Binnenland, saai met een aantal verrassingen

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 11:40

Na ons bezoek aan Pinnacles NP is het rijden richting Palm Springs. Dat is best een eindje. Wij houden er niet van om een hele dag in een auto te zitten. We zijn op vakantie en dat is voor ons synoniem met in de buitenlucht zijn. We overnachten daarom twee keer in het binnenland van Californië voor we Palm Springs aandoen. 

Op het eerste stuk van de route is het genieten van het mooie landschap

De eerste stop is in Bakersfield. We zijn niet van plan om de stad te bezoeken maar we kwamen hier uit omdat het camping heeft die centraal ligt op onze route.

De weg naar Bakersfield is bijzonder. Het eerste deel is een voortzetting van de prachtige weg die we gisteren al hebben gevolgd. Het voert ons door mooie heuvels over een rustige weg.  Daarna is het de snelweg. Wonder boven wonder is deze weg veel leuker dan onze eerdere ervaring. Misschien omdat er meer kleur is in de omgeving. Je ziet overal bloemen die vol in bloei staan.

We rijden door tot aan Paso Robles, een stad met veel wijngaarden. Bij het vliegveld van deze stad ligt het Estrella Warbird Museum. Dit museum huisvest een enorme collectie oorlogsvliegtuigen. Zelfs voor mensen als ik, die hier niets mee hebben, is het een indrukwekkende en leuke plek. Naast vliegtuigen zijn er ook veel bijzondere en vintage auto's te zien. Een tweetal grote musea met allerlei memorabilia die te maken hebben met de oorlog maakt het terrein compleet. Je kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen. 

We rijden verder over de snelweg naar Bakersfield. Deze weg is echt supersaai. Een ware woestijn, dor zonder enige begroeiing. Onderweg stoppen we nog even bij The Lavender Garden. Even een ware oase. De lavendel bloeit al mooi. De velden zijn niet te vergelijken met de velden zoals we die kennen in Zuid-Frankrijk maar desalniettemin is het een mooi en vrolijk beeld in het droge verder dorre woestijnlandschap. 

De lavendelvelden staan al mooi in bloei

De weg wordt er niet mooier op. Na het verlaten van de lavendelvelden zien we overal jaknikkers in het veld. Soms een paar bij elkaar, maar ook honderden die vrolijk op en neer gaan om de olie te winnen die hier in de grond zit. Het is een bizar gezicht en een waar ik niet op had gerekend. Ik wist wel dat er wat olie werd gewonnen maar niet op deze schaal. De weg is verder niet interessant en de omgeving ziet er arm en niet goed onderhouden uit. Dat olie rijkdom met zich meebrengt is duidelijk niet neergedaald bij de bewoners hier.

Bakersfield, de plek waar onze camping ligt, is niet veel beter dan de wegen daar naartoe. Het lijkt er zelfs een beetje op dat de mensen minder aardig zijn. Normaal als je een Amerikaan iets vraagt zijn ze heel behulpzaam. Nou hier niet. Ze lijken uit de hoogte en afstandelijk. Geen vrolijke plek dus. De camping is al niet veel anders. Ook die is niet aantrekkelijk. Het is er schoon maar daar is het dan mee gezegd. Gelukkig is het maar voor één nachtje.
De stad en camping zijn wat ons betreft geen aanrader.

Honderden ja-knikkers langs de weg

De volgende dag is het door naar Banning, vlakbij Palm Springs. We konden daar eigenlijk gemakkelijk naartoe doorrijden maar we vinden het gewoon leuk om op verschillende plekjes te staan.

Het begin van de reis hiernaar toe is weer een tocht door het dorre woestijnlandschap. We nemen de ietwat langere route bovenlangs de San Gabriel Mountains, net boven Los Angeles. We vermijden hierdoor de drukke wegen die langs de noordkant van de stad lopen en kunnen zo bovendien de scenic route, de CA-138, door de bergen nemen. 

Dat was geen slecht idee. Die weg is prachtig. Bij elke bocht een ander uitzicht over een overweldigend mooi landschap. Onderweg kom je Silverwood Lake tegen, een prachtig meer waar het goed recreëren is. Daar besluiten we dan ook te stoppen en te lunchen. 

Bij het strand aangekomen pakken we onze stoeltjes en lunch en settelen we ons bij een paar andere recreanten. Duidelijk locals. Het is hier een stuk minder warm. Er waait namelijk een hele harde wind die de warmte lijkt weg te blazen. Best lekker na de enorme hitte die we eerder ervaarden. 

Het prachtige Silverwood Lake

Na de lunch vervolgen we onze weg door de bergen. Voor wie deze weg ook wil doen, let wel op als je het eng vindt om op smalle en bochtige wegen te rijden. Deze weg is dan niet zo'n goed idee. Vind je dat niet erg dan wordt je echt beloond met prachtige vergezichten. 

Nadat we de bergen verlaten komen we aan bij San Bernandino. De plek waar ooit de eerste McDonalds werd geopend. Nu we er toch zijn gaan we er maar even langs. Gelukkig is er een groot braakliggend terrein naast het pand dat midden in de stad ligt, waar we onze grote camper kunnen parkeren. 

Het gebouw waar ooit het restaurant in was gevestigd is nu in particuliere handen. Binnen is een museum gemaakt waar je een gigantische collectie spulletjes kunt bewonderen die te maken hebben deze restaurantketen.

Buiten vindt je oude speeltoestellen die ooit ergens bij een McDonald hebben gestaan en enorme kleurrijke muurschilderingen. 

Je moet er niet voor omrijden maar, ben je in de buurt, dan is het de moeite waard om even langs te gaan.

Na dit bezoek rijden we snel door naar de camping. Het is aan het eind van de middag en we zitten duidelijk op de wegen rond LA. Het is druk. Gelukkig komen we rond etenstijd aan bij de camping. Een ontzettende leuke plek, niet groot, groen en vriendelijke ogend. 

Nog even lekker buiten zitten, daarna slapen en morgen vroeg op om Joshua Tree National Park te bezoeken waarna we neerstrijken op de camping in Palm Springs.