Marathon

Marathon bestaat uit 13 eilanden. Je vindt er prachtige witte zandstranden, kristalhelder water en kleurrijke barrièreriffen. Je kunt er heerlijk genieten van de natuur of een mooie boottocht maken. Op deze plek is ook de beroemde Seven Mile Bridge te vinden die je van Vaca Key naar Little Duck Key voert. Paralel aan deze brug ligt ook de oude Seven Mile Bridge. 
De eilanden van Marathon zijn Boot Key, Knight Keys, Hog Key, Vaca Key, Stirrup Key, Crawl en Little Crawl Key, East and West Sister's Island, Deer Key en Fat Deer Key, Long Pine Key en Grassy Key.  De naam Marathon is ontstaan door het niet aflatende tempo en de strijd om de aanleg van de spoorlijn te voltooien. Tijdens dit project werd vaak geroepen: "Dit wordt een echte Marathon".   

 

Wat te zien en doen

The Turtle Hospital

The Turtle Hospital is een kleine non-profitorganisatie die zich inzet voor de rehabilitatie van bedreigde zeeschildpadden. Je kunt hier een rondleiding volgen door het ziekenhuis en kennismaken met wat de organisatie precies doet en meer te weten komen over de bijzonderheden van zeeschildpadden.
Klik hier voor meer info.

 

Aquarium Encounters

In dit aquarium kun je kennismaken met meer dan 50 verschillende soorten tropische vis. Al wandelend kun je de verschillende reservoirs bekijken waarbij het soms mogelijk is om de vissen aan te raken. Voor degene die meer willen dan alleen vanaf het droge vissen te bewonderen is er de mogelijkheid om aan speciale programma's deel te nemen waar je onder begeleiding samen met de vissen kunt zwemmen. 
Klik hier voor meer 
informatie

 

Dolphin Research Center

Dit onderwijs- en onderzoeksfaciliteit voor zeezoogdieren biedt de mogelijkheid om meer te leren over dolfijnen en zeeleeuwen. Het centrum biedt allerlei interactieve programma's waaronder zwemmen met de dolfijnen. 
Klik hier voor meer informatie

 

Crane Point Hammock Museum & Nature Trail

Crane Point Hammock bestaat uit zowel oorspronkelijke natuur als aangelegde natuur. Het kent een van de meest uitgebreide wandelroutes in de Florida Keys. In het museum kun je archeologische en historische bezienswaardigheden zien. Verhuur van kano's en kajaks is ook mogelijk. Deze plek kent verder een vogelreservaat en een revalidatiecentrum.
Klik hier voor meer informatie

 

Seven Mile Bridge en daarachter Old Seven Mile Bridge 

Key Deer

Dit kleine hertje komt alleen in deze omgeving voor. Ze zijn een bedreigde diersoort maar worden toch regelmatig gespot op en langs de wegen en zijn ook niet bang voor mensen. Het is belangrijk om ze met rust te laten en ze vooral niet te voeden. 
Klik hier voor meer informatie

 

Curry Hammock State Park

In dit grote park vind je mooie mangroves, prachtige stranden en verschillende recreatiemogelijkheden zoals, roeien, kanoën en wandelen over een speciaal pad met uitleg over de omliggende natuur. Je kunt er ook vissen, picknicken of kamperen. Reigers, zilverreigers, ibis en plevieren zijn veel voorkomende vogels. Het park ligt op de migratieroute van roofvogels die in die migratieperiodes (tijdens de herfst) veelvuldig worden gespot. Voor wie graag het water in gaat, snorkelen en zwemmen behoren ook tot de mogelijkheden. .
Klik hier voor meer informatie

 

Pigeon Key

Dit kleine eiland was ooit onderdeel van de Old Seven Mile Bridge, ook wel de Knights Key Bridge genaamd. Toen in 1982 de nieuwe brug werd geopend was het niet meer mogelijk naar dit eiland met de auto te reizen. Vandaag de dag is het dan ook een historische plaats waar je de tijden van weleer kunt bewonderen. Dagelijks vertrekt vanaf Pigeon Key Visitor Center drie keer per dag een ferry naar het eiland. Bij het ticket van de ferry is ook een uur durende tour inbegrepen waar je optioneel aan kunt deelnemen. De guided tour voert je langs de historische bouwwerken van het eiland. 

Vanaf Marathon is het mogelijk om over de oude Seven Mile Bridge* naar Pigeon Key of omgekeerd te lopen. De tocht is ongeveer 3,5 km lang. Je kunt dan kiezen om bijvoorbeeld heen met de ferry te reizen en via de brug terug te lopen naar Marathon.

*  In 2021 is de brug voor onbepaalde tijd gesloten vanwege onderhoud. Check de website voor actuele informatie over de openingstijden.

Klik hier voor meer info

 

Dagje strand

Marathon heeft verschillende stranden. Sombrero Beach en Coco Plum Beach zijn twee van deze stranden die er uit springen. Sombrero Beach heeft het breedste zandstrand.