Gaan we of gaan we niet

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 11:43

Terwijl ik online mijn kerstinkopen aan het doen was en even mijn mail controleerde, zag ik een 'vreemd' berichtje binnenkomen van een van de hotels waar we in april 2021 een kamer hebben gereserveerd. De titel luidde: "Het is voor ons helaas niet mogelijk om u te verwelkomen van 2 april 2021 tot 3 april 2021'. 

Het duurt nog een kleine 4 maanden voor we reizen, dus hoezo weten ze nu al dat we niet welkom zijn? Snel het berichtje geopend om te zien waarom ze ons niet willen hebben. Wat bleek, het hotel is de komende maanden dicht, zeker nog tot het moment dat wij komen. Dit alles vanwege de Corona. 

 

 

De schrik sloeg even toe. Als dit een vooraankondiging is voor de andere plekjes die we gereserveerd hebben dan kan ik nu wel de hoop laten varen om in april te reizen. 
Oké, direct overgaan tot actie. Checken of er op de plekjes die gereserveerd zijn geen extreem beperkende maatregelingen zijn ingesteld waardoor we mogelijk niet kunnen reizen.
Gelukkig, de uitkomst voor nu:  Er zijn geen gekke dingen gaande anders dan de gebruikelijke Coronamaatregelen met uitzondering van National Park, Joshua Tree, die op dit moment geen kampeerders toelaat.  Alle campings zijn gesloten, het park zelf is voor bezoekers geopend. Nou ja, het is nog niet zover dus wie weet is het in april heel anders. Met een beetje geluk neemt het virus af en kunnen we, gevaccineerd of niet, op reis.

 

Het is echt een bizarre exercitie geweest, het plannen van de reis in 2021. We hadden een totaal andere reis in gedachten dan nu gepland staat. Waar dan ook zijn beperkingen ingesteld voor bezoeken en overnachten.  Begrijpelijk, maatregelen zijn nodig, zeker zoals het er nu voorstaat in Amerika. 

 

Voor bijna alle Nationale Parken moet je een speciaal toegangsbewijs hebben wil je het park bezoeken. Heb je een overnachting geboekt in het park, op een camping of in een hotel,  dan heb je met de huidige maatregelen, automatisch toegang tot het park. Een apart toegangsbewijs is niet nodig. Nou ja, dat is niet helemaal waar. We hadden een plekje geboekt op de camping bij Red Rock State Park bij Las Vegas. Achteraf bleek dat we ook nog een apart toegangsbewijs moesten aanschaffen om de scenic route te mogen rijden. Bij het boeken van de camping was me dat niet opgevallen. Een aantal weken later keek ik nog eens naar onze reservering en zag bij toeval in kleine lettertjes onderaan staan dat je ook apart een ticket moest kopen voor het rondrijden in het park. Direct geprobeerd een ticket te bemachtigen... natuurlijk helemaal volgeboekt. Grrrrr. Overnachten in het park had dus geen zin meer. De camping ligt in het midden van een kale woestijn met weinig bijzonder uitzicht of andere dingen die je kunt doen. Annuleren was de enige optie.

 

Samenvattend kun je zeggen dat als je nu met alle Coronamaatregelen een National of State Park wilt bezoeken je vooraf een toegangsbewijs nodig hebt of een overnachting in het park moet hebben geboekt. Je kunt hiervoor meestal terecht bij de site Recreation.gov.

 

Met deze wetenschap is het duidelijk, vanaf het moment dat je toegangsbewijzen en/of een overnachting kunt boeken moeten we ervoor klaar zitten. Laptopje open, koffie bij de hand en wachten tot het reserveringskanaal open wordt gesteld.
Bij de meeste, vooral populaire, parken wordt het moment dat je kunt reserveringen exact zes maanden van te voren vrijgegeven. Dus direct alle data in de agenda gezet en gezorgd dat we geen minuut te laat zouden zijn.

Het eerste park, vol. Het tweede park, vol. Het derde park, vol. En zo ging het maar door. We hadden nog even het idee dat het kwam omdat we misschien net iets te vroeg probeerde te boeken maar helaas, na een uur, een dag en een week was er nog steeds geen plekje vrij.

Langzaam begon de realiteit door te dringen, deze route ging het 'm niet worden. Opgeven is er bij mij niet bij. Terug naar de tekentafel en kijken of we iets anders konden verzinnen.

 

 

En gelukkig, we hebben een mooie nieuwe route waar we alle bestemmingen vooraf konden reserveren. We hebben alle toegangsbewijzen en overnachtingen vastgelegd. Nu hopen dat we niet meer mailtjes krijgen dat we niet welkom zijn.