Nog wat laatste wijzigingen

Gepubliceerd op 7 april 2018 om 14:03

De laatste weken wist ik het zeker, zo gaan we het doen, de reis staat vast. Snel gepubliceerd op de website en het zag er volgens mij helemaal top uit. Tja, en toen kwam het. Waarom gaan jullie dit niet doen, of waarom blijven jullie daar zo lang? Nu kun je natuurlijk denken, we hebben nou eenmaal keuzes gemaakt maar toch vond ik het interessant om te horen wat iedereen had te zeggen. 

Ik kwam al snel tot de conclusie dat het grootste deel van wat we hadden bedacht goed was. We toeren langs de meest belangrijke bezienswaardigheden en krijgen een goede indruk van wat in dit deel van het land te zien is. En natuurlijk is er veel meer, maar om dat allemaal in 26 dagen te doen is onmogelijk. Keuzes moet je nu eenmaal maken.

Eén ding bleef hangen en werd bijna door iedereen gevraagd "Waarom gaan jullie niet naar Monument Valley?". Nou leek het inderdaad alsof we hier niet naar toe zouden gaan. Toch was die niet het geval. We hadden namelijk 3 nachten in Page geboekt. Vanaf Page is het een paar uurtjes rijden naar Monument Valley. Ons plan was om daar dan een dagtocht aan te besteden. Het commentaar wat we daar op kregen was dat juist in de vroege morgen of bij zonsondergang dit park het meest spectaculair is qua kleurschakering. Om zo vroeg daar te zijn of zo laat daar te vertrekken betekende dat we midden in de nacht moesten reizen over een toch wel redelijk verlaten weg. Daar had ik niet zoveel trek in.

Gelukkig maak ik in 9 van de 10 gevallen reserveringen bij hotels die ik ten alle tijden kan annuleren zodat ik tijdens de reis indien nodig de route kan bijstellen. Mijn gevoel zei me dat ik mijn reis moest aanpassen zodat we een volwaardig bezoek aan Monument Valley konden brengen. Ik wilde niet de kans aan me voorbij laten gaan om zoiets spectaculairs in volle glorie te aanschouwen.

Het zou handig en logisch zijn om rechtstreeks vanuit de Grand Canyon naar Monument Valley te rijden en daarna Page aan te doen. Nou deed zich het probleem voor dat ik al een boottocht en een Antelope Canyon tour had geboekt op de eerste twee dagen die we hadden gepland in Page. Dit was dus geen optie. Dan maar een minder logische route, de laatste dag in Page omruilen voor een dag in Monument Valley. Betekent wel dat we iets langer over de tocht naar Bryce Canyon doen maar ja, het is even niet anders.

Er was nog een kamer vrij in Monument Valley en dan ook nog eens alleen in het park zelf in The View Hotel. Loeiduur maar als ik de recensies mag geloven elke cent van het verblijf waard. Niet zozeer dat de kamers geweldig zijn maar vooral vanwege uitzicht vanuit elke kamer. Je zit midden in het park met fenomenaal uitzicht op alle rotsformaties, front row dus. Niet langer nagedacht, hotel geboekt, probleem uit de wereld (hoe mooi zou het zijn als de wereld alleen maar uit dit soort problemen bestond), we gaan naar Monument Valley!

 

Het was het weekje van de wijzigingen want ook in Death Valley heb ik mijn hotels veranderd. Vanaf dag één wilde ik graag midden in het park logeren omdat ik had gehoord dat dit echt een bijzondere ervaring is. Daarnaast willen we graag een nachttour maken met een ranger om de sterrenhemel te bekijken en nog meer dingen die allemaal in de buurt van Furnace Creek liggen. Handig dus als we dan dicht bij het vuur zouden zitten. Helaas was het hotel zo duur dat ik dit idee maar heb laten varen, zeker gezien het feit dat er redelijke alternatieven waren in de buurt van Death Valley. Maar van de week kreeg ik een verrassing van 'Big Brother' via een mail met een aanbieding voor het hotel in Furnace Creek. Vaak zijn dit van die lokkertjes en blijkt na het controleren dat het toch nog steeds de prijs is die je ooit zelf al had gegoogeld. Tot mijn grote verbazing bleek het te kloppen en was de kamer inderdaad stukker goedkoper dan voorheen. Snel mijn reserveringen veranderd. De twee nachten in de andere hotels gecanceld en die in Furnace Creek geboekt.