampshire, Vermont, New York, Connecticut en Rhode Island. In het oosten grenst de staat aan de Atlantische Oceaan.
De staat kent een diverse economie, met belangrijke industrieën zoals gezondheidszorg, onderwijs, biotechnologie, financiën en toerisme. Massachusetts staat bekend om zijn hoogopgeleide beroepsbevolking en innovatieve bedrijven.
Het speelde een cruciale rol in de Amerikaanse Revolutie, waaronder de Boston Tea Party en de veldslagen van Lexington en Concord die in de staat plaatsvonden.
Massachusetts is de thuisbasis van vele prestigieuze universiteiten, waaronder Harvard University, MIT en Boston University.
Geografisch gezien heeft Massachusetts een gevarieerd landschap, van kustvlaktes in het oosten tot glooiende heuvels en bergen in het westen. Midden in de staat liggen de Berkshire Mountains die met name in het najaar een populaire plek is voor toeristen door het prachtige herfstkleuren palet in het gebied.
De kust van Massachusetts is bezaaid met pittoreske stadjes en steden.

Michigan

Hoofdstad:  Lansing
Inwoners: ≈ 10,03 miljoen
Oppervlakte: 250.941 km²

Kenmerken

Michigan ligt aan de Grote Meren in het noorden van Amerika. Het grenst in het oosten aan Canada en aan de staten Ohio en Indiana. Michigan is verdeeld in twee afzonderlijke schiereilanden, het Upper Peninsula en het Lower Peninsula, die met elkaar verbonden zijn door de Mackinac Bridge.
De economie wordt gedomineerd door de auto-industrie. Het is de thuisbasis van autofabrikanten als General Motors, Ford en Chrysler.
Michigan kent zware sneeuwval in de wintermaanden.
Michigan staat bekend om de vele meren in het binnenland en lange kustlijn langs de Grote Meren.

Minnesota

Hoofdstad:  Saint Paul
Inwoners: ≈ 5,72 miljoen
Oppervlakte: 225.365 km²

Kenmerken

Minnesota ligt in het noorden van Amerika aan de grens met Canada. Het grenst aan Wisconsin, Iowa, South Dakota, North Dakota en aan Lake Superior, een van de Grote Meren.
De staat heeft als bijnaam de North Star State. Het is de noordelijkste staat van de VS als je Alaska niet meerekent.
De hoofdstad Saint Paul en de grootste stad van de staat Minneapolis liggen tegen elkaar aan en worden ook wel de Twin Cities genoemd.
Minnesota heeft een groot aantal inwoners met een Scandinavische achtergrond.
Belangrijke industrieën in Minnesota zijn landbouw, productie, gezondheidszorg en financiën.
De Mississippi River ontspringt in deze staat en vormt voor een gedeelte een natuurlijke grens met Wisconsin.
Minnesota kent een zeer streng klimaat met temperaturen die in de winter tientallen graden onder nul zijn en in de zomer het kwik vaak ver boven de 30 graden laat uitkomen.
De staat staat bekend om zijn vele duizenden meren.

Mississippi

Hoofdstad:  Jackson
Inwoners: ≈ 2,94 miljoen
Oppervlakte: 125.546 km²

Kenmerken

Mississippi ligt aan de Golf van Mexico en grenst in het noorden aan de staat Tennessee, in het westen aan Arkansas en Louisiana, in het oosten aan Alabama.
Mississippi speelde een belangrijke rol in de burgerrechtenbeweging van de jaren 1950 en 1960. De staat was ook een belangrijk slagveld tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.
De economie van Mississippi is grotendeels gebaseerd op landbouw, productie en diensten. De belangrijkste industrieën zijn katoen, sojabonen, gevogelte en visserij.
De kustlijn van de staat kent een aantal mooie eilanden en stranden en zijn populair bij toeristen. Het landschap wordt verder gedomineerd door vlak heuvelachtig landschap.
Vanaf Natchez,  een plaats aan de Mississippi River, tot aan het noorden in de staat, loopt de Natchez Trace Parkway, de enige weg in Amerika die tot nationaal park is benoemd.

Missouri

Hoofdstad:  Jefferson City
Inwoners: ≈ 6,18 miljoen
Oppervlakte: 180.698 km²

Kenmerken

Missouri grenst aan acht andere staten: Iowa in het noorden, Illinois in het noordoosten, Kentucky in het oosten, Tennessee in het zuidoosten, Arkansas in het zuiden, Oklahoma in het zuidwesten, Kansas in het westen en Nebraska in het noordwesten. De staat is vernoemd naar de rivier de Missouri, die door de staat stroomt en in de rivier de Mississippi stroomt.
Missouri is een toonaangevende producent van transportmiddelen, zoals auto's en vrachtwagens, en heeft het een sterke landbouwindustrie, met name in sojabonen, maïs en vee. De staat heeft ook een groeiende technologie-industrie.
Het is het thuis van de grootste shoppingmall van Amerika, The Mall of America, die net ten zuiden van de stad Minneapolis ligt.
Missouri kent veel bossen, rivieren, meren, grotten en graslanden.

Montana

Hoofdstad: Helena
Inwoners: ≈ 1,12 miljoen
Oppervlakte: 381.156 km²

Kenmerken

Montana grenst in het noorden aan Canada,  in het oosten aan North en South Dakota, in het zuiden aan Wyoming en in het westen aan Idaho.
De economie van Montana is grotendeels gebaseerd op landbouw, winning van natuurlijke hulpbronnen en toerisme.
Montana staat bekend om zijn ruige en gevarieerde landschap, met de Rocky Mountains, de Great Plains en de rivier de Missouri die allemaal door de staat stromen. Het is ook de thuisbasis van vele natuurlijke hulpbronnen, waaronder koper, goud, zilver en steenkool.
Er zijn een aantal grote nationale parken te vinden waaronder het beroemde Yellowstone National Park.

Nebraska

Hoofdstad: Lincoln
Inwoners: ≈ 1,97 miljoen
Oppervlakte: 200.520 km²

Kenmerken

Nebraska is grotendeels vlak, met glooiende heuvels in het oosten en prairies in het westen. De staat grenst in het noorden aan South Dakota, in het oosten aan Iowa, in het zuidoosten aan Missouri, in het zuiden aan Kansas, in het zuidwesten aan Colorado en in het westen aan Wyoming.
De economie van Nebraska bestaat voornamelijk uit landbouw, waarbij rundvlees, maïs, sojabonen en tarwe de belangrijkste landbouwproducten van de staat zijn.
Onweersbuien, tornado’s en sneeuwstormen zijn niet ongewoon voor de staat.
Nebraska is grotendeels vlak, met glooiende heuvels in het oosten en prairies in het westen. Het kent twee soorten prairie landschappen, de Tallgrass Prairie, die voornamelijk in het oosten voorkomen, en de Shortgrass Prairie die je in het westen vindt. Het middelste deel van de staat bestaat uit een mix van beide soorten grassen.
Er is niet erg veel voor de toerist te ontdekken m.u.v. Scotts Bluff National Monument, dat naast een bijzonder natuurlijk fenomeen is ook een rijke geschiedenis vertelt over het vroege kolonialisme.

Nevada

Hoofdstad: Carson City
Inwoners: ≈ 3,18 miljoen
Oppervlakte: 286.585 km²

Kenmerken

Nevada ligt in het westen van Amerika en grenst aan Oregon, Idaho, Californië, Arizona en Utah.
De bijnaam van de staat is de "Silver State" vanwege zijn geschiedenis van zilverwinning.
In Nevada ligt de grootste waterkrachtcentrale van Amerika, de Hoover dam. Het is de droogste staat van de VS.
Het kent een diverse economie waarbij mijnbouw, toerisme en ruimtevaart allemaal een belangrijke rol spelen.
Nevada staat bekend om zijn gelegaliseerde gokken en amusement, met steden als Las Vegas en Reno die elk jaar miljoenen bezoekers trekken.
De staat heeft één nationaal park, Great Basin National Park, en andere natuur die veel toerisme trekt zoals Red Rock Canyon National Condervation Area en Lake Tahoe.

New Hampshire

Hoofdstad:  Concord
Inwoners: ≈ 1,40 miljoen
Oppervlakte: 24.239 km²

Kenmerken

Vermont ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan Vermont, Maine, Massachusetts en in het noorden aan Canada. Het heeft ook  een korte kustlijn aan de Atlantische Oceaan.
De belangrijkste economie bestaat uit productie-, landbouw- en de toerisme-industrie. Het staat ook bekend om zijn hightechindustrieën, waaronder computersoftware, elektronica en telecommunicatie. New Hampshire heeft geen algemene omzetbelasting of inkomstenbelasting, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor bedrijven en inwoners.
New Hampshire staat bekend om zijn prachtige landschap, waaronder bergen, bossen, meren en rivieren.

New Jersey

Hoofdstad:  Trenton
Inwoners: ≈ 9,26 miljoen
Oppervlakte: 22.591 km²

Kenmerken

New Jersey ligt in het oosten van Amerika en grenst aan New York, Pennsylvania, Delaware en in het oosten aan de Atlantische Oceaan.
New Jersey heeft een sterke economie, met industrieën zoals farmaceutica, financiën en telecommunicatie. De staat is ook een belangrijk transportknooppunt, met verschillende grote snelwegen en spoorlijnen die er doorheen lopen.
New Jersey staat bekend om zijn gevarieerde landschap, dat zowel stedelijke gebieden als uitgestrekte natuur omvat, waaronder bossen, meren en stranden. De staat heeft een vochtig subtropisch klimaat, met hete zomers en koude winters.
New Jersey is ook de thuisbasis van verschillende prestigieuze universiteiten, waaronder Princeton University en Rutgers University.

New Mexico

Hoofdstad: Santa Fe
Inwoners: ≈ 2,11 miljoen
Oppervlakte: 315.194 km²

Kenmerken

New Mexico ligt in het zuiden van Amerika en grenst aan Colorado, Oklahoma en Texas, in het westen aan Arizona en in het zuiden aan Mexico.
De economie van de staat is divers, met grote industrieën zoals olie- en gasproductie, mijnbouw, landbouw en toerisme.
New Mexico heeft een gevarieerd landschap met woestijnvlaktes, bergen, bossen en plateaus.
Het is de thuisbasis van verschillende nationale parken, monumenten en bossen, waaronder Carlsbad Caverns National Park, White Sands National Park en de Gila Wilderness.
De staat heeft een rijk cultureel erfgoed met Indiaanse, Spaanse en Anglo-Amerikaanse tradities. Het is de thuisbasis van verschillende historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder oude Indiaanse ruïnes en Spaanse koloniale kerken.

New York

Hoofdstad: Albany
Inwoners: ≈ 19,68 miljoen
Oppervlakte: 141.205 km²

Kenmerken

New York ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Jersey, Pennsylvania en in het noorden aan Canada.
De economie van de staat New York is divers, waarbij sectoren als financiën, toerisme, technologie en productie een belangrijke rol spelen.
De grootste stad is New York City. In deze stad wonen de meeste mensen van de staat. Deze stad is zo verschillend van de rest van de staat dat het gebied buiten de stad vaak wordt aangeduid met Upstate New York. Dit deel is veel landelijker en conservatiever dan New York City.
De staat heeft een divers landschap met de Appalachian Mountains in het zuiden en de Adirondack Mountains in het noorden. Het beschikt over tal van grote bevaarbare rivieren, waaronder de Hudson River, de Mohawk River en de Great Lakes.

North Carolina

Hoofdstad:  Raleigh
Inwoners: ≈ 10,70 miljoen
Oppervlakte: 139.509 km²

Kenmerken

North Carolina ligt in het oosten van Amerika en grenst aan Virginia, Tennessee, Georgia en South Carolina. In het oosten heeft een kustlijn langs de Atlantische Oceaan.
North Carolina speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis, vooral tijdens de burgeroorlog. Het was ook een van de oorspronkelijke 13 kolonies en speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Revolutie.
North Carolina kent een diverse economie met een mix van industrieën, waaronder landbouw, productie, technologie en financiën.
In het westen van de staat liggen de Smokey Mountains met hoge bergen, in het westelijk deel vind je de Outer Banks, dat staat voor de zandstranden die je hier vindt. Hier tussenin vind je voornamelijk heuvellandschap met veel bossen.

North Dakota

Hoofdstad:  Bismarck
Inwoners: ≈ 779 duizend
Oppervlakte: 183.272 km²

Kenmerken

North Dakota ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Minnesota, South Dakota, Montana en in het noorden aan Canada.
De economie van de staat is grotendeels gebaseerd op landbouw, met tarwe, gerst en andere gewassen als belangrijke exportproducten. De energiesector is ook een belangrijk onderdeel van de economie, met olie, aardgas en steenkool als belangrijke hulpbronnen. In de afgelopen jaren heeft de staat ook een groeiende technologiesector ontwikkeld.
De staat kent verschillende indianenreservaten, waaronder het Standing Rock Sioux-reservaat en het Turtle Mountain Band of Chippewa Indians-reservaat.
De staat wordt gekenmerkt door zijn uitgestrekte graslanden, glooiende heuvels en badlands. Het is het thuis van het Theodore Roosevelt National Park.

Ohio

Hoofdstad:  Columbus
Inwoners: ≈ 11,76 miljoen
Oppervlakte: 116.096 km²

Kenmerken

Ohio ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Michigan,  Pennsylvania, West Virginia, Kentucky en in het westen aan Indiana. Het ligt aan Lake Erie, een van de Grote Meren.
Het staat bekend om zijn diverse economie, waaronder productie, financiën, gezondheidszorg en technologie.
Het noordelijke deel van de staat is vrij vlak met stranden aan Lake Erie. Het zuiden is wat meer heuvelachtig. In Hocking Hills State Park, een park in het zuidoosten van Ohio , kun je o.a. watervallen en grotten zien.

Oklahoma

Hoofdstad:  Oklahoma City
Inwoners: ≈ 4,02 miljoen
Oppervlakte: 181.196 km²

Kenmerken

Oklahoma ligt in het midden van Amerika en grenst aan Colorado, Kansas, Missouri, Arkansas, Texas en New Mexico.
Oklahoma heeft een diverse economie, waaronder landbouw, energie, productie, luchtvaart, biotechnologie en telecommunicatie.
Oklahoma heeft een rijke culturele geschiedenis, met veel indianenstammen die al eeuwenlang in het gebied wonen. Tegenwoordig is de staat de thuisbasis van 39 federaal erkende stammen, en hun culturele invloed is overal in de staat te zien in musea, historische locaties en kunstgalerijen.
Oklahoma staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met mooie landschappen zoals de Wichita Mountains Wildlife Refuge, het Tallgrass Prairie Preserve en de Ouachita Mountains.

Oregon

Hoofdstad: Salem
Inwoners: ≈ 4,24 miljoen
Oppervlakte: 255.026 km²

Kenmerken

Oregon ligt in het noordwesten van Amerika en grenst aan Washington, Idaho, Nevada en Californië. Het ligt aan de Stille Oceaan.
De grootste stad van de staat is Portland en staat bekend om zijn vooruitstrevende cultuur.
De economie van Oregon wordt aangedreven door een verscheidenheid aan industrieën, waaronder technologie, landbouw en productie. Grote bedrijven hier zijn Nike, Intel en Columbia Sportswear. Oregon staat ook bekend om zijn ambachtelijke bierindustrie, met meer dan 300 brouwerijen verspreid over de staat.
Oregon kent een gevarieerd landschap van bossen, woestijnen, hoge bergen en een mooie kustlijn. Mount Hood is de hoogste berg (vulkaan) van de staat met een hoogte van 3426 meter. Je vindt in Oregon onder meer het Crater Lake National Park, de Columbia River Gorge en het Oregon Dunes National Recreation Area.

Pennsylvania

Hoofdstad:  Harrisburg
Inwoners: ≈ 12,97 miljoen
Oppervlakte: 119.283 km²

Kenmerken

Pennsylvania ligt in het oosten van Amerika en grenst aan New York, New Jersey, Delaware, Maryland, West Virginia en Ohio.
Pennsylvania heeft een diverse economie met sectoren als gezondheidszorg, onderwijs, productie en financiën. De staat staat ook bekend om zijn landbouwproductie, met als belangrijkste gewassen paddenstoelen, appels en kerstbomen.
De staat speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Revolutie en is het thuis van vele belangrijke historische bezienswaardigheden, waaronder Independence Hall en de Liberty Bell in Philadelphia. Pennsylvania staat ook bekend om zijn beroemde Amish-land, dat een populaire toeristische attractie is.
De staat kent een gevarieerd landschap met bossen, wetlands, bergen en rivieren. Er zijn verschillende mooie parken waaronder Ohiopyle State Park, gelegen in het zuidwesten van Pennsylvania. Dit park is de thuisbasis van enkele spectaculaire watervallen, waaronder Cucumber Falls en Ohiopyle Falls.

Rhode Island

Hoofdstad:  Providence
Inwoners: ≈ 1,09 miljoen
Oppervlakte: 4005 km²

Kenmerken

Rhode Island ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan Massachusetts en Connecticut. Het zuiden van de staat grenst aan de Atlantische Oceaan. Het is qua landoppervlak de kleinste staat van het land, maar het heeft de op één na hoogste bevolkingsdichtheid.
Rhode Island was een van de oorspronkelijke dertien koloniën die zich tijdens de Amerikaanse Revolutie onafhankelijk verklaarden van Groot-Brittannië. 
De economie van Rhode Island stat grotendeels in het teken van gezondheidszorg, onderwijs en toerisme.
Rhode Island staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige culturele scene.

South Carolina

Hoofdstad:  Columbia
Inwoners: ≈ 5,28 miljoen
Oppervlakte: 82.965 km²

Kenmerken

South Carolina is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het grenst aan Noord-Carolina, Georgië en in het oosten aan de Atlantische Oceaan.
De economie in South Carolina bestaat uit industrieën zoals productie, landbouw, toerisme en gezondheidszorg. De staat is de thuisbasis van grote bedrijven zoals BMW, Michelin en Boeing, en is een toonaangevende producent van textiel, chemicaliën en papierproducten.
South Carolina staat bekend om zijn rijke geschiedenis, inclusief zijn rol in de Amerikaanse Revolutie en de Burgeroorlog. Je kunt er verschillende historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals Fort Sumter, waar de eerste schoten van de burgeroorlog werden afgevuurd, en plantages, die dateren uit de 17e eeuw.

South Dakota

Hoofdstad: Pierre
Inwoners: ≈ 910 duizend
Oppervlakte: 199.905 km²

Kenmerken

South Dakota ligt in het noorden van Amerika en grenst aan North Dakota, Minnesota, Iowa, Nebraska, Wyoming en Montana.
De economie van de staat bestaat grotendeels uit landbouw, toerisme en productie, met belangrijke industrieën zoals voedselverwerking, machines en elektronica.
South Dakota staat bekend om zijn diverse landschappen, waaronder de Black Hills, het Badlands National Park en de rivier de Missouri. Je vindt er ook het wereldberoemde Mount Rushmore.

Tennessee

Hoofdstad: Nashville
Inwoners: ≈ 7,05 miljoen
Oppervlakte: 109.247 km²

Kenmerken

Tennessee ligt in het zuidoosten van Amerika en grenst aan Kentucky, Virginia, North Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi, Arkansas en Missouri.
De economie van de staat is divers, waarbij landbouw, productie en toerisme een belangrijke bijdrage leveren. Tennessee staat bekend om zijn muziekscene, met name in Nashville, waar de Grand Ole Opry en tal van andere muziekpodia te vinden zijn.
Tennessee kent een gevarieerd landschap, met de Appalachian Mountains in het oosten, het Cumberland Plateau in het midden en de rivier de Mississippi die de westelijke grens vormt.
Het Great Smoky Mountains National Park grenst aan het oosten van de staat.

Texas

Hoofdstad: Austin
Inwoners: ≈ 30,03 miljoen
Oppervlakte: 696.241 km²

Kenmerken

Texas ligt in het zuiden van Amerika en is de op één na grootste staat, zowel qua landoppervlak als qua bevolking. Het grenst aan Oklahoma, Louisiana, Arkansas, New Mexico en Mexico in het zuiden.
Texas heeft een diverse economie die bestaat uit industrieën zoals energie, gezondheidszorg, technologie, lucht- en ruimtevaart en landbouw.
Texas heeft een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, gevormd door zijn Indiaanse, Spaanse, Mexicaanse en Anglo-Amerikaanse roots.
Texas is de thuisbasis van verschillende beroemde bezienswaardigheden en toeristische attracties, waaronder de Alamo, het Space Center Houston en het Big Bend National Park. Het staat ook bekend om zijn levendige culturele festivals, zoals de Houston Livestock Show en Rodeo, de State Fair of Texas en het muziek- en filmfestival South by Southwest.

Utah

Hoofdstad:  Salt Lake City
Inwoners: ≈ 3,38 miljoen
Oppervlakte: 220.080 km²

Kenmerken

Utah ligt in het westen van Amerika en grenst aan Idaho, Wyoming, Colorado, Arizona en Nevada.
De economie van de staat bestaat uit een verscheidenheid aan industrieën, waaronder toerisme, mijnbouw, technologie en transport.
Het staat bekend om zijn afwisselende landschap, waaronder met sneeuw bedekte bergen, woestijnen en populaire nationale parken zoals Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Capitol Reef National Park, Arches National Park en Canyonlands National Park.
De hoofdstad, Salt Lake City, ligt aan het Great Salt Lake, het grootste zoutwatermeer van het westelijk halfrond.
Utah staat ook bekend om zijn sterk religieus erfgoed, waarbij de meerderheid van de bevolking zich identificeert als lid van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS Church).

Vermont

Hoofdstad:  Montpelier
Inwoners: ≈ 647 duizend
Oppervlakte: 24.923 km² 

Kenmerken

Vermont ligt in het noordoosten van Amerika en grenst aan Maine, Massachusetts en New York. In het noorden grenst het aan Canada.
Landbouw is een belangrijke industrie in Vermont, met vooral de melkveehouderij. Het staat ook bekend om zijn ahornsiroopproductie en de ambachtelijke bier- en kaasindustrieën zijn de afgelopen jaren gegroeid.
Vermont staat bekend om zijn vooruitstrevende politiek en sterke toewijding aan milieubehoud. Vermont was de eerste staat in de natie die burgerlijke verbintenissen voor koppels van hetzelfde geslacht legaliseerde, en het is wordt gezien als een van de groenste staten van het land.
Het staat bekend om zijn mooie natuur, waaronder de bossen, bergen en meren. Het is de thuisbasis van verschillende skigebieden, zoals Stowe en Killington en de Lake Champlain-eilanden.

Virginia

Hoofdstad:  Richmond
Inwoners: ≈ 8,68 miljoen
Oppervlakte: 110.862 km²

Kenmerken

Virginia ligt in het oosten van Amerika en grenst aan Maryland, North Carolina, Tennessee, Kentucky en West Virginia. Het ligt in het oosten aan de Atlantische Oceaan.
Virginia heeft een diverse economie, waaronder leger en defensie, landbouw, technologie, toerisme en gezondheidszorg. Grote militaire bouwwerken in Virginia zijn onder meer het Pentagon en Naval Station Norfolk. De staat is ook de thuisbasis van verschillende grote technologiebedrijven, waaronder Amazon, Microsoft en Google.
Het onderwijssysteem van de staat staat hoog aangeschreven, met prestigieuze universiteiten zoals de University of Virginia en Virginia Tech. Virginia speelde ook een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis, met veel historische bezienswaardigheden zoals Jamestown, Williamsburg en Yorktown.
Het kent een diverse natuur, waaronder bergen, bossen en een prachtige kuststreek met populaire stranden.

Washington

Hoofdstad: Olympia
Inwoners: ≈ 7,79 miljoen
Oppervlakte: 184.824 km²

Kenmerken

Washington ligt in het noordwesten van Amerika en grenst aan Oregon, Idaho en Canada in het noorden.
De economie van de staat is divers, met industrieën als technologie, lucht- en ruimtevaart, landbouw en toerisme. Grote bedrijven zoals Amazon, Microsoft, Boeing en Starbucks hebben hun hoofdkantoor in de staat.
De staat Washington staat ook bekend om zijn bijzondere natuur, waaronder de Cascade Range, de Olympic Mountains en de Puget Sound.  Het kent drie nationale parken, Cascade National Park, Olympic National Park en Mount Rainier National Park.

West Virginia

Hoofdstad:  Charleston
Inwoners: ≈ 1,78 miljoen
Oppervlakte: 62.809 km²

Kenmerken

West Virginia ligt in het oosten van Amerika en grenst aan Virginia, Kentucky, Ohio, Pennsylvania en Maryland. Het heeft als bijnaam de Mountain State.
De economie van de staat is voornamelijk gebaseerd op natuurlijke hulpbronnen zoals steenkool, hout en aardgas, maar ook op productie, gezondheidszorg en toerisme.
West Virginia staat bekend om zijn ruige natuur, waaronder de Appalachen, die een groot deel van de staat beslaan.


Wisconsin

Hoofdstad:  Madison
Inwoners: ≈ 5,89 miljoen
Oppervlakte: 169.790 km²

Kenmerken

Wisconsin ligt in het noorden van Amerika en grenst aan Michigan, Illinois, Iowa en Minnesota.
Het ligt aan de grote meren met een kustlijn langs Lake Michigan en Lake Superior.
De economie bestaat uit landbouwindustrie, waarvan het grootste deel melkveehouderijen zijn, productie, gezondheidszorg en toerisme. Het kent een aantal grote bedrijven met hoofdkantoren in de staat waaronder Harley-Davidson.
Wisconsin staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, met sterke invloeden van Europese immigranten, met name Duitse, Ierse en Scandinavische immigranten. Het is ook beroemd om zijn kaas, braadworst en bier, en is de thuisbasis van vele festivals en evenementen die de afkomst en tradities van de immigranten in ere houden.
Wisconsin's landschap bestaat uit bossen, meren en rivieren met vele recreatie mogelijkheden. Je vindt er het Horicon Marsh, één van de grootste zoetwatermoerassen van het land waar je vele soorten vogels en andere dieren kunt zien en de Ice Age Trail, een wandelpad van bijna 2000km dat door de staat loopt langs en door gletsjerlandschappen en prachtige bossen.

Wyoming

Hoofdstad:  Cheyenne
Inwoners: ≈ 581 duizend
Oppervlakte: 253.554 km²

Kenmerken

Wyoming ligt in het noordwesten van Amerika en grenst aan Montana, South Dakota, Nebraska, Colorado, Utah en Idaho. Het is de minst bevolkte staat van het land.
Wyoming is een van de meest Republikeinse staten van het land. Het motto van de staat is "Gelijke rechten", en het was de eerste staat die vrouwen stemrecht verleende in 1869.
De economie van Wyoming is sterk afhankelijk van mijnbouw- en energie-industrieën, waaronder kolen, olie, aardgas en uranium. Landbouw is ook een belangrijke industrie in de staat, waarbij vee- en schapenteelt de meest voorkomende zijn. Toerisme is een andere belangrijke sector, met miljoenen bezoekers die elk jaar naar Wyoming komen om de vele parken te bezoeken.
Het landschap van de staat is divers met hoogvlaktes en woestijnen. De Rocky Mountains maken deel uit van de staat net als een aantal populaire nationale parken als Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en Devils Tower National Monument.

Washington D.C.

Hoofdstad van de VS
Inwoners: ≈ 672 duizend
Oppervlakte: 177 km²

Kenmerken

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het ligt aan de oostkust van het land, tussen de staten Maryland en Virginia. De stad werd in 1790 gesticht om te dienen als de nieuwe hoofdstad van de Verenigde Staten, ter vervanging van Philadelphia.
Washington, D.C. is de thuisbasis van vele belangrijke overheidsinstellingen, waaronder het Witte Huis, het Capitool, het Hooggerechtshof en vele federale agentschappen. De stad staat ook bekend om zijn vele musea en bezienswaardigheden, waaronder de National Mall, die veel monumenten en gedenktekens bevat, zoals het Lincoln Memorial, het Washington Monument en het Vietnam Veterans Memorial.
Naast de overheid en culturele instellingen is Washington, D.C. ook een belangrijk centrum voor internationale diplomatie, met tal van ambassades en internationale organisaties.
Washington D.C. staat bekend om zijn kenmerkende architectuur, waaronder de neoklassieke stijl van veel van de gebouwen, evenals zijn specifieke stratenpatroon en brede lanen.


Credits:
Foto State Capitol Alaska door Gillfoto, Foto State Capitol Tallahasse door Michael Rivers, Foto Sate Capitol Kansas door Tony Webster, Foto State Capitol Nevada door teofilo, Foto State Capitol New York door Matt Wade, Foto State Capitol North Dakota door Jim Bowen, Foto Oklahoma State Capitol door Nicolas Henderson,  Foto Rhode Island State Capitol door Adavyd, Foto South Dakota Capitol door J. Stephen Conn, Foto Virginia State Capitol door Ron Cogswell