Paradijs met veel herrie in een hete woestijn

Gepubliceerd op 19 augustus 2023 om 14:06

Vandaag gaan we vanuit Kingman richting Barstow. Niet dat daar veel te zien is of te doen maar omdat het een mooie tussenstop is op weg naar Sequoia National Park. We hebben een reservering op een camping bij Yermo, een plaatsje dichtbij Barstow. Een mooie bijkomstigheid is dat we daar even kunnen shoppen in het Outlet Center.

We kiezen ervoor om de route te volgen onderlangs Mojave National Preserve. Het is simpelweg de I40 volgen waar we al eerder over hebben gereden. Je komt dan als eerste langs Topock, de start van Route 66 Arizona en de plek waar de iconische brug is te zien die is gebruikt in de filmklassieker "Easy Rider". Niet heel bijzonder maar leuk voor iedereen die ooit deze film heeft gezien. Daarna kom je aan bij het plaatsje Needles. Zo op het oog niet echt aantrekkelijk tot je naar de Colorado River rijdt. Daar is het net de Riviera aan zee. Luxe huizen, leuke strandjes, bootjes die over het water racen en verschrikkelijk warm. We besluiten hier even een koel drankje te nemen in een cafeetje langs het water. We genieten van de leuke omgeving maar besluiten alweer snel verder te rijden.

De weg is saai. Woestijn, woestijn en verder niets. We zetten ons verstand op nul. Gaan in gedachte over alle leuke en mooie dingen die we tot nu hebben gezien. We kijken uit naar Bagdad Café die langs de weg ligt waar we over rijden. Ook dit is een iconische filmlocatie van de filmklassieker Bagdad Café en de gelijknamige serie met Whoopi Goldburg. Deze locatie schijnt alleen nog aangedaan te worden door toeristen. Locals vind je hier niet. 

We herkennen het direct maar zien dat er geen toerist te ontdekken is. Het ziet er verlaten uit. En dat is niet zo gek want de locatie blijkt gesloten te zijn. Waarom, daar komen we niet achter, want normaal zijn ze 7 dagen per week open. Jammer, maar het is niet anders. We stappen weer terug in de camper en rijden dus maar door.

Het iconische (gesloten) Bagdad Café

En ondertussen vragen we ons af wat te doen met de week die gaat komen.

Het weer is namelijk aan het omslaan in het oosten van Californië. De nationale parken in het Sierra Nevada blijken voor een groot deel afgesloten. Kings Canyon NP is maar beperkt te bezoeken, Sequoia NP is open maar alleen bereikbaar via Kings Canyon NP. De normale entree via de General Sherman Highway is afgesloten. 

In Yosemite National Park is het nog erger. Daar is alleen de ingang in het zuiden open, in de buurt van Wawona. De reden is de hevige overstromingen in het park waardoor je niet veilig over veel van de wegen kunt rijden of wandelen. Nu hadden we een aantal dagen geboekt in Yosemite maar we vragen ons af of dit wel handig is. 

We besluiten om wat te shuffelen met de dagen. Zodra we in Barstow aankomen gaan we onze reserveringen veranderen. We blijven gewoon een paar dagen in Visalia op een leuke camping en reizen vandaar voor een dagje naar Sequoia en Kings Canyon NP. Met een huurauto weliswaar want met een camper kun je niet het park in. Willen we een keer terug dan hebben we daar ruim de tijd voor. Verder gaan we even niets doen.  Genieten van de rust op de camping, wat zwemmen en luieren. Ook fijn na het vele reizen. We sluiten dan af met één nachtje Yosemite NP. Beter iets dan niets.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de KOA camping in Yermo installeren we ons. Het is een zeer groene camping met prachtige struiken vol bloemen en ruime plekken. Bijzonder als je kijkt naar het omliggende woestijnlandschap. We installeren ons en veranderen onze reserveringen voor de aankomende dagen. De internetverbinding is hier gelukkig heel goed, en dat is een verademing na op zoveel plekken te zijn geweest waar deze slecht of niet aanwezig was. 

Vervolgens besluiten we lekker te genieten van de avonduren. De zwoele lucht vol met parfumachtige geur van de vele bloemen laat ons even in een paradijs belanden. Maar dan begint de herrie. We horen geronk en motoren rondom onze camper. We zien in een keer van alle kanten quads met volwassenen en kinderen en andere 4-wheel drives het terrein over scheuren. 

Dit soort voertuigen scheurden rondom onze camper voor uren achtereen
(Geen eigen foto)

Bij de ingang hadden we gezien dat je absoluut niet mocht rondrijden op de camping in dit soort voertuigen, behalve even het terrein op of af. De plek is namelijk een prachtige uitvalsbasis om de woestijn te verkennen met ATV's. Nou dat werd massaal genegeerd en ook door de beheerders niet op geacteerd. 

Het racen op de camping ging door tot laat in de avond. Het paradijselijke gevoel was hiermee snel over. We besluiten maar, ondanks de herrie, proberen te slapen. Morgen is er vast weer een nieuwe dag.