On the road again

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 18:38

We zijn inmiddels terug en omdat de dagen zo vol waren tijdens onze reis, de internet verbinding alles behalve snel of helemaal niet, heb ik besloten de verhalen na onze terugkeer te schrijven en te plaatsen. Dit is de eerste van een flink aantal die gaan komen.

Na een nachtje slapen was het vroeg op. Niet omdat het moest maar omdat het simpelweg zo werkt als je net uit Europa in Amerika aankomt. In de middag kunnen we de camper ophalen bij Cruise America. Daar ben ik best nog wel wat angstig voor. In het verleden hebben we een niet al te beste ervaring gehad met ze, maar dit jaar proberen we het nog maar eens. Van verschillende mensen gehoord dat zij wel goede ervaringen hebben en het scheelt ook enorm in de prijs in vergelijking met de andere verhuurders. 

 

 

We kunnen de camper pas om twee uur halen. In de morgen was het plan om de nodige boodschappen te doen zodat we direct met de camper op weg konden zodra we die hadden. Zo gezegd, zo gedaan. We waren echter heel snel klaar. Er is niet veel in de omgeving waar je je  vervolgens voor twee uur kunt vermaken. Dus Cruise America gebeld en gevraagd of we iets eerder kunnen komen. Niet geschoten is altijd mis, is het motto. Helaas, ze zijn te druk, ze kunnen ons echt niet helpen. 

Nou ja, we zien wel. We gaan gewoon toch maar die richting op. Dan laden we de spullen uit en dan gaat Frans vast de auto, die we voor een dag hadden gehuurd, terugbrengen bij Hertz, die heel handig om de hoek van de afhaallocatie van Cruise America zit.

Aangekomen bij de afhaallocatie willen ze ons toch eerder helpen.  Heel fijn maar ondanks dat, duurt het toch nog lang. En niet alleen voor ons. Samen met een hele horde Nederlanders, heel gezellig, is het wachten op ...? Geen idee. Rond drie uur is het eindelijk zover, we kunnen op weg. We leken redelijk op tijd te zijn maar dat was schijn.  Alle wegen staan vol met files. Halleluja voor navigatie!!! Die gaf direct een alternatieve route aan. En wat voor één. We waren nu echt op vakantie. De navigatie stuurde ons over een prachtige weg door de bergen met mooie vergezichten en veel haarspeldbochten. Leuk voor mij. Ik zit naast Frans die de 30 foot camper bestuurd. Maar wat vindt Frans? Volgens hem is het goed te doen en, zo zegt hij, is het veel leuker dan de snelweg.  Dat neem ik dan maar aan. 

 

 

De camping die we hebben besproken ligt in Moss Landing, direct aan de haven en het strand. We blijven hier twee dagen. We kregen vooraf de waarschuwing dat het ging om een veredelde parkeerplaats. Wel met alle faciliteiten voor het gemak maar zonder extra's, gewoon een kale boel. Op foto's zag het er ook zo uit. We slapen er alleen, op de dag gaan we toch op stap, dus de ligging is belangrijker dan het uiterlijk. We werden echter aangenaam verrast toen we daar aankwamen. Het was er veel groener dan op de foto's die we hadden gezien en het zag er bovendien heel gezellig uit. En dat bleek ook echt zo te zijn. Dit is een link naar een goed filmpje over de camping. We hebben helaas zelf geen foto's gemaakt. 

 

Het was prachtig weer toen we aankwamen. We waren voorbereid op wat kouder weer maar het was veel warmer dan voorspeld. Het had ons niet uitgemaakt dat het wat koeler zou zijn. De aankomende dagen staat heel warm weer op de planning. De weergoden geven temperaturen van ver over de dertig graden aan voor de bestemmingen die we aandoen. Maar het is zeker fijn dat het zonnetje schijnt op de plek waar het eigenlijk bewolkt en mistig zou zijn. Dat was tot we wakker werden de volgende morgen. Er was mist, samen met heel veel wolken. 

 

Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en naar 17 Mile Drive gereden in Monterey. Het weer werkte niet echt mee. Het bleef mistig en dat is niet bevorderlijk voor een scenic route langs de oceaan. Ondanks dat het grauw en somber was, hebben we toch genoten van de tocht met de vele stops langs het water waar we de pelikanen, aalscholvers en zeehondjes konden bewonderen. We zagen reeën rondzwerven in de velden en bossen . Natuurlijk kwamen we ook de grondeekhoorns tegen onderweg. Zo schattig en totaal niet bang om bij je in de buurt te komen. Al met al, een zeer geslaagde tocht.

 

Hieronder zie je een verzameling van wat foto's van ons bezoek aan Monterey/17 Mile Drive

's Middags zijn we naar Monterey, Cannery Row,  gegaan. Lekker rondgezworven langs de zee en de vele aparte winkeltjes bekeken. Best fijn want het zal even duren voor we weer in een stad zijn. Het weer bleef wisselvallig maar gelukkig was er nu wat meer zon dan gedurende de morgen. Dat maakt het toch allemaal een stuk vrolijker.

Morgen is het weer vroeg op. Dan gaan we naar Pinnacles National Park. 't Is maar voor één nachtje maar ik kijk er wel naar uit.