"America, here we come!"

Gepubliceerd op 2 april 2018 om 21:25

Bijna, want ...
Nog drie en een halve week en dan is het zover, de reis naar Amerika kan beginnen. Ik heb er zin in. Het wordt een reis vol nieuwe ontdekkingen omdat het de eerste keer is dat we naar het westen van de Verenigde Staten reizen.

Tot nu toe was de noord-oostkust mijn favoriete bestemming met als favoriete stad New York. Van allerlei kanten hoor ik dat dit na deze reis vast gaat veranderen. Mensen die mij kennen zeggen dat ik New York ga verruilen voor San Francisco. We zullen zien. Zou best kunnen als ik alles mag geloven wat ik over de stad heb gelezen en gehoord.

Tickets voor de belangrijkste en populaire bezienswaardigheden hebben we op zak. Een van onze bestemmingen is Lake Powell oftewel Glen Canyon National Recreation Area. Daar willen we absoluut een bezoek brengen aan Antelope Canyon. Wie we ook horen, ze zijn er allemaal lovend over. Weken van tevoren op de verschillende sites gekeken of op een van de dagen dat we daar zijn nog kaartjes beschikbaar zijn. Je kunt hier namelijk alleen onder begeleiding naartoe en er is een limiet aan het aantal bezoekers wat tegelijkertijd de Canyon in mag. Wat bleek, het meest populaire tijdstip, rond het middaguur, was toen al helemaal volgeboekt. Bijzonder toch, een paar maanden van tevoren! Nou ja, als je nagaat dat er een limiet is van ongeveer 30 personen (althans dat is wat ik heb gehoord) die gelijk de Canyon in mogen en dit een populaire bestemming is dan is het misschien wel te begrijpen. Rond het middaguur ervaar je namelijk de kleuren van de Canyon het best. Als je weet dat je hier naar toe gaat dan probeer je natuurlijk dit tijdstip zo snel mogelijk vast te leggen. Om twee uur waren nog een paar plaatsen vrij en dat schijnt nog steeds een goed moment te zijn om het bijzondere kleurenschouwspel te ervaren. Snel kaartjes besteld, geregeld dus.

Ik ben dol op fotograferen. Op Lake Powell wordt een speciale boottocht georganiseerd laat in de middag wanneer het licht het meest gunstig is om foto's te maken. Daarvan wordt ook gezegd dat deze redelijk snel vol is. Omdat de maand mei vrij populair is in deze regio hebben we die ook maar direct besproken. Nu duimen dat de weergoden een beetje meewerken. Lang geleden hebben we ook de tip gekregen om voor Alcatraz vroeg kaartjes te bestellen. Dat hebben we al maanden terug gedaan. Drie weken geleden kregen we eindelijk de bevestiging dat ze zijn toegewezen. Gelukkig maar want een bezoek aan Alcatraz stond al lang op mijn verlanglijstje.