Blog


Van Colorado naar kerst in NY

Eigenlijk hadden we nu in Colorado moeten zitten. Maar door omstandigheden gaat dat niet door. De reis van nu is omgezet naar een trip naar New York op het moment dat daar de kerstbomen, kerstverlichting en schaatsbanen zijn te zien. Wat is het verhaal hierachter? Waarom hebben we dit gedaan?

Lees meer »

Een kasteel en mens in gevecht met vogels

We zijn bijna klaar met onze blogs over onze laatste reis naar Zuid-Florida. Er zijn nog twee bezoekjes die we willen uitlichten. Beiden bezoeken kun je zien als extreem en bijzonder. Die willen we je niet onthouden. We gaan het hebben over Coral Castle, een bezienswaardigheid in de buurt van Homestead, en Robbie’s, een plek op Islamorada bekend als ‘home of the world-famous tarpon feeding'.

Lees meer »

Vrolijk en onbezonnen Key West

Jaren geleden, logerend in Key Largo, bezochten we Key West. We reisden met een paar tieners die zo hun eigen ideeën hadden over hoe de dag kon worden ingedeeld. Met als gevolg dat we veel te laat vertrokken uit Key Largo en pas tegen het einde van de middag in Key West arriveerden. Ik had zo graag het huis van Ernest Hemmingway willen zien, maar helaas we waren te laat. Dat zou me deze keer niet gebeuren.

Lees meer »

De Keys, paradijs op duizende eilanden

De eerste brug is in zicht. Na door een verlaten landschap in zuid Florida te hebben gereden zien we de weg afbuigen richting een van de eerste eilanden van de Florida Keys, Key Largo. We zijn natuurlijk al op vakantie maar rijdend over de Overseas Highway versterkt dat gevoel vele malen. Het is of je een andere wereld betreedt. Dagelijkse beslommeringen worden naar de achtergrond gedrukt, vrijheid en vakantiegevoel overheerst.

Lees meer »

Biscayne en Vizcaya, twee pareltjes

Twee plekjes, vlakbij Miami en zo verschillend. Allebei een bezoekje waard. De één een museum met tuinen, de andere een Nationaal Park. Hoe hebben wij die plekjes beleefd? Wat kun je er doen? Hieronder een korte beschrijving van ons bezoek. We hopen dat het jou helpt om te besluiten of je tijdens een bezoek aan Miami hier naar toe wilt gaan.

Lees meer »

Het beste van de Everglades

De Everglades zijn immens groot dus om een goede indruk te krijgen van het park mag je hier best meer dan een dag voor uittrekken. Van de drie verschillende plekken in de Everglades waar je bezoekerscentra vindt zijn er wat mij betreft twee plekjes die er uitspringen. Beiden heel anders maar absoluut een bezoekje waard.

Lees meer »