Een rondreis maken houdt in dat je van tijd tot tijd een paar uur in de auto zit. Je kunt er voor kiezen de snelweg te nemen om van A naar B te gaan, maar dat is meestal vrij saai en geeft ook niet altijd dat heerlijke vakantiegevoel. Soms is het niet anders en is dit de enige manier om bij je volgende bestemming te komen. Maar er zijn plekjes waar je een alternatieve route kunt kiezen die je langs de leukste en mooiste plekjes voert. Dan wordt het rijden van A naar B opeens een stuk leuker.
Je vindt hier de routes die wij hebben gevolgd en waarvan we zeggen, dit zijn aanraders. Wie weet kun jij ze ook toevoegen aan je reis.

Cabrillo Highway

Cabrillo Highway, ook wel bekend als Highway 1, voert je langs een prachtig stukje westkust van Amerika. De weg start een stukje boven San Francisco en eindigt net na Los Angeles. Een goede route als je reist van van SF naar LA. 
Onderweg kom je de schattigste stadjes tegen en prachtige natuur. Kenmerkend zijn de ruige kusten, idyllische strandjes, en de vele dieren, of het nu gaat om de Condor, een Orka of een zeehondje.


Natchez Trace Parkway

Dit is de enige weg in Amerika die is bestempeld als nationaal park. De weg is zo'n 715 kilometer lang en voert je door drie staten, Mississippi, Alabama en Tennessee. De route start bij Natchez in Misssissipi en loopt tot Nashville Tennessee.
Herfst is het mooiste tijdsip om deze route te volgen omdat de bomen langs de weg dan voor een prachtig kleurpalet zorgen. De weg is mooi maar wordt pas echt interessant als je onderweg stopt bij de verschillende bezienswaardigheden. Voor wie van geschiedenis houdt en prachtige natuur is deze weg een aanrader. 


Overseas Highway - Florida Keys

Vanaf het vaste land in het zuiden van Florida loopt de Overseas Highway. Het brengt je naar het meest zuidelijke puntje van Amerika. Onderweg rijd je over 42 bruggen en passeer je talloze eilandjes. Er zijn hier een aantal mooie State Parks en op de eilandjes kun je genieten van prachtige strandjes met uitzicht op het helder blauw water. Je kunt hier ook heerlijk snorkelen en duiken, zwemmen met dolfijnen of de schattige Key Deer zien. En dan helemaal in het zuiden is het gezellige stadje Key West, de plek waar Ernest Hemmingway in de jaren dertig van de vorige eeuw woonde en twee boeken schreef. 


Route 66 Arizona

Op weg vanuit Las Vegas of Palm Springs naar de Grand Canyon, of vice versa is dit een hele leuke route om te rijden.  Je waant je binnen no time in de jaren vijftig. Old timers, oude country stores, neon verlichting,  vintage diners en klassieke motels, je vindt het langs deze route. Een aantal plaatsjes zijn een wat langere stop waard omdat er veel te doen of zien is. Deze klassieke route kun je niet overslaan als je in de buurt bent.


Route 66 van LA naar LV

Of je nu vanuit Los Angeles start of uit Las Vegas, deze route maakt de anders saaie weg tussen de twee steden helemaal goed. Je kunt een aantal leuke musea over Route 66 bezoeken maar ook de meest bizarre bezienswaardigheden tegenkomen. Zo is er een bos gemaakt van bomen bestaande uit gevonden flessen, zie je hier en daar een Alien voorbijkomen en kun je heerlijk eten bij een van de leukste diners die wij ooit hebben bezocht, Peggy Sue's 50's Diner. En wat dacht je van een prachtig kunstwerk midden in de dorre woestijn bestaande uit de meest felle neonkleuren.


Scenic Byway 12 - Grand Staircase-Escalante National Monument

Slingerend door het noordoostelijk deel van het National Monument, tussen Bryce Canyon NP en Capitol Reef NP,  loopt UT12. Rijdend over deze weg kom je langs vele bijzondere plekjes. Men noemt deze weg daarom niet voor niets de mooiste Scenic Byway in Utah.
Heb je de tijd, pak dan ook Highway 89 die langs het zuiden van dit monument loopt. Dit is de beste route om Grand Staircase gedeelte van het monument te bezoeken.