Zion National Park

Dit oudste nationale park van Utah ziet gemiddeld zo'n drie miljoen bezoekers per jaar. Het park bestaat uit verschillende canyons met torenhoge rotswanden waarvan sommige wel meer dan een halve kilometer kaarsrecht omhoog lopen. Het meest populaire en drukke deel van het park, Zion Canyon, ligt in het zuiden. Door de Canyon loopt de Virgin River. De rivier zorgt ervoor dat het park een rijke flora en fauna kent.  In het noorden van het park ligt Kolob Canyons. Dit deel wordt minder bezocht en is alleen te bereiken via de noordwestelijke ingang van het park.

Het zuidelijke deel van Zion Park

Zion Canyon Scenic Drive

Dit is het drukste deel van het park. De weg loopt door Zion Canyon. Je kunt hier op elk niveau wandelen, van zeer uitdagend tot relaxed.  Gedurende de zomermaanden rijdt hier een gratis shuttlebus die op 9 verschillende plekjes in de Canyon Stopt. De laatste stop is Temple of Sinawava. Vanaf hier is ook een bezoek aan de The Narrows mogelijk.
Als de shuttle rijdt, dan is de weg gesloten voor overig verkeer. In de wintermaanden, als de shuttle niet rijdt, mag je deze weg ook met je eigen auto rijden.

 

Zion Mount Carmel Highway

Een paar kilometer na het Zion Canyon Visitor Centre start Zion Mount Carmel Highway. Deze weg loopt vanaf hier richting de oostingang. De weg slingert zich door de bergen en loopt langs een prachtig uitkijkpunt over de Canyon.
Let op: De weg is smal en niet geschikt voor grote voertuigen. Het is belangrijk als je met een camper rijdt te checken of je door de tunnel mag rijden. Als jouw camper voldoet aan de eisen en je wilt gebruik maken van deze route, dan moet je vooraf een 'permit' aanschaffen. 


Het noordelijk deel van Zion Park

Kolob Terrace Road

Deze weg doorkruist het park van oost naar west. 's Winters is deze weg gesloten. Dit deel van het park wordt weinig bezocht door toeristen en is dus bijzonder rustig in tegenstelling tot het zuidelijk deel van het park.
Check vooraf of de weg open is (meestal tussen mei en oktober).

 

Kolob Canyons Road

In het noordwesten van het park liggen de Kolob Canyons. Een korte scenic road leidt je naar het Kolob Canyons Viewpoint Onderweg zijn meerdere uitkijkpunten. Ook dit deel van het park wordt een stuk minder bezocht dan de plekjes in het zuidelijk deel van het park. Zeker de moeite waard als je bijvoorbeeld op doorreis bent van Las Vegas naar Salt Lake City.

Een aantal mooie  plekjes in Zion

De plekjes die je hieronder ziet zijn allemaal makkelijk bereikbaar. De wandelingen die in de tekst staan vermeld zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

 

Zion Human History Museum

Stop 2 van de gratis shuttle - Zion Canyon

In het museum zijn een aantal permanente en wisselende tentoonstellingen te zien die te maken hebben met het park. Ook kun je hier een 20 minuten durende film zien over het park. Verschillende door Rangers geleide programma's  worden georganiseerd op deze plek. Voor meer informatie over de rangerprograms kun je terecht bij het Visitor Centre of de gratis krant van het park.


Pa’rus Trail

Stop 3 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Vanaf hier kun je via een makkelijk begaanbaar wandelpad, de Pa'rus Trail, teruglopen naar het museum of Visitor Centre. Het pad volgt de Virgin River. De wandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag. 


Court of the Patriarchs

Stop 4 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Een kort pad van ongeveer 50 meter brengt je naar een uitkijkpunt waar  je zicht hebt op de Court of the Patriarchs. Deze drie toppen hebben ieder een bijbelse naam, Abraham, Isaac, en Jacob.  

 


Lower Emerald Pools Trail

Stop 5 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Dit is een tocht van ongeveer een uurtje. Het brengt je naar het laagste gedeelte van de Emerald Pools. Je vind hier een kleine waterval die in een pool uitkomt. Het pad loopt achter de waterval langs waarna het eindigt. Van hier kun je de weg weer terug lopen. Vind je het niet erg om wat te klimmen en heb je de tijd, dan kun je vanaf dit punt ook de Middle en Upper Emerald Pool bezoeken. Vanaf de Upper Emerald Pool heb je bovendien mooi uitzicht over Zion Canyon.


Wheeping Rock

Stop 7 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Een mooie waterval waar ook veel groen is te zien. 
De trail en andere wandelroutes in de buurt zijn op dit moment gesloten en het is nog niet bekend wanneer het weer opengesteld wordt voor het publiek. In augustus 2019 zijn hier grote rotsdelen naar beneden gevallen waardoor de paden beschadigd zijn geraakt.


Big Bend

Stop 8 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Stap je hier uit dan kun je genieten van een prachtig zicht op The Great White Throne en Angels Landing. 


Temple of Sinawava

Stop 9 van de gratis shuttle - Zion Canyon

Een pad leid je naar een natuurlijk amfitheater gevormd door de rivier, de Temple of Sinawava. Het is een wandeling van ongeveer een uur.
Vanaf hier heb je ook toegang tot The Narrows. Dit deel is voor geoefende wandelaars. In The Narrows moet je soms door het water waden. Let op: check het weer en de mogelijkheid op flashfloods, ook al is het prachtig weer.


Foto Courth of the Patriarchs door Ken Lund

Foto Lower Emerald Pool Trail :door Ken Lund

Foto Big Bend door Carl Berger Sr