Williams

Williams noemt zichzelf de Gateway to the Grand Canyon. Een  naam die terecht lijkt te zijn. Van hier ben je met de auto binnen een uur in het nationale park . Maar niet alleen de auto brengt je naar de Grand Canyon, hier vertrekt ook de trein die je rechtstreeks naar het park rijdt.  In Williams, wat oogt als een oud westernstadje, zijn talloze winkeltjes die van alles en nog wat verkopen. Route 66 loopt dwars door het centrum van de Williams. 

Bezienswaardigheden

The Gateway to the Grand Canyon

Deze welkomstboog is de toegang tot de stad Williams, en bevat de slogan "Gateway to the Grand Canyon" die zich over de historische Route 66 bevindt terwijl je naar het westen reist naar Williams. Kom je van de andere kant dan zie je boog als je de stad verlaat.

 

Main Street - Route 66

In  deze straat vind je talloze shops, eethuisjes en café's. Allemaal gehuisvest in oude huizen van meer dan een eeuw oud. Er staat een old-timer geparkeerd, fel blauw, mooi voor een Route 66 plaatje.  Op sommige dagen zijn er zelfs tientallen old-timers in de straat te bewonderen. Wil je iets verder in de tijd terug,  een paard en wagen staan ook klaar om  je mee te nemen voor ritje door de stad. De straat is onderdeel van het register van National Historic Districts.
Naast hedendaagse winkeltjes en restaurantjes vind je op Main Street een old-fashioned soda fountain en een paar classic diners. Je hoeft bovendien niet lang te zoeken naar een winkel waar ze Route 66 souvenirs verkopen. Er zijn er verschillende te vinden in de straat. 

 

Shootouts on Main Street 

De wereldberoemde Cataract Creek Gang, bekend om zijn rauwe, onstuimige gedrag, treedt elke avond* op in Williams. Dit gratis evenement is leuk voor iedereen die ooit een echt vuurgevecht in de straten van een Western stad heeft willen zien - nou ja, zo echt als spel kan lijken. Op affiches langs de weg wordt aangegeven waar het evenement plaatsvindt. 
* Elke avond van Memorial Day tot Labour day.

 

Pete’s Route 66 Gas Station Museum

Pete's tankstation was waarschijnlijk een welkome stop voor reizigers ten tijde van de hoogtij dagen van Route 66.  Nu is het station een combinatie van museum en cadeauwinkel voor fans van Route 66. Oldtimers, antieke benzinepompen en andere route 66 spulletjes kun je hier bewonderen. De eigenaren staan klaar om je de mooiste verhalen te vertellen. Het museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur(onder voorbehoud) en de toegang is gratis maar donaties worden erg gewaardeerd. Klik hier voor de ligging.

 

The Grand Canyon Railway

Vanuit Williams kun je een bijzondere treinreis maken naar de Grand Canyon. De wagons worden getrokken door een heuse stoomlocomotief en de trein heeft een aantal speciale wagons met een glazen dak zodat je optimaal zicht hebt op de omgeving. Tijdens de rit is er live muziek aan boord. 
Voor je vertrekt kun je een bezoek brengen aan de historische treindepots op het stationsterrein. Voor prijzen, data en verder informatie, kijk op thetrain.com

 

The Grand Canyon Hotel

Ooit wel eens het gevoel willen hebben om terug in de tijd te stappen? Neem dan een kijkje in de lobby van dit hotel. Het is het oudste hotel van Arizona. De lobby ziet er uit alsof er sinds dat het hotel gebouwd is nooit iets aan is veranderd. Het is klein, dus verwacht niets groots. Wel is het groots te ervaren hoe een hotel van toen nog steeds een leuke plek is om vandaag de dag naar toe te gaan. Klik hier voor de ligging.

 

Bearizona

Bearizona is ongeveer 160 hectare groot. Het bestaat uit 2 delen, een safaripark waar je met je auto of met een speciale bus de dieren in 'het wild' kunt zien en een meer traditionele dierentuin. Je kunt er verschillende dieren die in het wild voorkomen in Amerika zien waaronder, berggeiten, bizons, beren en wolven. Je vindt Bearizona net buiten aan de oostzijde van de stad. Voor meer informatie, klik hier.