Death Valley National Park

De naam van dit nationaal park suggereert dat het hier een dooie boel is. Niets is minder waar. Als je hier doorheen rijdt dan wordt je verrast door prachtige vergezichten van ogenschijnlijk doods landschap omringt door majestueuze bergen. Naast dit indrukwekkende schouwspel zijn er ook heel speciale plekjes te ontdekken in het park. De meeste kun je bereiken met een normale personenauto, voor sommige plekjes heb je een 4WD voor nodig. Het is aan te raden het park te bezoeken in het late najaar, winter of het voorjaar. Vanaf eind mei zijn de temperaturen te hoog om dit park te bezoeken.

Plattegrond

Klik op een icoontje voor meer informatie

Bijzondere plekjes in het park

Badwater Basin

Dit punt dankt zijn naam, Badwater (slecht water), aan een kleine bron met water waar veel zout in zit en daarom niet drinkbaar is. De poel is niet altijd voorzien van water. Het landschap rondom de poel is bedekt door een dunne zoutkorst in hexagonale honingraatvormen en vormt zo een grote zoutvlakte. Badwater Basin is het laagste gelegen punt in de VS.
Loop je over de vlakte kijk dan vooral ook  naar de grond. Je ziet prachtig gevormde kristallen die glinsteren door het zonlicht. Hoe verder je de vlakte oploopt hoe brozer de ondergrond. Je hoort de oppervlakte kraken. 

Zabriskie Point

Zabriskie Point maakt deel uit van het Amargosa-gebergte ten oosten van Death Valley. Het is samengesteld uit sedimenten van Furnace Creek Lake, een meer dat 5 miljoen jaar geleden is opgedroogd. Het golvend duinlandschap zorgt voor een prachtig plaatje met bijzondere kleuren. Bij zonsopgang zijn de kleuren het best zichtbaar.

Artists Palette en Drive

De start van Artist Drive is duidelijk aangegeven in het park en duurt ongeveer 45 minuten.  De weg is bochtig, en voertuigen langer dan 25 feet ongeveer 7.5 meter)  mogen er niet op. Slingerend door het landschap heb je een fantastisch uitzicht over Death Valley. Na ongeveer 8 km rijden, bereikt je Artist Palette, een bijzonder rotsformatie in prachtige pastelkleuren. De nogal onnatuurlijk uitziende kleuren zijn het resultaat van oxidatie van mineralen die ontstonden toen gesteente werd onderworpen aan hoge temperatuur en druk.

Dante's View

Via een slingerende weg beklim je de berg. Reken er op dat je, gerekend van de CA190, een klein half uurtje nodig hebt om boven te komen. Boven aangekomen is een parkeerplaats waar een gemarkeerd pad je naar een uitkijkpunt brengt. Vandaar heb je een geweldig uitzicht over de omliggende omgeving. Deze plek is mooi om te bezoeken bij zonsopkomst. De zon staat dan achter je terwijl je prachtig uitzicht heb op het landschap.

Keane Wonder Mine

Dit gedeelte van Death Valley is lange tijd gesloten geweest omdat het niet veilig was hier te lopen. Nu de veiligheid is hersteld kun je  via een aantal paden het gebied verkennen waar vroeger een goudmijn was.
Klik hier voor meer informatie wat je precies kunt ontdekken bij deze mijn, 

Mesquite Flat San Dunes

Denk je aan een woestijn dan denk je aan zandheuvels. Op een aantal plekken zijn die ook in Death Valley te zien. Bij Stovepipe Wells vind je de Mesquite Flat Sand Dunes. Deze duinen zijn makkelijk te bereiken en bestrijken een groot gebied. De omgeving vormt het klassieke plaatje van een zandwoestijn. 

 

Zabriskie Point

Badwater Basin 

Natural Bridge

Ubehebe Crater

In het noordelijk deel van Death Valley vind je een aantal kraters waarvan de Ubehebe Crater de grootste is. De krater is ongeveer 1 km in doorsnede. Je kunt de krater goed bekijken vanaf de parkeerplaats bovenaan de krater. Het is ook mogelijk om naar beneden te klimmen of om de krater te lopen. 
Let op: De tocht terug omhoog vanuit de krater is niet eenvoudig, vooral als het warm is.

Natural Bridge

Deze bijzondere door de natuur gevormde boog kun je alleen lopend bereiken. Met de auto neem je de onverharde weg die goed is te rijden met een normale personenauto. Zodra je bij de trail(wandelroute) aankomt is het een wandeling van ongeveer 1.6 kilometer tot je bij de bijzondere rotsformatie komt. De wandeling naar de boog is leuk om te doen omdat je als bonus schitterend uitzicht hebt over het landschap. 

Devil's Golf Course

Een immens gebied van steenzout (haliet), geërodeerd door wind en regen tot landschap vol puntige stenen.  Het verhaal gaat dat  "Alleen de duivel golf kon spelen op deze ruige ondergrond", vandaar de naam Devil's Golf Course. Als je goed luistert dan hoor je kleine plofjes. Hoe dichter bij de grond, hoe beter je het hoort. Het geluid is afkomstig van miljarden kleine zoutkristallen die uiteen barsten als ze uitzetten en krimpen in de hitte.

Scotty's Castle

Dit bouwwerk uit de twintig en dertiger jaren van de vorige eeuw is het resultaat van een samenwerken van twee mannen die door bijzondere omstandigheden vrienden zijn geworden.   Ze kochten een boerderij in de Grapevine Valley van Death Valley en begonnen te bouwen aan een droom. Het resultaat is Scotty's Castle. 
Je kunt het 'kasteel' bezoeken. Let op, door een enorme overstroming in 2015 is deze plek voor lange tijd niet toegankelijk. De laatste berichten geven aan dat dit nog tot zeker eind 2021 het geval is.
Klik hier voor meer informatie,