Waar het ooit begon

Gepubliceerd op 21 maart 2019 om 10:43

Jaren geleden gingen we voor het eerst naar Amerika. Nou ja, als gezin, Frans was al eerder in de States geweest voor zijn werk. Het was een trip tijdens de kerstvakantie. Winter dus en waar vind je dan mooi weer, Florida. Dat werd onze bestemming voor onze eerste vakantie in dit land.

Toen noemde ik Florida nog Amerika. Nu, na meer dan 20 staten te hebben bezocht noem ik Florida het buitenland van Amerika. Hier wonen zoveel mensen die hier niet geboren zijn. Ze genieten van het prachtige klimaat, als je de orkanen even vergeet, en de relaxte vakantiesfeer die hier heerst. Florida is echt anders dan de rest van Amerika. Je vindt hier gigantische paleizen, de een nog opzichtiger dan de ander, resort na resort met allemaal dezelfde vakantiehuizen, talloze trailerparken voor degenen die dromen van paleizen maar helaas de financiële middelen missen.

Overal zie je wijken in resorts die er allemaal hetzelfde uitzien.


En dan natuurlijk niet te vergeten de vele ouderen die je hier tegenkomt, het is gewoon één groot bejaardentehuis. Natuurlijk zijn er ook jongeren maar wil je die in grote getale zien dan moet je naar Miami. Pas als je naar het noorden van de staat reist richting Georgia heb je langzaam het gevoel in de States terecht te komen. De grote boerderijen met de hagelwitte hekken, de typische woningen met de trucks voor de deur, zorgen dat het meer en meer een landschap wordt wat je associeert met Amerika.

Ook op het strand zie je de vele ouderen die hier wonen


Dit jaar gaan we weer naar de staat waar het ooit startte, het reizen door Amerika. Onze vlucht staat gepland om laat in de middag te landen in Miami. Onze ervaring leert dat wel even duurt voor je buiten staat en de sleutels van de huurauto in handen hebt. We hebben daarom besloten in de buurt een hotel te boeken. In de buurt betekent in dit geval nog wel even een 100 km rijden maar dat is best te doen. Waren we eerder geland dan hadden we direct de auto gepakt en doorgereden naar Orlando, de plek waar de we de volgende morgen de camper gaan ophalen. Het is namelijk maar een uurtje of 4 rijden van Miami naar Orlando.

Onze eerste overnachting is in West Palm Beach. Deze plek staat bekend om zijn artistieke sfeer. Ik ben er nooit eerder geweest dus dat is om te beginnen al leuk. Daarnaast hebben we gelukkig een hotel kunnen vinden die in de categorie charmant valt, anders gezegd, niet bestaat uit een gigantische wolkenkrabber, gebouwd zonder enige fantasie en die je overal langs de kust van Florida ziet. We blijven hier maar een nachtje maar we hopen toch nog even in de avonduren langs de boulevard te wandelen en de geur van de oceaan in ons op te kunnen nemen. Maar eerst natuurlijk een lekker restaurantje opzoeken in het centrum waar we niet al te ver vandaan zitten. Hopen dat we er een kunnen vinden met een terras zodat we kunnen genieten van het aangename klimaat van Florida.

Hotel Biba, waar we overnachten op onze eerste nacht.

De volgende morgen rijden we vroeg weg om de camper op te halen. Ons doel is om voor 12.00 uur in Orlando te zijn. We leveren de huurauto in op de luchthaven en vandaar pakken we de taxi naar onze camper. We willen de tijd nemen om rustig door te nemen hoe de camper werkt maar vooral ook of de 'plumbing' van het gevaarte het goed doet. Het is me één keer overkomen, en dat gebeurt me echt geen tweede keer, dat ik met moeite gebruik kan maken van het toilet en dat de douche niet werkt. De ophaalplaats ligt in de buurt van Orlando. Niet de meest ideale plek om naar toe te gaan als je geen interesse hebt in pretparken en zo. Maar ja, het is niet anders. Voordeel van deze omgeving is dat het niet lang zoeken is om een grote supermarkt te vinden die ons kan voorzien van de broodnodige voorraad. Tussen onze eerste camping en de afhaallocatie liggen zeker een 3-tal megastores van Walmart. We sluiten onze ogen maar even voor het slechte personeelsbeleid wat deze supermarkt voert. Heel slecht, weet ik, maar ik denk even aan het gemak en niets anders. Deze winkel heeft echt alles onder een dak. Dat scheelt enorm veel shoptijd, iets wat ik zo veel mogelijk wil vermijden tijdens onze reis. Ik stel mezelf gerust dat als iedereen besluit niet meer naar deze supermarkt te gaan heel veel mensen helemaal geen werk hebben.

Na de boodschappen is het op naar Apopka ten noordwesten van Orlando. Na het parkeren van ons 'huis' gaan we de stoeltjes buiten uitzetten en van een eigen gemaakt kopje koffie genieten. Niet al te lang, want vervolgens wordt het koken in onze nieuwe keuken. Die zou van alle gemakken zijn voorzien dus vooralsnog geen zorgen. Met een beetje geluk kunnen we lekker buiten eten. Het wordt niet laat vanavond, omdat we door de jetleg naar verwachting behoorlijk uitgeteld zullen zijn. Geen probleem, worden we morgen bijtijds wakker voor de lange, nogal saaie, rit naar Cordele in Georgia.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.