De Verenigde Staten, een groot land, met enorm veel verhalen waarvan er een aantal niet zo bekend zijn. 

We noemen hier 12 feitjes die best opmerkelijk te noemen zijn en waar je niet zo snel over hoort of leest.

 

Empire State Building

Dit gebouw is zo groot dat het een eigen unieke postcode heeft. Dus als iemand tegen je zegt dat je naar postcode 10188 moet gaan dan is dat het Empire State Building

Het Pentagon

Het Pentagon, het hoofdkantoor van het Amerikaanse ministerie van Defensie,  is qua vloeroppervlak het grootste kantoorgebouw ter wereld.

Abraham Lincoln

Tot nu is Abraham Lincoln de langste president van de VS. Hij had een lengte van 1.93 meter.

Klimaat

De VS is het enige land ter wereld dat alle vijf klimaatzones van de aarde heeft. Het kent het Tropisch-, Woestijn-, Zee-, Land- en Poolklimaat.

Lake Superior

Dit is het grootste meer ter wereld. Het heeft een oppervlakte van 82.103 km² en bevat wel drie miljard liter water, genoeg om heel Noord- en Zuid-Amerika volledig onder water te zetten.

Taal

Wist je dat de VS geen officiële taal hebben. Alhoewel veel staten het Engels als standaard taal hebben geaccepteerd is dit landelijk nooit officieel gemaakt.

Mount Rushmore

Het Pentagon

Empire State Building in New York

Mount Rushmore time capsule

Er is een kamer achter het hoofd van Abraham Lincoln in Mount Rushmore die een tijdscapsule bevat met belangrijke documenten en voorwerpen uit de jaren 1930. Deze is in 1998 daar in de vloer gelegd om zo de wens van de toen reeds overleden ontwerper Gutzon Borglum in vervulling te laten gaan.

Columbus

Velen van ons hebben geleerd dat Columbus Amerika heeft ontdekt maar weet je dat hij nog nooit voet heeft gezet op het vaste land van de VS? De enige plekken in de buurt waar hij voet aan wal heeft gezet, zijn wat eilanden in de Cariben en delen van Midden-Amerika.

Schuilkelder van de regering

De regering van de Verenigde Staten heeft een geheime faciliteit genaamd Mount Weather Emergency Operations Center, diep onder de grond in Virginia. Deze faciliteit fungeert als een schuilkelder en commandocentrum voor noodgevallen.

Wapenbezit

De VS is het enige land ter wereld waar meer wapens zijn dan mensen. De schatting ligt op dit moment op 101 wapens per 100 inwoners.

Langste snelweg

US Route 20, met 5.415 km kilometer lengte, wordt beschouwd als de langste weg in de Verenigde Staten.

Het begint in Boston en loopt door tot Newport in Oregon.

President

De Verenigde Staten is het eerste land geweest die hun staatshoofd president noemden. Het staatshoofd werd voor het eerst president genoemd in de Amerikaanse grondwet in 1787.