Natchez Trace Parkway

The Natchez Trace Parkway is een Nationaal Park anders dan alle andere Nationale Parken. Het park bestaat uit een lange Highway van ongeveer 715 kilometer lang. Omdat de weg je door een prachtig landschap voert met veel natuurschoon waar je ook nog eens talloze historische plekken tegenkomt heeft men de naam Highway verandert in Parkway.  De route voert je door de staten Mississippi, Alabama en Tennessee. Vrachtverkeer is verboden.  Natchez Trace Parkway volgt grotendeels de Old Natchez Trace, de oude handelsroute die Indianen, Europese kolonisten, slavenhandelaren en soldaten lang geleden volgden om van A naar B te komen. 

Natchez Trace Parkway in het kort

Startend in Natchez voert de weg je voornamelijk door bebost gebied. Om echt te genieten van de natuur of overige bezienswaardigheden moet je stoppen en je benen strekken voor een wandeling.  

Net ten noorden van Jackson verlaat je het beboste gebied. Het landschap laat weilanden zien en na korte tijd kom je bij het Ross R Barnett Reservoir aan. Een groot meer met verschillende recreatiemogelijkheden. Dit stukje weg met mooie vergezichten is ongeveer 60 kilometer lang. 

Daarna is het terug naar bebost gebied soms afgewisseld door een weide. Dit loopt zo door tot aan Tupelo. Zodra je de geboorteplaats van Elvis bent gepasseerd wordt het landschap iets meer open. Je ziet vaker weides en hoe noordelijker je komt wordt het meer heuvelachtig. Op dit stuk passeer je een grote brug en wellicht de bekendste,  zeker de meest gefotografeerde, brug van de Parkway, de Natchez Trace Parkway Bridge (zie foto hieronder) die je over de Tennessee voert. Het laatste stukje door Tennessee kenmerkt zich door bossen, weides en agrarisch landschap.

Ondanks dat de weg je door mooi landschap voert zonder bebouwing, industrie enz. is het pas echt interessant als je kijkt wat soms net buiten het zicht van de weg ligt. 

 

Route van de Parkway

 

Klik op een icoontje op de kaart voor meer informatie over de plek.

Langs de route staan zogenaamde mileposts. Deze geven aan waar je je bevindt op de route. De eerste milepost staat vlakbij Natchez en de laatste,  444, net voor Nashville. 
De locatie van verschillende bezienswaardigheden wordt aangegeven aan de hand van het nummer van de dichtstbijzijnde milepost.