Blog


Yosemite, nu met blauwe lucht

We genieten van het prachtige landschap. De weg die we vanaf Wawona naar Yosemite Valley volgen is rustig. Het is nog vroeg dus ik weet niet hoe lang het zo rustig blijft. Dat antwoord krijg ik zodra we de tunnel uitrijden bij Tunnel View. De parkeerplaatsen aan beide zijden zijn overvol.

Lees meer »

Yosemite, we zien en voelen de watervallen

Na een paar dagen rust in Visalia, lekker luieren op de camping, een mooi bezoek aan Sequoia en Kings Canyon National Park is het tijd om naar Yosemite door te rijden.  De weergoden lijken ons niet goed gezind. En dat is geen fijn nieuws, want wat moet je in een park met immense watervallen als de wereld om je heen zelf een grote waterval is?

Lees meer »

Klein duimpje en de grote reuzen

Op een van de dagen op onze comfortabele camping in Visalia besluiten we naar Sequoia National Park te gaan maar daar hebben we een auto voor nodig. We huren er een op de plaatselijke luchthaven die maar een paar minuten van ons vandaag ligt. Het is even wennen om weer in een normale auto te zitten maar ook wel lekker. 

Lees meer »

Een scheikunde les in de woestijn

We vertrekken richting Visalia, de plek waar we een aantal dagen blijven. Visalia is een mooie uitvalsbasis om Sequoia en Kings Canyon NP te bezoeken. Nou ja, een uitvalsbasis voor als je als een Amerikaan denkt. De parken liggen namelijk echt niet om de hoek. Om daar te komen is het toch nog zo'n kleine anderhalf uur rijden. Maar voor we in Visalia aankomen moeten we weer over een lange snelweg dwars door de woestijn.

Lees meer »

Paradijs met veel herrie in een hete woestijn

Vandaag gaan we vanuit Kingman richting Barstow. Niet dat daar veel te zien is of te doen maar omdat het een mooie tussenstop is op weg naar Sequoia National Park. We hebben een reservering op een camping bij Yermo, een plaatsje dichtbij Barstow. Een mooie bijkomstigheid is dat we daar even kunnen shoppen in het Outlet Center.

Lees meer »

Route 66 Arizona - deel 2

Het bezoek aan Ash Fork duurde langer dan verwacht. We hopen maar dat de rest van de route niet teveel van dit soort verrassingen in zich heeft want dan is het de vraag hoe laat we aan zullen komen in Kingman en daar wil ik ook nog wel het een en ander zien.

Lees meer »