Zon, zee en strand

Gepubliceerd op 26 april 2019 om 11:36

De historie vertelt ons dat het weer rond deze tijd heel aangenaam is om even een paar dagen op het strand door te brengen. Wat mij betreft mag de geschiedenis zich herhalen zodat de zon lekker schijnt en de temperaturen heerlijk hoog zijn. De aankomende 4 nachten verblijven we aan de kust met maar een doel, niets doen.

Als eerste stop op deze route doen we Biloxi Beach aan. De camping ligt aan het strand, nou ja, met een drukke weg ertussen. Maakt niet uit, die steken we over en dan is het hopelijk genieten van zon, zee en strand. De camping is niet echt groen, maar dat maakt ons niet uit. We hopen lekker te kunnen relaxen in de omgeving en alleen naar de camper te gaan om ons bed op te zoeken.

Biloxi schijnt vandaag de dag een groot gokparadijs te zijn. Toen ik boekte heb ik dat helaas niet gezien, ik was zo gefocust op een camping direct aan zee dat ik niet verder heb gekeken. Gelukkig heeft het nog wat meer te bieden dan alleen casino's. Het plaatsje is een van de oudste in Amerika, het is opgericht in 1699. Downtown schijnt nog veel 18de-eeuwse gebouwen te hebben. Veel historie dus. Mocht het weer niet meewerken dan kunnen we in ieder geval nog het stadje verkennen. Wat ik hoe dan ook wil zien is de "Heavenly Carved Wooden Angels”. Dit zijn kunstwerken gemaakt van de eiken die ten tijde van Hurricane Katrina zijn verwoest zijn en nu omgetoverd zijn tot indrukwekkende beelden.

De camping ligt niet ver van het voormalig woonhuis van Jefferson Davis, de eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika. Het is het huis waar hij verbleef na zijn presidentschap tot aan zijn dood in 1889. Dagelijks kun je hier verschillende tours maken en leren over het leven van deze voormalige president van het zuiden. Wie weet dat we zin en tijd hebben om hier een kijkje te nemen. En er zijn nog veel meer dingen te doen in Biloxi. Teveel om hier te benoemen maar ben je benieuwd, neem dan een kijkje op de website van de Gulfcoast. Zon of geen zon, wij gaan ons hier zeker vermaken.

Na twee nachten Biloxi is het door naar een rustiger plekje aan het strand. Een heel bijzondere camping, Fort Pickens. Deze ligt op een van de eilanden van de Gulfcoast, Santa Rosa Island. Hier vind je gelukkig geen hoogbouw of ander kermisachtig vermaak maar alleen rust en een beetje historie. De camping ligt namelijk vlak bij een groot voormalig fort. Deze was gebouwd om Pensacola Bay in de 19de-eeuw te verdedigen. Naast lekker wandelen over het strand en de duinen, een duik in de zee te nemen, willen we zeker een bezoekje brengen aan het fort.

Onze laatste camping ligt ook pal aan zee bij het plaatsje Carrabelle. Het heeft de geweldige naam Ho Hum RV Park. Toen ik de website van de camping tegenkwam had ik zoiets "Wat we doen, geen idee, maar hier gaan we zeker naar toe".

De teksten die ze gebruiken hebben humor en wat me vooral aan trok was het feit dat het hier gaat om te genieten van de omgeving zonder toeters en bellen. Op hun homepage staat de tekst 'Were not a resort, We are "Ho Hum", Where your treasure is Tranquility'. Ik word al rustig als ik het lees. Maar wat me helemaal overstag deed gaan was de tekst die je kunt vinden op hun website onder het kopje About us:

There was a group of our guest gathered out on the end of the pier sharing travel adventures. A man leaning

against the railing raised his arms high and with a big stretch, yawned. His wife, sitting in a chair next to him,

looked up with loving eyes and said, "Thank-you, dear." One of the other guests was puzzled at what had transpired

and asked the woman why she thanked her husband. The woman replied, "I'm so relaxed, I just didn't have the energy to yawn, so my husband did it for me." 

We hebben hier een plekje direct aan het water, althans dat heeft de lieve dame me beloofd toen ik haar belde om te reserveren. Het lijkt me heerlijk wakker te worden, direct de zee te zien en ruiken en te genieten van een lekker ontbijtje met prachtig uitzicht.

Klinkt allemaal geweldig toch? Ik hoop dat de vier dagen zo langs de kust ons de gelegenheid geven om even alle indrukken van de afgelopen twee weken op ons in te laten werken. Tijdens vorige rondreizen merkte ik dat het inbouwen van wat rustdagen je hierbij echt helpt. Wij hebben nog wel eens de neiging om alles te willen doen en zien. Aan het eind van de rit is je hoofd dan vol van alle indrukken.

De dag na de overnachting op Ho Hum RV park is het door naar het binnenland van Florida. Gelukkig staan daar nog een paar heel leuke dingen op de planning. Na een paar dagen relaxen hebben we daar zeker weer zin in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.