New York zegt "Ik ben de kerstman niet"

Gepubliceerd op 21 november 2022 om 15:52

Eerder dit jaar vertelden we dat we onze reis van de zomer hadden verplaatst naar december. Na een lange ziekte hoopten we dat het tegen die tijd mogelijk zou zijn om lekker een stedenreis te gaan maken. Ik hield al een beetje een slag om de arm. Aan de ene kant omdat ik niet zeker wist of mijn gezondheid mee zou werken en aan de andere kant dat de vlucht ook daadwerkelijk zou gaan.

 

Mijn gezondheid is gelukkig weer op peil. Dus dat staat niet in de weg. Maar dan is er nog een luchtvaartmaatschappij die er om bekend staat steeds zijn vluchten te wijzigen. En dat is wat er gebeurde. De zoveelste wijziging kwam door. Dat is niet zo'n probleem als het gaat om dezelfde dag, maar in ons geval betekende het dat we een andere vertrekdag kregen aangeboden. 

 

Er is nog genoeg accommodatie te boeken in New York maar voor een prijs waar je niet echt gelukkig van wordt. Toen we ooit boekten hadden we mazzel dat het hotel op dat moment een aanbieding had. Hierdoor bleef de reis betaalbaar. Een dag verplaatsen in het hotel dat we hadden geboekt bleek niet mogelijk. Het zal vol. Een dagje korter en dan ergens anders voor een nachtje boeken kon ook niet. Het hotel besloot bij die optie om dan de oorspronkelijke prijs te hanteren, dus weg aanbieding. Kortom, we moesten op zoek naar wat anders.

Maar zo kort voor vertrek, vergeet het maar. De prijzen zijn torenhoog, gemiddeld zo'n 400 euro per nacht. Dat kan bruin niet trekken.

Het was even slikken maar we hebben het besluit genomen, We gaan niet. Als New York niet een prijsje in de kerstsfeer kan bieden. oftewel even voor kerstman kan spelen, dan maar niet.

 

Om de teleurstelling iets te verzachten zijn we direct gaan kijken naar een reis in het voorjaar. Normaal boeken we alles apart. Dat komt vaak heel goedkoop uit want je kunt lekker shoppen bij de verschillende maatschappijen. Maar deze keer vroeg ik me af of dit echt wel de goedkoopste manier is. Mede ingegeven door de dollarkoers die op dit moment enorm ongunstig is.

Onze grote wens is om met de camper te reizen. Ik bedacht me dat ik eens een offerte kon aanvragen bij Travelhome. Daar hebben we goede ervaringen mee. 

Zo gezegd, zo gedaan. En tot mijn stomme verbazing was de offerte een stuk lager dan als ik zelf alle losse elementen zou boeken. Dat ben ik vanuit het verleden niet gewend. Nou dat maakt het makkelijk, we boeken de reis via hen.

 

 

Inmiddels is de reis geboekt. We vliegen op San Francisco en vandaar gaan we een reis maken naar de vele nationale parken in Californië en Arizona. Ik kan niet wachten. We vliegen half mei, dan een nachtje in een hotel, dan halen we de camper op en zakken we via Cabrillo Highway af naar LA. De stad laten we links liggen. Aan de ene kant omdat het lastig is met een camper in de stad te rijden en aan de andere kant omdat we zoveel mogelijk van de natuur willen genieten.

We maken een uitzondering voor Las Vegas. Daar blijven we een nachtje, gewoon omdat het leuk is en het openbaar vervoer daar goed is geregeld. Je hebt daar geen camper nodig om van A naar B te gaan.

De aankomende maanden gaan we alles verder vastleggen, de route, de campings en dat soort dingen. Andersgezegd, de voorpret is begonnen!