Arches National Park

Zoals de naam al aangeeft, arches zijn de grote attractie van dit park. Meer dan 2000 bogen van steen die op natuurlijke wijze zijn gevormd, vind je in dit park. Naast de bogen, oftewel arches,  is er nog veel meer te zien in dit park.  Bijzondere rotsformaties en prachtige vergezichten zijn hier ook in overvloed te vinden. Met de auto kun je met gemak in een dag een goede indruk krijgen van al het moois. Liever een wandeling maken? Geen probleem, er zijn genoeg mogelijkheden. 

Het park bezoeken:

Met je eigen of gehuurde auto

Het is vanaf maart tot oktober enorm druk in het park. Ga je met je eigen auto of bijvoorbeeld een gehuurde 4WD dan is het mogelijk dat je bij de ingang te horen krijgt dat het te druk is en dat je op een later tijdstip terug moet komen. Gelukkig komt dit maar op enkele dagen voor.  De NPS heeft een informatiepagina over de piekdagen en wat je mag verwachten om met je eigen auto door het park te rijden. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Let op: In 2024 is Arches NP gestart met een Pilot Timed Entry Tickets. Dit houdt in dat je op de dag niet zonder vooraf gereserveerde tijdslot je het park niet in mag in de periode April tot November.  Lees hier meer.

Onder leiding van een gids

Je kunt ook onder leiding van een gids in een 4WD het park bezoeken. Reserveer je zo'n trip dan heb je de zekerheid dat je op verschillende plekken kunt stoppen, de mogelijkheid krijgt een wandeling te maken en dat je tijd hebt om buiten de auto wat plaatjes te schieten.
De volgende organisaties hebben een vergunning om tours te maken door Arches National Park. Klik op de link voor meer informatie.

Plattegrond van het park

Klik op het vierkantje met pijltje om de kaart vergroot in een nieuw scherm te openen

Bijzondere plekjes in het park

Het park is opgedeeld in een aantal area's. 

  • Balanced Rock

  • Park Avenue and the Courthouse Tower area

  • The Windows section

  • Delicate Arch area

  • Devils Garden area

Balanced Rock

Balanced Rock

In het midden van het park, langs de weg, vind je Balanced Rock. Dit is een imposante 39 meter hoge rotsformatie waarbij het lijkt alsof een gigantisch rotsblok balanceert op een voetstuk. In werkelijkheid is het een rots waar een stuk in het midden is geërodeerd.  

Park Avenue and the Courthouse Towers area

Park Avenue and the Courthouse Towers area

Net nadat je het park in rijdt en de stijle weg omhoog hebt gereden kom je in het Park Avenue en Courthouse gebied. Je vindt hier gigantische rotsen met steile wanden die eruit zien als muren en grote monolieten. Al wandelend door dit gebied heb je mooi uitzicht over de La Sal Mountains.

Park Avenue Viewpoint and Trailhead

Vanaf dit punt heb je prachtig uitzicht op de smalle rotsen die hoog in de lucht torenen. Ze lijken op een skyline van een grote stad en hebben de naam Park Avenue.  
Wil je vanaf dit punt gaan wandelen richting de rotsen houdt er dan rekening mee dat het pad vrij stijl naar beneden loopt.

La Sal Mountains Viewpoint

Vanaf de La Sal Mountains Viewpoint parkeerplaats heb je goed zicht op de Courthouse Towers. Kijk je verder naar de horizon dan kun je in de verte Balanced Rock zien en The Windows Section. Wil je een nog mooier zicht op deze bijzondere formaties dan kun je via ongelijk gevormde rotsplateaus naar een volgend uitzichtpunt lopen.

The Windows Section

The Windows Section

Dit gebied is net iets meer dan 5 vierkante kilometer groot maar heeft een groot aantal bijzondere plekjes. Je vindt er talloze bogen maar ook andere rotsformaties. Hieronder vindt je drie plekjes in deze sectie van het park uitgelicht.

North and South Window 

Deze twee bogen in de windows section worden ook wel The Spectacles genoemd. NIet moeilijk voor te stellen waarom dit is.
Via een makkelijk begaanbare trail kun je dichter bij de Windows komen.

Turret Arch

Deze boog heeft een hoog torende rotsblok naast zich staan. Vandaar dat het de naam Turret heeft gekregen, wat zoveel betekent als 'torentje'. 
Via een goed begaanbare trail kun je dichter bij deze boog komen. Vandaar is het mogelijk om via een meer natuurlijk pad terug te lopen. Natuurlijk kun je ook het pad terug volgen.

Double Arch 

Deze rotsformatie bestaat uit twee gigantische bogen. De grootste van de twee is ook de hoogste (34 meter) van het park en de twee na langste (44 meter) van het park. 
Deze indrukwekkende bogen  zijn makkelijk bereikbaar vanaf de parkeerplaats. Het is een populaire locatie waardoor het vaak moeilijk is een parkeerplekje te vinden.

Delicate Arch Area

Delicate Arch Area

In dit gebied bevindt zich een van de meest gefotografeerde bogen ter wereld, Delicate Arch. Deze plek is enorm populair en het is daarom soms lastig een parkeerplek te vinden. Naast de beroemde boog zijn hier ook overblijfselen te zien van mensen die hier hebben geleefd, zoals de hut van Wolf en oude rotsschilderingen van indianen.

Delicate Arch

Deze wereldberoemde boog is een populaire plek  tijdens de zonsopgang en ondergang. Via een steil pad van 8 km heen en terug bereik je de boog.  Voor het bekijken van de boog op afstand kun je naar de Lower en Upper Delicate Arch Viewpoints lopen. Let op: Het Upper Viewpoint is via een wat moeilijker begaanbaar pad te bereiken.

Wolfe Ranch

Deze hut was het huis van John Wesley Wolfe en zijn zoon, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Wolfe kwam oorspronkelijk uit Ohio. Door een verwonding aan zijn been moest hij op zoek naar een droger klimaat en kwam uit in wat nu Arches NP is. In de buurt van de hut zijn ook verschillende rotsschilderingen te bewonderen van indianenstammen.

Devils Garden area

Devils Garden area

Helemaal aan het einde van de verharde weg door het park ligt Devils Garden. In dit gedeelte vind je de enige camping van het park. De grootste bezienswaardigheden hier zijn de Landscape Arch en Double O Arch. Op het plaatje hiernaast zie je Devils Garden met op de achtergrond La Sal Mountains.  

Landscape Arch

Deze boog is bijna 100 meter breed en daarmee de breedste boog in Noord-Amerika. Om de boog te zien kun je een wandeling over een makkelijk begaanbaar pad maken. In de buurt kun je ook Pine Tree Arch en Tunnel Arch zien.

Double O Arch

Deze bijna ronde bogen zijn te zien als je het pad vanaf Landscape Arch vervolgt. Het is niet voor iedereen een optie om deze plek te bezoeken. Een goede conditie en hiking ervaring is noodzakelijk. Het pad wordt gezien als een van de moeilijke trails in het pad.

Wandelingen

Hieronder vind je een kaart met verschillende wandelingen in het park. Het is een overzicht van eenvoudige tot zeer moeilijke routes. Klik op Best trails in Arches National Park voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende wandelingen.

Klik hier voor de website van het Visitor Center Moab,
de uitvalsbasis voor een bezoek aan het park