Algemeen

Deze reis start in Los Angeles en eindigt in las Vegas. In beide steden is er kort de tijd om wat rond te kijken. Salt Lake City is de enige andere grote stad die je aandoet tijdens de rondreis. Hier heb je een  volle dag om de stad te verkennen. De rest van de reis staat in het teken van bijzondere natuur. Er staan 6 nationale parken op het programma. Van de woestijn in Joshua Tree National Park tot de hoge bergen in de Rocky Mountains. Als afsluiter bezoek je Route 66 in Arizona waar je even wordt meegenomen naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. De reis bestaat uit veel stops, 20 in het totaal. De reistijd op de dagen dat je van A naar B reist zijn echter kort, hierdoor heb je genoeg tijd om veel buiten door te brengen. 


De route

Deze reis maken we in het voorjaar. De eerste drie dagen, van Los Angeles naar Las Vegas, doen we met de auto. In Vegas halen we de camper op waarmee we verder de route vervolgen. De meeste hotels en campings zijn geboekt. Dit hebben we ruim van te voren gedaan omdat de reis langs populaire plekjes loopt.  Een boeking in een nationaal park is in de meeste gevallen mogelijk vanaf 6 maanden. Je ziet dat zodra je kunt reserveren de plekjes vaak al binnen een week allemaal volgeboekt zijn. 
Klik hier voor de volledige route in Google Maps.

 

Vlucht - Amsterdam - Los Angeles
We vliegen dit keer met British Airways. Dat betekent een tussenstop in London waarna we rechtstreeks doorvliegen naar LA. Daar halen we onze auto op, een dikke pick-up truck.  Lekker Amerikaans.

Stop 1 - Culver City in Los Angeles - 1 nacht

We slapen een nachtje in een hotel dicht bij het vliegveld van Los Angeles in de wijk Culver City. Het hotel ligt 10 minuten rijden van Venice Beach. Tijdens ons vorige bezoek hadden we geen tijd om Venice Beach en Santa Monica Beach te bezoeken. We komen vroeg aan in LA, 's middags en 's avonds kunnen we dan mooi naar het strand toe.

Stop 2 - Twentynine Palms - 1 nacht

Op zo'n twee en een half uur rijden van LA ligt Joshua Tree National Park. We vertrekken vroeg richting  Cottonwood Springs.  Hier ligt de  zuidingang van Joshua Tree NP. Hiervandaan  pakken we de weg naar het noorden door het park en rijden we langs de meeste interessante plekjes van Joshua Tree NP.  In de avond bezoeken we Key Views, het hoog gelegen uitkijkpunt van het park. 

Stop 3 - Las Vegas - 1 nacht

Het wordt een rustig dagje vandaag. Via Mojave National Preserve rijden we richting Las Vegas. Net voor we in Las Vegas aankomen stoppen we nog even bij het kleurrijke kunstwerk midden in de woestijn, The Seven Magic Mountains. Als het goed is zijn de grote felgekleurde blokken opnieuw geschilderd sinds we ze de laatste keer hebben gezien. Ben benieuwd of we het verschil zien. Daarna is het door naar Downtown Las Vegas waar we een hotel hebben geboekt. 

Stop 4 - Mesquite - 1 nacht

Vandaag halen we de camper op bij Roadbear.  Zodra we sleutels hebben van onze 27 ft camper is het  boodschappen doen. Daarna is het snel de stad verlaten. We rijden over de I15 richting Zion NP. De weg voert ons door een verlaten woestijnlandschap met in de verte mooie bergen. Buiten wat casino's is hier niet veel te beleven. Gelukkig is langs er onderweg een camping. Deze ligt in Mesquite, op zo'n anderhalf uur rijden, halverwege op onze tocht naar Zion NP.  Dat geeft ons genoeg tijd om de camper lekker in te richten. 

Stop 5 - Zion NP - 1 nacht

Na zo'n anderhalf uur rijden bereiken het park. Daar kunnen we ons plekje zoeken op de camping en Zion NP  gaan ontdekken. De shuttlebus die naar alle belangrijke plekjes in het park rijdt vertrekt om de paar minuten vanaf de ingang van de camping.  We hopen dat we in de middag al kunnen starten het park te verkennen. Lukt het niet, dan gaan we dit de volgende dag doen. De aankomende anderhalve dag staan in het teken van dit park.

Stop 6 - Kolob Canyons in Zion NP - 1 nacht

Vandaag is het nog een dag genieten in het zuidelijk deel van het Park. Tegen het einde van de middag rijden we richting het noorden naar de Kolob Canyons, ook onderdeel van Zion NP. Dit gebied is zeker zo mooi als Zion Canyon maar ook een stuk rustiger. We pakken de E Kolob Canyon Road en hopen te genieten van een mooie zonsondergang op het Kolob View Point. Daarna is het snel door naar onze camping die aan de rand van het park ligt. 

Stop 7 - Panquitch

Na een klein uurtje rijden komen we aan bij Cedar Breaks National Monument. Het park heeft qua kleuren veel weg van de scenery in Bryce Canyon. En net als in Bryce Canyon is hier een mooi natuurlijk amfitheater te zien. We pakken een bezoek aan dit park mee op onze rit richting Panquitch. We hebben geen camping geboekt. Afhankelijk van hoeveel tijd we besteden aan het bezoek aan Cedar Breaks bepalen hoever we doorrijden en waar we overnachten

Stop 8 - Huntington State Park - 1 nacht

Hoe lang we vandaag reizen hangt een beetje af van waar we hebben overnacht. We rijden in ieder geval richting Vernal waar we morgen overnachten. Omdat we niet te lang onderweg in de auto willen zitten hebben we een camping geboekt in Huntington State Park. We hebben een mooi plekje, direct aan het meer. Dat wordt als het weer meewerkt lekker buiten eten met mooi uitzicht over de omgeving

Stop 9 - Vernal - 1 nacht

Vandaag vervolgen we onze weg richting Vernal. Hier ligt het Dinosaur National Monument. Als alles mee zit dan arriveren we daar aan het einde van de ochtend. Zo hebben we mooi de tijd om het park te bezoeken. Vannacht overnachten we hier en als we zin hebben dan kunnen we de volgende morgen nog een paar mooie plekjes bezoeken in het park. Daarna is het door naar onze volgende bestemming.

Stop 10- Yampa River State Park - 1 nacht

Iets meer dan twee uur rijden vanaf Vernal, ligt het Yampa River State Park. Ons doel op deze plek: Lekker even uitrusten en laten bezinken wat we tot nu toe allemaal hebben gezien terwijl we in een prachtige omgeving met de camper overnachten. We hebben een plekje pal aan de rivier, midden in het park. Mooier kan het niet.

Stop 11 - Lake Grandby - 1 nacht

20 Kilometer ten zuiden van de Grand Lake Entrance van het Rocky Mountains National Park,  ligt Lake Grandby.  Hiervandaan kun je via de Trail Ridge Road richting Estes Park rijden waar de oostingang is van het park. Deze weg is bestempeld als een van de meest schilderachtige verkeerswegen van Amerika. Na een nachtje aan het meer te hebben gekampeerd rijden we morgen richting ons volgende overnachtingsadres, Glacier Basin Campground.

Stop 12 - Rocky Mountains NP - 2 nachten
Via Trail Ridge Road, die midden door Rocky Mountains NP loopt en je een prachtig uitzicht geeft op het park en de omgeving, rijden we  richting de oostingang van het park. Glacier Basin Campground is ons adres voor de komende twee nachten. Vanaf hier rijden gratis shuttles door het park die je naar verschillende mooie plekjes brengen. We hopen dat we veel kunnen wandelen op de volle dag dat we hier zijn.

Stop 13 - Dillon Reservoir - 1 nacht
We trekken al rijdend langs de oostzijde van de Rocky Mountains naar het zuiden richting Moab. Ook op deze route nemen we onze tijd. We hebben twee tussenstops ingepland, beiden in een State Park, waarvan de eerste bij Dillon Reservoir en de tweede in Fruita. Deze twee nachten gebruiken we vooral om even niets te doen, behalve lekker buiten te zijn en te genieten van de omgeving.

Stop 14 - Fruita in Colorado - 1 nacht

Net voor we in Moab aankomen stoppen we voor onze tweede tussenstop in Fruita. Dit plaatsje ligt bij het Colorado National Monument. Door dit gebied loopt een mooie Scenic Drive die we zeker gaan volgen.

Stop 15 - Moab - 3 nachten
Moab is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan verschillende parken in de buurt. Drie van deze parken gaan we bezoeken, Arches National Park, Canyonlands NP en Dead Horse Point State Park. We zijn van plan voor drie dagen een auto te huren zodat we optimaal van de parken kunnen genieten. Met een camper de parken bezoeken is mogelijk maar wordt afgeraden.

Stop 16 - Bluff - 1 nacht
We rijden vandaag op ons gemak richting Bluff. Deze plaats ligt op een uurtje rijden van Monument Valley. Dat is onze bestemming voor morgen. Onderweg naar ons overnachtingsadres in Bluff stoppen we nog even bij het Needles District van Canyonland NP en bij Newspaper Rock. Omdat het maar een kort stukje rijden is vandaag hebben we voldoende tijd hiervoor.

Stop 17 - Monument Valley - 1 nacht
We hopen hier voor het middaguur aan te komen zodat we ons lekker kunnen settelen op de kampeerplaats bij Gouldings Lodge. De camping ligt tussen de bergen waardoor je geen uitzicht hebt op Monument Valley, Omdat het in dit gebied meestal hard waait is deze beschutte camping juist goed om te overnachten. Zo rond het avondeten gaan we een tour maken door Monument Valley onder leiding van een gids. Tijdens deze tour brengen we ook een bezoek aan een Navajo familie.

Stop 18 - Grand Canyon NP - 2 nachten
We hebben een camping in Grand Canyon NP met snel toegang tot de gratis shuttle bus. We hebben eerder in het park gelogeerd en toen mooie wandelingen gemaakt. De meeste mensen hoppen van het ene uitkijkpunt naar het andere uitkijkpunt met de bus. De wandelpaden die van het ene punt naar het andere lopen zijn daarom vaak erg rustig. Wij gaan proberen daar weer zoveel mogelijk gebruik van te maken. Je hebt tijdens het wandelen prachtig uitzicht op de omgeving, je ziet allerlei dieren en dat in alle rust.

Stop 19 - Grand Canyon Caverns  op Route 66- 1 nacht
We gaan langzaam weer de 'bewoonde' wereld tegemoet. Vandaag staat in het teken van Route 66 Arizona. We overnachten halverwege deze route om zoveel mogelijk tijd te hebben om even te stoppen bij de verschillende leuke plekken onderweg. De camping ligt bij Grand Canyon Caverns, vlakbij een van de grootste ondergronds druipsteengrotten van Amerika die in particulier bezit zijn.

Stop 20 - Kingman - 1 nacht
Dit wordt onze laatste stop op Route 66 Arizona. We gaan hier zeker het Route 66 museum bezoeken en wat eten in het beroemde Mr. D's, een echte Route 66 Diner. Misschien brengen we nog een bezoekje aan het Railroad Museum of beklimmen we de oude Locomotief die in het park staat.

Stop 21 - Las Vegas - 2 nachten
We rijden in een uurtje of twee naar Las Vegas. Daar gaan we snel de koffers inpakken en de camper schoonmaken. Daarna is het de stad in en nog een keer genieten van alle gekte in deze stad. We vergeten natuurlijk ook niet om te shoppen. Las Vegas heeft een grote keuze aan mega winkelcentra. Heerlijk om wat spulletjes te kopen om mee terug te nemen naar Nederland.

Vlucht - Terugvlucht naar Nederland - 1 nacht
Na 27 dagen in Amerika is het weer tijd om naar huis te gaan. We vliegen met een nachtvlucht vanaf Las Vegas via Londen naar Schiphol. Op de 28ste dag van onze vakantie komen we weer aan in Nederland. 

Foto Dillon Reservoir gemaakt door  adifferentbrian

Foto Fruita Canyon gemaakt door Paul Hermans

Foto Newspaper Rock bij stop Bluff gemaakt door Patrick Pelster