Key Largo

Key Largo staat bekend als 'de duikhoofdstad van de wereld' en is de thuisbasis van het enige levende koraalrif van continentaal Amerika. Het eiland beschikt over kilometerslange witte zandstranden en warme oceaanwateren.
Het is het grootste eiland van de Florida Keys en het eerste eiland dat je tegenkomt op de Overseas Highway.
Het eiland is makkelijk bereikbaar vanuit Miami. Het is maar een uurtje rijden. Dit maakt ook dat het een zeer populaire en vaak drukke bestemming is.
Je kunt met gemak je hier een aantal dagen vermaken. Er zijn talloze restaurantjes die heerlijke maaltijden serveren in een idyllische omgeving.  Je kunt lekker luieren aan het strand, snorkelend het koraalrif verkennen of een bootje huren om te dobberen op het water. Wie van planten en dieren houdt wordt ook niet vergeten. 

 

Wat te zien en doen

Everglades National Park

Key Largo grenst aan de oostelijke rand van het Everglades National Park. Je kunt op het eiland een boottocht boeken, The Everglades and Florida Bay Ecology Tour wordt door Capt. Sterling's georganiseerd en vertrekt vanaf Key Largo naar de Everglades National Park. Tijdens de toer krijg je uitgebreide uitleg over alles wat er te zien is onderweg.
Klik hier voor meer info.

 

Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park

Nadat je het eiland op rijdt vind je in het noorden van het eiland het Dagny Johnson Key Largo Hammock Botanical State Park. In dit park is zo'n 10 km aan natuurpaden te vinden waar je een grote variëteit aan planten en dieren kunt zien waaronder wilde katoen en de Amerikaanse krokodil. 
Klik hier voor meer 
informatie

 

John Pennekamp Coral Reef State Park

Verder rijdend naar het zuiden ligt aan de oostzijde van het eiland het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit park is het eerste onderwater park in Amerika. Een van de hoogtepunten die je onderwater kunt zien is het bronzen Christus beeld, Christ of the Abyss, gemaakt door kunstenaar Guido Galletti (het is het 3de exemplaar dat gemaakt is van de originele gietvorm van deze kunstenaar). 
Het park heeft veel voorzieningen, waaronder kajak- en bootverhuur en natuurpaden. 
Klik hier voor meer informatie

 

Florida Keys Wild Bird Center

Net ten zuiden van Key Largo ligt dit opvangcentrum voor vogels. Je kunt het centrum bezoeken en geredde wilde vogels zien, waaronder haviken, zilverreigers en lepelaars.
Klik hier voor meer informatie

 

Boottocht met de African Queen

De African Queen is gebruikt in de film Key Largo uit 1951 waar Humphrey Bogart en Katherine Hepburn de hoofdrol in speelden. De rondvaart in deze oude stoomboot voert je door het Port Largo Canal-gebied van Key Largo.
Klik hier voor meer info

 

Zwemmen met dolfijnen

Leer al zwemmend met dolfijnen meer over de verschillende soorten dolfijnen en het ecosysteem van de Florida Keys. Het Dolphins Plus Marine Mammal Responder organiseert verschillende programma's waar je op interactieve manier met de dolfijnen in aanraking komt.  Het Dolphins Plus Marine Mammal Responder heeft als missie om een beter begrip te creëren van het mariene ecosysteem bij het publiek. Daarnaast zetten zij zich in voor het behoud van zeezoogdieren en milieubeheer.
Klik hier voor meer informatie

 

Dagje strand

Plan een dagje aan het strand. - In het Harry Harris Park and Beach kun je heerlijk beschermd zonnebaden op het strand en zwemmen in zee. Naast dat hier allerlei voorzieningen zijn zoals BBQ tafels, toiletten en sportfaciliteiten kun je vanaf deze plek ook uitstekend snorkelen.
Klik hier voor de ligging