Aligators en statige plantages

Gepubliceerd op 18 april 2019 om 11:29

Na Memphis is het alweer op naar stop acht en negen. Stop acht is LeFleur's Bluff State Park, een groot moerasachtig park wat binnen de grens van de stad Jackson ligt. In het park is een kleine camping met de basic voorzieningen om de nacht goed door te komen.

De plekjes op de camping liggen vlakbij het water en bieden uitzicht op de omgeving. Naar zeggen moet het hier adembenemend mooi zijn. Er zijn verschillende wandelpaden door het park. Dat is dus mooi meegenomen. Ik weet zeker dat na een paar dagen van muziek en druk stads lawaai, het even luisteren naar de vogels en andere geluiden uit de natuur, voor een welkome afwisseling zorgt.

We hopen dat het blijft bij luisteren en zien want in het park schijnt een grote populatie alligators rond te zwerven. Die zie ik liever op afstand. In het verleden heb ik in Florida al eens meegemaakt dat die heel snel jouw kant op kunnen schieten. Dat was één keer oké en spannend maar wat mij betreft hoeft ik dit geen tweede keer mee te maken.

De rit naar LeFleur's Bluff State Park neemt zeker drie en een half uur in beslag. Normaal niet zo'n heel groot probleem maar op de route zijn zo op het oog niet echt leuke dingen om te zien of doen. Om zonder stop een paar uur door te rijden vind ik eigenlijk helemaal niets. Regelmatig stoppen op een reisdag en leuke dingen zien en meemaken verzacht de meestal saaie blik op de weg. Maar ja, ook dit hebben we eerder meegemaakt en elke keer kwamen we tot onze verrassing toch de leukste dingen tegen ondanks dat we in eerste instantie dachten dat er niets was. Duimen maar dat dit nu weer het geval is.

We gaan absoluut een aantal keer de weg af om te zien wat het 'platteland' biedt. Het laatste stukje van de rit willen we over de Natchez Trace Parkway rijden. Als eerste doen we daar Cypress Swamp aan. Dit is een prachtig stukje moeras waar een speciaal aangelegde vlonder doorheen loopt waarvandaan je de omgeving mooi in je op kunt nemen. Daarna vervolgen we de Natchez Trace Parkway langs het Ross Barnett Reservoir, een groot meer op de grens van Florida en Missisissippi. Bij milepost 105.6 schijn je een prachtig uitzicht te hebben over het meer en de omgeving. Ben benieuwd.

Daarna is het snel door naar LeFleur's Bluff State Park. Hopelijk zijn we hier ruim voor zonsondergang zodat we het park nog een beetje kunnen verkennen. Zo niet, dan wordt het genieten van de omgeving vanaf de camping.

De dag na ons verblijf in Jackson staan we weer vroeg op want er staat deze dag veel op het programma. De tocht richting Baton Rouge, onze achtste stop, voert ons langs de Natchez Trace Parkway richting Natchez. Natchez is een van de oudste plaatsjes in Mississippi en wordt gekenmerkt door een zeer rijke historie. Het ligt aan de rivier de Mississippi op de grens van de staat Mississippi en Louisiana. We willen hier kort een beetje rondkijken, een indruk kregen van deze historische plek.

Na het bezoek aan Natchez is het door naar Baton Rouge, onze volgende camping. Gezien de vele plantages onderweg, beloofd dit mooie vergezichten op te leveren van uitgestrekte vlaktes vol wuivende katoenplanten en andere gewassen.

Baton Rouge als stad staat in zijn geheel niet op de planning. De keuze voor deze locatie is uit noodzaak geboren. Als we hier aankomen is Memorial Weekend in volle gang en de campings bij New Orleans (althans waar wij heen wilden) waren allemaal vol. Baton Rouge ligt niet ver van de New Orleans swamps en bayous en de plantages die we willen bezoeken, dus een goed alternatief.

Na een nachtje slapen staat de volgende dag helemaal in het teken van het bezoeken een of meerdere plantages in de omgeving. Een van de plantages die we absoluut willen bezoeken is Oak Alley. Het huis is mooi, de expositie over de plantage en slavernij indrukwekkend, maar waar ik bijzonder naar uitkijk is de lange oprijlaan omzoomt door eeuwen oude gebogen eiken. Gewoonweg prachtig!

Na twee nachten op de camping in Baton Rouge te zijn geweest trekken we verder naar de kust van de zuidelijke staten. Op weg naar die volgende bestemming stoppen we in de buurt van New Orleans om een swamp en bayou tour te maken met de Cajun Pride Swamp tours. Als het meezit dan kunnen we degene nemen die om half 10 start. Een mooie tijd omdat we dan rond lunchtijd terug zijn en op ons gemak door kunnen rijden naar onze volgende stop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.