Gaan we alligators zien?

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 17:00

Nog een paar dagen en dan hopen we echt naar Amerika te gaan. Het is winter dus we gaan richting Florida om te genieten van een zonnige vakantie. Een warm zonnetje maakt rondreizen, wandelen en ontdekken zo veel leuker. Florida is daarvoor de ideale bestemming. De vraag is, gaan we echt alligators zien?  Dat blijft tot de dag van vertrek spannend.

 

 

Het wordt onze 5de poging sinds de pandemie onder ons is dat we proberen naar Amerika te gaan. We zijn dus voorbereid op de teleurstelling dat het niet door kan gaan.

  • Poging 1 was mei 2020. Een reis naar het westen van Amerika die al lange tijd gepland stond en net een maandje voor ons vertrek in het water viel omdat de grenzen werden gesloten.
  • Poging 2 was april 2021 opnieuw een reis naar het westen van Amerika. Ook die ging niet door omdat de grenzen nog gesloten waren.
  • Poging 3 was september 2021, Een reis naar Noord-West Amerika. Na de zomer zou het virus vast iets minder zijn, was onze redenatie. Niets was minder waar, ook toen waren de grenzen nog dicht.
  • Poging 4 was december 2021, De grenzen naar Amerika zijn open. We boeken een reis naar Florida. Helaas, de vlucht werd gecanceld door de luchtvaartmaatschappij om onbekende reden. 
  • Poging 5 is februari 2022. Het lijkt er nu echt op dat we mogen gaan. Dat is, als niemand besmet raakt met het Omicron virus

Dat grenzen gesloten worden, een virus roet in het eten gooit, dat kun je nog begrijpen. Dat een vlucht zonder reden verandert of afgezegd wordt, is een heel ander verhaal.

Goedkoop of duurkoop

Soms kies je bewust voor een budget maatschappij omdat je de service aan boord net even iets minder belangrijk vindt dan de prijs. Dat gold ook voor de laatste pogingen van onze reizen naar Amerika. We kozen voor British Airways/American Airlines. Deze twee maatschappijen werken samen en ze staan niet bekend om de beste service maar zijn wel enorm goedkoop. Onze redenatie, een dagje afzien in het vliegtuig overleven we wel. Houden we geld over ter plekke om het extra leuk te maken. 

Dat bleek een behoorlijke misvatting. We hebben het nooit gered tot vliegen maar we hebben wel de een na de andere vluchtwijziging of annulering ontvangen van met name American Airlines. De laatste kwam zo'n twee weken geleden, oftewel 2,5 week voor ons huidig vertrek. De schrik sloeg ons om het hart. Zoals gezegd was dit niet de eerste keer. De vlucht Amsterdam naar Dallas (een tussenstop op de vlucht naar Miami) was geannuleerd. Simpelweg geschrapt uit het vluchtschema. Er wordt je geen alternatief geboden. Zoek het zelf maar uit, komt het in het kort op neer. Na een zoveelste mailtje met deze inhoud waren we het zat. Geen zin om bij deze maatschappij zelf op zoek te gaan naar alternatief zonder garantie dat deze nu wel doorgaat. We willen gewoon zonder gedoe naar Amerika.

 

Andere vlucht

Op zoek dus naar een andere maatschappij die ons naar Miami kon vliegen. Verrassend genoeg waren er nog best veel vluchten beschikbaar, op dezelfde data en min of meer dezelfde tijden. We hebben uiteindelijk gekozen voor Delta Airlines. Iets duurder maar gevoelsmatiger betrouwbaarder.
Vooralsnog staat alles netjes gepland. Nu alleen hopen dat we geen Corona krijgt of dat de bemanning besmet raakt. Het zal niet de eerste vlucht zijn die hierom wordt afgezegd.

 

Gems of South Florida

De bedoeling was om de rondreis Gems of South Florida te doen.  Helaas lukte dit niet precies zoals beschreven. Deze rondreis hadden we voor december gepland en geboekt staan. Maar zoals eerder gezegd, die ging niet door. In februari bleek het onmogelijk om op dezelfde plekjes accommodatie te vinden. 

De reis hebben we daarom maar wat aangepast. Centraal staat natuur en cultuur, maar we hebben er ook een paar dagen strand aan toegevoegd. 

We starten in Miami waarvandaan we een deel van de Everglades NP gaan bezoeken en Biscayne NP varend gaan verkennen. Daarnaast willen we ook nog naar het Art Deco District en Wynwood Walls gaan, plekjes waar we eerder zijn geweest maar die te leuk zijn om te laten liggen. Natuurlijk is er in Miami nog veel meer te zien. Wat we gaan zien vertellen we later in de blogs over onze reis. 

 

Wynwood Walls in Miami

 

Daarna is het door naar de Florida Keys. We hopen de leuke dingen die langs de Overseas Highway te zien zijn van noord tot zuid in 7 dagen te ontdekken.

Vervolgens gaan we naar Everglades City om daar het meest westelijk deel van de Everglades en Ten Thousand Islands te verkennen.

We reizen vanaf Everglades City door naar Melbourne Beach, aan de oostkust. 
We hebben daar een mooi appartement pal aan een prachtig strand met geweldig uitzicht op zee. Kunnen we als we zin hebben nog een dagje Orlando doen of naar Kennedy Space Center gaan. Maar we kunnen ook lekker luieren aan het strand. Zeker iets wat best lekker kan zijn na het ontdekken van de natuur en cultuur in het zuiden van Florida.

 

Ten Thousand Islands - photo door Viktorwills

 

De laatste dag brengen we door in Miami. Daar kunnen we de verplichte coronatest laten afnemen die nodig is om terug te mogen vliegen.
Tip voor iedereen die naar Amerika gaat: Boek vooraf een tijdstip voor het afnemen van een test. Het schijnt als je dit niet doet dat het wel eens een zeer stressvolle aangelegenheid kan zijn om op het laatste moment een locatie te vinden waar je jezelf kunt laten testen.

 

Blogs

Misschien al tijdens onze reis, maar waarschijnlijker als we terug zijn, zullen we in verschillende blogs onze reiservaringen beschrijven. We zeggen daarom, tot snel, en.....
Houd de site en onze facebook pagina in de gaten.