Yosemite National Park

Yosemite National Park, een park waar je immense bergen van graniet, betoverende valleien, grootse watervallen, eeuwenoude reuzen sequoias en prachtige wildernis vindt. Je kunt er wandelen, een tour maken door het park onder leiding van een gids, water- of wintersport beoefenen, een rots beklimmen, vogels kijken en nog veel meer. Het is teveel om in woorden of foto's te vangen. De video op deze pagina geeft een impressie van wat je kunt verwachten.

 

Reizen naar Yosemite 

Er zijn een aantal toegangswegen die naar het park leiden. Via de westzijde kun je altijd het park in, of het nu winter of zomer is. De oostzijde is een ander verhaal. Daar is de enige weg, Tioga Road, maar een paar maanden per jaar open. Dat betekent dat je goed je reis moet plannen. Tioga Road is meestal  geopend vanaf eind mei/begin juni tot november. Voor een historisch overzicht van opening en sluitingsdata van de verschillende wegen door Yosemite, klik hier.

 

Met de bus naar het park

Het is soms moeilijk een overnachting te boeken in het park. Met name in het hoogseizoen, mei tot en met augustus, is het park al maanden van te voren volgeboekt. Een hotel of camping aan de rand van het park is dan een goede optie.
Vanaf een aantal plekjes, aan de west- maar ook aan de oostkant van het park, rijden speciale shuttlebussen die je naar het park brengen. Dit gaat vaak sneller dan met je eigen auto. Bovendien kun je onderweg op je gemak genieten van  het prachtige uitzicht. Let op: de bussen zijn niet gratis.
Klik hier voor de website van Yarts, de organisatie die de shuttle verzorgd.

 

Een gratis bus in het park

In het park kun je gebruik maken van verschillende gratis shuttles die je naar de belangrijkste delen van het park voeren. Sommige shuttles opereren maar een paar maanden per jaar, anderen zijn het hele jaar door beschikbaar.
Een actuele overzicht van alle shuttles in het park vind je op de site van de NPS.

 

Het weer en de effecten op het park

De zomermaanden zijn overwegend warm tot zeer heet. Door de hitte is het mogelijk dat je in juli alleen nog maar een klein straaltje ziet van de grote watervallen die zo kenmerkend zijn voor Yosemite. Wil je deze zien, zorg dan dat je hier in de maand mei bent. In de wintermaanden kan er meters hoge sneeuw vallen waar door grote delen van het park niet tot zeer moeilijk toegankelijk zijn.

 

Een paar van de belangrijkste plekjes in Yosemite Valley

Watervallen

Yosemite National Park is rijk aan een aantal grote en indrukwekkende watervallen.

klik hier voor een overzicht van de watervallen in het park.


Tunnel View

Dit  punt biedt een prachtig uitzicht op het park. Vanaf hier heb je zicht op El Capitan en de Bridalveil Fall met op de achtergrond Half Dome.

Foto gemaakt door Claude A. Muncey


El Capitan Meadow

Vanaf hier heb je net als bij Tunnel View een prachtig zicht op El Capitan en Cathedral Rocks. 


Valley View

Deze plek bied je prachtig uitzicht op Yosemite Valley terwijl naast je de Merced River voorbij kabbelt.

Foto door Mr. Nixter


Yosemite Falls

Vanaf de volgende punten heb je prachtig uitzicht op deze majestueuze waterval:

  1. Sentinel Meadow
  2. Yosemite Chapel
  3. Yosemite Valley Lodge

Sentinel Bridge

Vanaf deze brug heb je mooi uitzicht op Half Dome terwijl deze in het water van de Merced River wordt gereflecteerd. Vanaf hier kun je ook Yosemite Falls bekijken.


Viewpoints

Klik hier voor een overzicht van beste plekken voor een prachtig uitzicht.


Plattegrond

Klik op een icoontje voor meer informatie