We zijn er weer

Gepubliceerd op 17 mei 2023 om 05:58

De vlucht duurde maar 10 uur. En dat terwijl die oorspronkelijk op ruim 11 uur stond. Waarom, geen idee, maar dat het lekker vlot ging was een feit. De vakantie kon nu snel beginnen. Althans daar leek het even op. Na aankomst op de luchthaven van San Francisco, snel de koffers opgehaald. Binnen 15 minuten stonden we al buiten, heerlijk op Amerikaans grondgebied. We zijn er weer. Dat beloofde veel goeds. Maar natuurlijk moet je nooit te vroeg juichen want kort na aankomst was er toch nog iets. 

 

We waren al na 10 uur in San Francisco

Koffers op een karretje, door naar de trein die ons in 3 stops naar de autoverhuur locatie bracht. We hebben voor een dagje een auto bij Hertz gehuurd. Handig, want morgenmiddag kunnen we pas de camper ophalen, ons vervoer en huis voor de komende weken.
Binnen no time stonden we in de hal van alle verhuurbedrijven. Overal stonden mensen maar het was niet overdreven druk. We zochten de balie van Hertz. Daar was het verdacht stil. Er stond een groot bord dat iedereen zich kon melden op de eerste verdieping. Oké, geen idee waarom, prima, naar de eerste maar. Daar aangekomen zagen we de balie van Hertz. Tot onze grote schrik waren er maar twee balies open met daarvoor een rij wachtenden die niet op leek te houden. 

Daar zit je niet op te wachten na een lange vlucht, dat verzeker ik je. Niet al te vrolijk voegden we ons toe aan het staartje van de lange rij wachtenden. Het duurde en duurde maar. Er leek bijna geen beweging in te komen. Toen kwam plots een vrolijke nogal bezorgd uitziende Amerikaan tevoorschijn die luidkeels de menigte wachtenden toesprak. Hij bood wel talloze keren  verontschuldigingen aan voor deze situatie. Maar hij kon er echt niets aan doen, verzekerde hij ons. Hij was de manager en had van de dames-employees te horen gekregen dat zij heel ziek waren en niet konden werken op deze dag. Moederdag, zei hij er nogal nadrukkelijk achteraan. Hij geloofde duidelijk niet dat de dames echt ziek waren maar thuis aan het genieten waren van deze speciale dag. De dames die wel werkten deden echt hun uiterste best maar konden de hoeveelheid mensen niet verwerken. Maar, zei hij opgewekt, er waren wel meer dan genoeg auto's voor iedereen.
Tja, wat moet je daar op zeggen? Gelukkig kwam hij met een mooie oplossing. Hij zou om de zoveel tijd 5 wachtenden selecteren die naar de Gold-members balie om de hoek mochten. Daar zou de verhuur verder worden afgewikkeld, ook al was je geen gold member. Hij stond op dat moment toevallig bij Frans die direct heel slim aan hem vroeg of hij één van die vijf mocht zijn. En ja, dat mocht. 

Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Koffers opgepakt en snel naar die Gold-Member balie gelopen, beter gezegd, gerend. Binnen een paar minuten hadden we een auto en konden we op weg. Nu kon de vakantie echt beginnen.

 

Max's of Burlingame, een lekker restaurant vlak bij ons hotel 

Snel naar het hotel, wat maar een paar minuten verderop lag. Ondanks dat we het gevoel hadden dat het midden in de nacht was hadden we honger.
Tijdens de vlucht van United Airlines hadden we wel wat te eten gekregen, verrassend lekker eten zelfs, maar het was wel bijzonder weinig. Net toen we waren opgestart kregen we een stukje kip met een zoet broodje en een kleine groene salade. Net voor we gingen landen kregen we een boterham met kip met een fruitsalade. Niet iets waar je maag vol van raakt tijdens een vlucht van 10 uur met daarbij opgeteld de uren die je daarvoor op Schiphol rondbrengt. De volgende keer zorg ik dat ik iets eet voor ik vertrek en ook iets meeneem voor tijdens de vlucht.

Hoe dan ook, we hadden nu dus honger. Na het inchecken in het hotel snel de auto gepakt en op goed geluk de weg op gegaan. Al na een paar minuten zagen we een soort diner die onze aandacht trok.  De parkeerplaats stond vol met auto's, altijd een goed teken. Daarnaast stond er een tekst op de buitenkant van het gebouw die ons deed besluiten dat we het hier maar eens moesten proberen. 

"This is a bad place for a diet    This is a good place for a diet"

Wat het ook was, het was zeker geen slechte plek. Het was er gezellig en ze hadden heerlijk eten. En voor je denkt, ja lekker Amerikaans, vet en heel veel, niet dus. Heerlijke gestoomde vis met heel, heel, heel veel groente.

Met onze maag vol gingen we terug naar het hotel. Snel slapen, morgen vroeg op om de nodige boodschappen te doen en daarna de camper ophalen.