Yogi Bear gaan we niet ontmoeten

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 18:53

Na ons bezoek aan Idaho Falls is het tijd voor een van de meest bekende parken van Amerika, Yellowstone National Park. Bij ons staat dit park bekend als Yogi Bear Park. Iets dat over de jaren zo gegroeid is maar werkelijk nergens op slaat. Yogi Bear hoort bij Jellystone National Park, een fictief park dat verzonnen is door William Hanna en Joe Barbera. Je weet wel, die van de Flinstones.

Het is grappig hoe dat te werk gaat in je geest. Mijn dochter noemde dit park vroeger zo omdat ze de tekenfilm had gezien, want daar komt deze stropdas dragende ongevaarlijke beer vandaan. En gezien het park, waar de beer leeft, een naam heeft die bijna lijkt op het echte nationale park Yellowstone is het niet raar dat de associatie is ontstaan.  

Dat wat in de tekenfilms en de film die later is gemaakt over Yogi Bear wordt getoond aan natuur is heel anders dan wat je vindt in het echte nationale park. Bij Yogi Bear ga je op bezoek, verblijf je in de bossen en is het heerlijk rustig. Een soort van ideaal beeld van een prachtig vakantiepark. Ondanks dat Yellowstone National Park ook prachtige natuur kent vind je hier meer dan alleen bossen. Er zijn ook bergen, thermale bronnen en glooiende weides en het is over het algemeen een stuk ruiger. Het is  hier allesbehalve rustig. Het is een heel druk bezocht park.

Onze verwachting is dan ook samen met veel andere bezoekers alle mooie plekjes te gaan zien. Dat zal vast een zeker een vrolijke bedoening worden. Hopelijk is het niet zo erg dat je niets meer ziet want dat zou enorm jammer zijn. 

Vooral als we de mooie kleuren willen zien van de vele bronnen die hier te vinden zijn. Daar zie je als het weer meewerkt alle kleuren van de regenboog in. En dan is er natuurlijk de echte regenboog die soms te zien is bij de Grand Canyon of The Yellowstone. De twee grote watervallen daar zorgen er soms voor dat je zomaar een prachtige regenboog ziet net boven het water. 

Het wordt simpelweg vroeg opstaan en zorgen dat we op tijd bij die mooie plekjes aankomen. Daar hebben we 4 dagen voor, dus met wat geluk gaat dat lukken. Zeker omdat we twee dagen midden in het park logeren. De andere twee logeren we net buiten het park.

Door midden in het park te verblijven voorkom je lange wachttijden bij de ingang, iets wat zomaar kan gebeuren en enorm zonde van je tijd is. 

We zouden dus genoeg tijd moeten hebben om alle bekende plekjes te zien. Zeker als we de loop volgen waar ze langs liggen. En lukt het niet dan hoop ik dat we toch een goede indruk krijgen van het park. Ik hoop ook zo dat we iets van wildlife gaan zien, een bizon, een hert, een wolf of misschien wel een beer. Maar daarbij weten we dan wel zeker dat dit er een zal zijn zonder stropdas en petje.