Biscayne en Vizcaya, twee pareltjes

Gepubliceerd op 24 maart 2022 om 15:41

Twee plekjes, vlakbij Miami en zo verschillend. Allebei een bezoekje waard. De één een museum met tuinen, de andere een Nationaal Park. Hoe hebben wij die plekjes beleefd? Wat kun je er doen? Hieronder een korte beschrijving van ons bezoek. We hopen dat het jou helpt om te besluiten of je tijdens een bezoek aan Miami hier naar toe wilt gaan.

 

Biscayne National Park

Een niet zo’n bekend National Park in Florida is Biscayne National Park. Het is geen park waar je wandelend de natuur kunt ontdekken. Ontdekken doe je hier vooral over en onder water.
Het park ligt net onder de rook van Miami. Op de meeste plekken in het park heb je dan ook zicht op de skyline van de stad terwijl je je in een prachtige omgeving bevindt.

 

Je kunt het park vanaf het vaste land vanaf drie plekken verkennen. Je kunt starten vanaf Deering Estate, van Coconut Grove of vanaf het Dante Fascell Visitor Center.  Op deze drie plekken zijn boottochten te boeken die je ieder een deel van het nationale park laten zien.
Een andere manier om het park te verkennen is met een kano of roeiboot. Ben je in de gelukkige omstandigheid om in het bezit te zijn van een boot of jacht, of ken je iemand waar je mee kunt gaan varen, dan is dit ook een optie.

Omdat ik niet zo’n held ben in een roeiboot of kano, hebben we gekozen voor een boot met een gids vanaf het Dante Fascell Visitor Center. Dit is een ruim twee uur durende tocht die je afhankelijk van het weer langs verschillende eilanden voert. Onderweg stop je even bij een van de eilanden en kun je je benen strekken. Wij stopten op Boca Chica Key, een van de meest iconische eilanden van het park. Het heeft naast een vuurtoren, die je van al van ver ziet, ook een leuke en levendige jachthaven. Hiervandaan loopt een wandelpad die door de mooie natuur op het eiland loopt. Er ligt een klein strandje achter de jachthaven die behoort tot de meest idyllische plekjes die ik heb gezien. Zacht zand, wat mangrove bosjes in het water, pelikanen, andere vogels en kraakhelder water maken dat je er helemaal wegdroomt.

 

Boca Chica Key met zijn jachthaven en iconische vuurtoren

Iets minder zijn de muggen. Mocht je hier naar toe willen, neem een spray mee. De muggen zijn echt killing.

Het mooiste van het park ligt onderwater. Wil je dit zien dan moet je gaan snorkelen. Dit kan op een aantal van de georganiseerde boottochten. Op de boottocht die wij deden was die mogelijkheid er niet. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik meer van het koraal wat hier te vinden is vanaf de boot had kunnen zien. Het water is zo helder. Dat wordt ook min of meer gesuggereerd bij de beschrijving van de boottocht. Maar nee, het is gewoon bootje varen, luisteren naar mooie en leuke verhalen van de gids en aan land gaan op het eiland.

 

Onze gids met kapitein in gesprek.

Met mooi weer is dit zeker een prachtige tocht maar voor eenieder die echt dit Nationale Park wil ervaren raad ik toch aan om iets van een onderwater activiteit te boeken of dit op eigen gelegenheid te doen.

 

Vizcaya Museum & Gardens

Na ons bezoek aan Biscayne National Park naderde het einde van onze eerste week in en om Miami. Op onze laatste volle dag sloeg het weer om. Tot nu hadden we stralend blauw en heerlijk warm weer gehad.  Maar nu regende het en zag het er somber uit. Tijd dus voor een bezoek aan een activiteit waar het weer iets minder invloed op heeft. We kozen voor Vizcaya Museum & Gardens.

 

Vizcaya Museum gezien vanuit de tuin

Zelfs met regen zag het museum er indrukwekkend en mooi uit. Het huis heeft een Italiaans uiterlijk en ligt omringd door groen aan het water. Er zijn talloze kamers te zien waar je beseft dat degene die dit huis heeft laten inrichten en ontwerpen goed op de hoogte was van de nieuwste trends en snufjes. Wat voor ons zo heel gewoon is was in de tijd dat men hier leefde heel modern en bijzonder. Je vindt er een lift, oude deurbellen en een telefoon met draaischijf. Vizcaya's telefoonsysteem was de eerste in Miami-Dade County.
Er is een prachtig terras met uitzicht op een bijzonder, op basis van Venetiaanse architectuur, gebouwd stenen schip, gelegen in het water die dienst kon doen als aanlegsteiger. Jammer alleen dat met regen en sombere wolken het er toch wat minder vrolijk uitziet.

 

Een impressie van wat je hier kunt zien.

 

De tuinen rondom het huis zijn indrukwekkend aangelegd. Er zijn verschillende secties met allemaal een eigen thema. Met mooi weer kun je hier makkelijk een ochtendje ronddwalen. Ook is er een orchideeëntuin. Alles stond in bloei toen wij er waren, prachtig.

Tegenover de orchideeëntuin ligt een trap die leidt naar een klein restaurantje. Heel on-Amerikaans. Je krijgt de indruk in een Europees kasteel of landgoed te zijn beland. Je kunt hier gezellig zitten in een niet al te drukke omgeving omdat de tafeltjes redelijk verspreidt in de omgeving zijn neergezet. De prijzen zijn wel iets waar je op mag letten. Voor een klein, niet indrukwekkend, broodje betaal je al gauw tegen de 10 dollar.

 

Wij zijn hier geweest op een sombere dag en hebben ons toch een goede tweeënhalf uur kunnen vermaken. Breng je een bezoek op een zonnige of op zijn minst droge dag dan denk ik dat je bezoek makkelijk een paar uur langer kan duren.