Van Colorado naar kerst in NY

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 13:56

Eigenlijk hadden we nu in Colorado moeten zitten. Maar door omstandigheden gaat dat niet door. De reis van nu is omgezet naar een trip naar New York op het moment dat daar de kerstbomen, kerstverlichting en schaatsbanen zijn te zien. Wat is het verhaal hierachter? Waarom hebben we dit gedaan?

 

Foto By Daniel Dimitrov - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82628820

 

In maart keerden we terug van onze reis naar Florida. Een reis waar we lange tijd naar hadden uitgekeken. Dat binnenzitten tijdens Corona waren we net als de rest van de wereld helemaal zat. Maar terwijl we hadden verwacht dat de winterzon en een lekkere vakantie ons weer de nodige energie zou geven, was dat niet het geval.

 

Al snel bleek dat er iets met mijn gezondheid gaande was. Ik was hondsberoerd, had geen enkele energie. Naar de dokter en daar bleek dat het mis was. Ik bleek zware diabetes te hebben met allerlei bijwerkingen die je daarbij kunt bedenken. Binnen de korste keren zat ik in een mallemolen van de gezondheidszorg. Medicatie, spuiten en pillen slikken, regelmatig contact met de specialisten en verpleegkundigen werden onderdeel van het dagelijks leven.

 

Voor we het wisten was het augustus en aan het einde van die maand stond onze reis naar Colorado gepland. Dat gingen we niet redden. Ik was nog steeds niet in orde dus de reis moest geannuleerd worden. Omdat ik altijd hotels, woningen en andere accomodatie reserveer die gratis geannuleerd kunnen worden was het annuleren daarvan geen enkel probleem. De vlucht was een ander verhaal.

 

Nu heb ik een uitstekende annuleringsverzekering. Deze zou de vlucht vergoeden. Oké, dat was een geruststelling. Ik belde met American Airlines, legde uit wat er aan de hand was en de vlucht werd geannuleerd. Ik vroeg om een bevestiging van de annulering en die zouden ze toesturen.

 

Foto van vliegtuig is gemaakt door Marco Verch Professional Photographer

 

Tot mijn grote verbazing ontving ik de volgende dag een mail dat onze reis was geannuleerd maar niet getreurd want die hadden ze omgezet naar 'credits', oftewel een soort voucher. Nou ja, dat kon ik natuurlijk niet indienen bij de verzekering. Daar kwam nog bij dat er in stond dat ik wel de credits moest gebruiken voor het einde van dit jaar. Ik wist even niet meer wat ik moest doen. Stel dat ik over een paar maanden in staat was om te reizen dan had ik geen grond meer om te annuleren, maar waar wil je naar toe in de wintermaanden?

 

Gebeld met American Airlines. Heel vervelend krijg je dan een call center ergens in India aan de lijn. Alle medewerkers zijn daar wel altijd vriendelijk maar het scheelt nog wel eens als het gaat om betrokkenheid en hulpvaardigheid.  Hoe dan ook heb ik mijn verhaal gedaan. Tja, ik moest maar een mailtje sturen naar reserveringen. Oké, prima maar wat is daar het e-mailadres van? Dat kon ik echt vinden op hun site, zo werd mij verteld. Ik heb gezocht tot ik een ons woog maar zonder succes.

 

Uiteindelijk heb ik maar een klacht ingediend want daar was wel de mogelijkheid om schriftelijk contact te leggen. Binnen twee werkdagen kreeg ik bericht dat ze het heel vervelend vonden dat ik niet kon reizen maar niet getreurd ik kon gewoon de credits inzetten.

Pfff, exact dezelfde tekst van het door ons eerder ontvangen mailtje. Wat nu?

 

Omdat ik toch het vertrouwen heb dat ik tegen het eind van het jaar weer een beetje in orde ben ontstond de vraag 'Moeten we dan kijken of we gebruik kunnen maken van de credits?'. Maar waar ga je naar toe in de winter? Florida ligt voor de hand maar daar waren we net geweest en dat hadden we nu wel gezien na het vier keer te hebben bezocht. De rest van Amerika is koud en nat in die periode dus wat te doen? In één keer dacht ik aan de kerstbomen en de schaatsringen in New York. Dat is nog altijd een wens van me, tijdens kerst New York bezoeken. Het idee was geboren en de actie werd ingezet.

 

 

We hebben een appartement gevonden midden in het centrum van Manhattan, vlakbij de metro en busstations. En natuurlijk weer een bestemming die in geval van nood gratis kan worden geannuleerd.  Dat gaf rust maar ook wat energie. Hoe leuk zou het zijn om zo'n reis te maken.

 

Een kleine tegenvaller was de prijs van de vlucht. Onze oorspronkelijke vlucht zou naar Denver zijn. Dat is zeker niet de goedkoopste bestemming. New York is de korste vlucht vanaf Nederland en normaal gesproken ook het voordeligst. Nou, dat was het dus nog steeds maar dan wel met de enorme prijsstijgingen die we over de hele wereld zien met betrekking tot vliegtickets. We moesten ondanks de vele credits voor de vlucht naar Denver bijbetalen om de vlucht naar New York te kunnen reserveren. We nemen het maar voor lief. Het zou zonde zijn om een paar duizend euro te verliezen zonder het te gebruiken.

 

We hopen maar dat er geen kink meer in de kabel komt en dat we de kerst en wintersferen in New York gaan beleven. Mijn gezondheid is in de afgelopen weken gelukkig al een stuk vooruit gegaan. Met een beetje geluk ben ik weer nagenoeg de oude als we eind november afreizen naar de Big Apple.