Blog


Een route vol obstakels

De opluchting die we ervaarden dat onze route vast stond en dat het voor genieten kon beginnen was van korte duur. In de vorige blog vertelde ik al dat het überhaupt moeilijk was de route rond te krijgen omdat we te maken hadden met een populair vrij weekend van de Amerikanen. Maar voor ons gevoel hadden we het voor elkaar. De werkelijkheid bleek al gauw anders.

Lees meer »

Linksom, rechtsom, het blijft een puzzel.

“Als we dan toch naar het westen van Amerika gaan dan wil ik echt deze keer naar Moab, Zion en  Yosemite”, zeg ik tegen Frans. Frans kijkt me aan en zegt “Ik vind het prima, zolang we maar met de camper gaan”.  Geen probleem, dat zie ik ook wel zitten.  Oké, ons reisdoel voor 2023 staat. We gaan weer een reis maken naar het westen, naar Californië, Nevada, Arizona en Utah maar nu met de camper.

Lees meer »

New York zegt "Ik ben de kerstman niet"

Eerder dit jaar vertelden we dat we onze reis van de zomer hadden verplaatst naar december. Na een lange ziekte hoopten we dat het tegen die tijd mogelijk zou zijn om lekker een stedenreis te gaan maken. Ik hield al een beetje een slag om de arm. Aan de ene kant omdat ik niet zeker wist of mijn gezondheid mee zou werken en aan de andere kant dat de vlucht ook daadwerkelijk zou gaan.

Lees meer »

Van Colorado naar kerst in NY

Eigenlijk hadden we nu in Colorado moeten zitten. Maar door omstandigheden gaat dat niet door. De reis van nu is omgezet naar een trip naar New York op het moment dat daar de kerstbomen, kerstverlichting en schaatsbanen zijn te zien. Wat is het verhaal hierachter? Waarom hebben we dit gedaan?

Lees meer »

Een kasteel en mens in gevecht met vogels

We zijn bijna klaar met onze blogs over onze laatste reis naar Zuid-Florida. Er zijn nog twee bezoekjes die we willen uitlichten. Beiden bezoeken kun je zien als extreem en bijzonder. Die willen we je niet onthouden. We gaan het hebben over Coral Castle, een bezienswaardigheid in de buurt van Homestead, en Robbie’s, een plek op Islamorada bekend als ‘home of the world-famous tarpon feeding'.

Lees meer »

Vrolijk en onbezonnen Key West

Jaren geleden, logerend in Key Largo, bezochten we Key West. We reisden met een paar tieners die zo hun eigen ideeën hadden over hoe de dag kon worden ingedeeld. Met als gevolg dat we veel te laat vertrokken uit Key Largo en pas tegen het einde van de middag in Key West arriveerden. Ik had zo graag het huis van Ernest Hemmingway willen zien, maar helaas we waren te laat. Dat zou me deze keer niet gebeuren.

Lees meer »