Kingman

Het begon hier ooit allemaal met de trein. Tegen het einde van 19de eeuw werd de Atlantic and Pacific Railroad aangelegd.  Deze liep dwars door de plek waar Kingman nu is gevestigd. Door de werkzaamheden aan het treinspoor en het vooruitzicht dat hier een station zou komen, begonnen een aantal mensen zich hier te vestigen. Zij vestigden zich langs het spoor en de Beale's Wagon Road, een weg die al in het midden van de 19de eeuw was aangelegd om militaire goederen te vervoeren.  Tegen 1882 was er een kleine nederzetting ontstaan en in datzelfde jaar werd Kingman officieel opgericht. De huidige Route 66 die door Kingman loopt is de voormalige Beale's Wagon Road.

Vandaag de dag

Kingman is een stad met ongeveer 45.000 inwoners en ligt midden in de Mojave Desert. Een ding is belangrijk, wil je iets zien van Route 66 dan moet je de snelweg verlaten. Laat de US 93 of de I40 achter je en rij richting Historic Downtown Kingman. Doe je dit niet dan is de herinnering aan Kingman een saaie nietszeggende stad in het midden van de woestijn.  Klik hier voor de ligging van Historic Downtown Kingman.

Door Historic Downtown Kingman loopt Route 66. Je ziet hier de zo herkenbare neonreclame  die verbonden is aan de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Sommige zijn authentiek maar anderen zijn ook nagemaakt om zo de sfeer van deze beroemde route in ere te houden. Kijk goed om je heen want op zijkanten van gebouwen en andere bouwwerken kun je de mooiste route 66 murals zien. En natuurlijk zie je hier en daar ook de voor Route 66 zo kenmerkende classic car geparkeerd staan. Langs de route zijn een aantal leuke dingen te doen en zien. Hieronder een aantal van deze plekjes die je tegenkomt rijdend vanaf het westen naar het oosten.

 

Bezienswaardigheden

Mohave Museum

Een kleine 500 meter van de Powerhouse ligt het Mohave Museum. In het museum wordt je mee terug genomen in de tijd dat de pioniers dit gebied bereikte. Via een diorama wordt de geschiedenis weergegeven. Ook kun je hier een complete collectie van schilderijen van alle Amerikaanse presidenten en hun echtgenotes zien. De buitenkant van het museum is prachtig versiert met een huizenhoge Route 66 muurschildering.

 

Powerhouse 

Deze oude elektriciteitscentrale, gebouwd in 1909,  werd gebruikt voor de voorziening van elektriciteit  in Kingman en de omliggende mijnen. Nadat de Hoover Dam werd gebouwd in 1930 werd deze centrale overbodig. Het raakte in verval tot 1997. Het gebouw werd gerestaureerd en het Kingman Visitor Centre trok in het gebouw.   Een aantal jaren later trokken ook het Arizona Route 66 Museum, het Route 66 Electric Vehcile Museum en de  Memory Lane Gift Shop in het gebouw.  Voor de ingang van het gebouw zie je een Route 66 schild getekend op de weg.

 

Locomotive Park

Recht tegenover Powerhouse ligt het Locomotive Park. In het park vind je de AT&SF 3759, die ooit eigendom was van de Santa Fé Railroad, en in augustus 1957 werd geschonken aan de stad Kingman. Deze locomotief die startte als stoomlocomotief in 1927 en daarna verbouwd is tot een olie gestookte locomotief, heeft tot 1953 dienst gedaan. Via een trapje kun de locomotief van binnen bekijken. 

Route 66 Diner - Mr D'z

Mocht je zin hebben om iets te eten of te drinken in een echte Route 66 diner dan kun je terecht bij Mr D'z 66 Diner. Mr D'z 66 Diner ligt schuin tegenover de Powerhouse. Op de parkeerplaats van de diner kun je het tweede Route 66 schild zien wat te vinden is in Downtown Kingman.

 

The Kingman Railroad Museum

Iets verder reizend naar het oosten zie je een station. Dit station, gebouwd in Mission Revival-architectuur stijl, is gebouwd in 1907.   Het is de laatste van vier depots die hier hebben gediend als station. Het station behoort tot de nationaal register van historische gebouwen. Begin deze eeuw heeft het een grootste opknap beurt ondergaan. Een gedeelte van het stationsgebouw wordt gebruikt door Amtrak (Amerikaanse spoorwegen). Het grootste gedeelte is in gebruik als museum. In het museum kun je allerlei voorwerpen zien die te maken hebben met het spoor. Er is een apart gedeelte waar je modeltreinen kunt zien.

 

Route 66 Diner - Rutherford's 66 Family Restaurant

Dit restaurant ligt in het westen, buiten het Historic Downtown gedeelte, van de stad. De buitenzijde van het restaurant is rijk versierd met allerlei afbeeldingen die te maken hebben met Route 66
Klik hier voor de ligging