En dan denk je dat alles geregeld is...

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 16:46

Het is bijna zover. Over iets meer dan twee weken zitten we weer in Amerika. Vooraf zorg ik altijd dat wat geregeld moet worden, ook daadwerkelijk geregeld is. Zo ook deze keer. Alle hotels en vooral huizen zijn geboekt. Een heerlijk gevoel dat je tijdens de reis je geen zorgen hoeft te maken waar je 's avonds gaat slapen. Maar dan krijg je plotseling mailtjes binnen. Mailtjes die je even de schrik om het hart doen slaan.

We hadden twee keer een huisje gehuurd via Booking.com. Daar hebben ze tegenwoordig zogenaamde accommodaties onder de vermelding "Managed by a private host". Dat zou geen probleem moeten zijn, maar in dit geval dus wel.

Eerst kregen we een berichtje van één van de verhuurders dat ze niet langer de accommodatie aanbieden. Of we maar even willen annuleren. Hoezo moeten wij annuleren, was mijn gedachte. Als jullie niet langer open zijn, annuleer je toch gewoon zelf?

Niet lang daarna ontving ik nog een berichtje van de andere accommodatie dat het huis zwaar beschadigt is geraakt door onbekende reden, en niet op tijd gereed is voor onze komst.  Ook hier kreeg ik de mededeling of ik even zelf wilde annuleren.

Ik probeerde direct de boekingen te annuleren. Maar ergens zat er een bug in het systeem. Met geen mogelijkheid kon ik ze zelf weghalen. 

Nou was dit op zich dus een probleem maar ik wilde ook doorpakken door te kijken naar een alternatief. Want zonder iets vooraf geboekt te hebben wil ik niet op reis. Vooral niet naar deze twee bestemmingen. De eerste reservering ging over de eerste paar dagen. Na een vlucht heb je echt geen zin om op zoek te gaan naar een leuk plekje. Zeker niet als je laat op de avond aankomt. 
De tweede reservering ging over de laatste paar dagen in Denver. Daar is het voor ons van belang op welke locatie we precies zitten. Zomaar een plekje is niet goed genoeg. En dat is echt niet eenvoudig in Denver. Er zijn genoeg hotels maar huisjes, dat is een ander verhaal.

Ik wilde dus snel naar nieuwe huisjes op zoek gaan. Ik was na deze ervaring een beetje huiverig om bij Booking.com te kijken voor zo'n alternatief. Prima organisatie voor het boeken van een hotel, nooit eerder enig probleem gehad, maar bij die particuliere hosten, daar begin ik nu twijfels over te krijgen.

Ik ben daarom maar op zoek gegaan bij andere organisaties. Maar ondertussen moeten die boekingen eruit. Het geeft geen goed gevoel dat die nog gewoon gereserveerd staan.
Een paar dagen voor aankomst moeten we het hele bedrag betalen en dat loopt via Booking.com. Straks blijft het niet lukken en worden er kosten door hen rekening gebracht omdat de kosteloze annuleringstermijn is verstreken. Dat risico wil ik niet lopen, zeker niet voor iets waarvan we geen gebruik kunnen maken.

Via de chat aan Booking.com de vraag gesteld hoe ze me hiermee kunnen helpen, en, hoe dit allemaal zomaar kan. Ik kreeg direct een vriendelijk antwoord. Ze zouden binnen 24 uur antwoord geven.  Probleem is dat ik geen enkele reactie van ze ontving de dagen daarna. 

Twee dagen later maar de telefoon gepakt. Die telefoon had ik dan wel in de hand maar bellen was behoorlijk lastig. Nergens op hun site een telefoonnummer te vinden van Booking.com.
Gegoogeld en uiteindelijk een algemeen nummer gevonden. Die gebeld en  daar kreeg ik iemand aan de lijn die mij vertelde dat een verhuurder dit helemaal niet zo mag doen. Dat klinkt aardig maar wat kan ik daar mee? Daarbij vertelde hij me ook dat hij de reserveringen er nu echt niet uit kon halen, hij moest eerst de verhuurder op de vingers tikken. En, was mijn volgende vraag, hoe lang gaat dit dan duren. Morgen hebben we een antwoord en komen we hierop terug. 

Geen bevredigende reactie wat mij betreft. Ik wil de dingen geregeld hebben, zo kort voor vertrek,  maar het was niet anders. Hij zou ons binnen 24 uur een bericht sturen.

Nooit meer wat van hem gehoord. Wel een mailtje gekregen met de vraag hoe hij ons heeft geholpen.  Die heb ik maar niet ingevuld, want de hulp was wat mij betreft nog niet afgerond.
Twee dagen later, na nog steeds niets gehoord te hebben, nogmaals gebeld. Nu had ik een zeer behulpzame medewerker aan de lijn die direct de boekingen voor me heeft geannuleerd.

Ik kon weer opgelucht ademhalen want ondertussen heb ik via Expedia.nl alternatieve en leuke accommodatie gevonden. Toch ietwat voorzichtig geworden ten aanzien van mijn enthousiasme, heb ik voor de zekerheid maar even contact gezocht met die verhuurders. Ze hebben me beiden gerustgesteld. We worden verwacht op de afgesproken datum.