Nog minder dan een week en dan gaan we

Gepubliceerd op 22 april 2018 om 14:03

Het komt nu echt dicht bij. Nog minder dan een week en dan zitten we in het vliegtuig. Zo dichtbij dat we zelfs het weerbericht kunnen checken en dat ziet er gelukkig goed uit. Zo goed dat we maar vast de walvistocht hebben geboekt voor het eerste weekend dat we in Monterey zijn.

We maken namelijk nog net het staartje mee van het Killer Whale seizoen. Alhoewel de Killer Whale, ook wel Orka genoemd, het hele jaar door gespot wordt in deze regio, is met name in april en mei de kans het grootst om ze te zien. De Grijze Walvis krijgt in deze tijd zijn kalveren en dit is een geliefde prooi voor de Killer Whale.

Omdat we precies in het weekend in Monterey zitten is de kans groot dat Amerikanen zelf ook voor een paar dagen deze kant op trekken om een walvistocht te maken. Dat werd bevestigd tijdens het boeken want de zaterdag zat al helemaal vol. En dat met zoveel verschillende aanbieders.

 

Het wordt dus zondagmorgen voor ons om de walvis te spotten. Bij het boeken gelijk een pilletje besteld tegen zeeziekte. Dat was een optie die de touroperator aanbood. Bij het bekijken van de verschillende filmpjes zie je dat de bootjes behoorlijk op en neer gaan op de golven. Zo'n pilletje maar innemen want ik heb echt geen zeebenen. Over de reling hangen om het zeeleven te zien vind ik prima maar niet om andere redenen.

 

Van de week ook op de valreep een data-simkaart aangeschaft. Deze kaart geeft je toegang tot elke provider in de wereld en zoekt automatisch het dichtstbijzijnde sterkste signaal. Ben benieuwd of het werkt. Gisteren tijdens de BBQ uitgeprobeerd in de tuin. Daar hebben we enorm slecht wifi bereik. De hotspot aangezet en het bereik was in één klap geweldig.

Jammer alleen dat je niet kunt bellen met de kaart, het is alleen maar voor data maar gelukkig heb ik een duel simkaart mogelijkheid op mijn telefoon. Zodra we aankomen direct een lokale simkaart kopen dan zijn we van alle 'connecties' voorzien.