Home » Steden » Palm Springs » Palm Springs - Natuur in en om de stad

Palm Springs - Natuur in en om de stad

The Living Desert Zoo en Gardens

Palm Springs heeft zijn eigen dierentuin waar je zo rond de 150 verschillende soorten dieren kunt zien. De dierentuin is gespecialiseerd in dieren die voorkomen in de woestijn. Je kunt hier onder anderen giraffen, bergleeuwen, zebra's en cheeta's zien. Er worden regelmatig tours georganiseerd door het park maar je kunt ook mooie wandeltochten maken. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om op speciale manier met de dieren in aanraking te komen. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Giraffe in The Living Desert Zoo en Gardens

Moorton Botanical Gardens

Ooit waren deze tuinen alleen toegankelijk voor de familie Moorton. Nog steeds zijn deze tuinen, ontworpen in de jaren dertig van de vorige eeuw, eigendom van de familie. De familie heeft de tuinen nu opengesteld voor publiek. Je vindt hier een grote variëteit aan planten en bomen die te vinden zijn in woestijnen van over de hele wereld. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Coachella Valley Preserve

Net buiten de stad ligt dit natuurgebied. Je kunt hier zelfstandig of onder begeleiding verschillende wandelingen maken. Coachella Valley bestaat uit drie Preserves waarvan er twee te bezoeken zijn. In de Thousand Palms Oasis, een van de preserves die je kunt bezoeken, is de grote concentratie aan palmbomen te vinden. Er is een klein bezoekerscentrum wat wordt beheerd door vrijwilligers.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Tahquitz Canyon
Tahquitz Canyon is een gebied heilig voor de Agua Caliente Band of Cahuilla Indianen. Het is rijk aan inheemse flora en fauna. Je vind hier overblijfselen uit een ver verleden zoals rotstekeningen en oude irrigatiesystemen. In het bezoekerscentrum kun je meer ontdekken over het verleden van dit gebied. Voor degene die van een uitdaging houden is het mogelijk via een steil pad een bijna 20 meter hoge waterval te zien.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Indian Canyons

Indian Canyons ligt ten westen van de stad en bestaat uit een aantal canyons, Palm Canyon, Andreas Canyon en Murray Canyon. De canyons zijn de thuisbasis van torenhoge palmbomen, wildlife, vogels en kabbelende beekjes.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

Joshua Tree National Park

Op nog geen drie kwartier rijden ligt Joshua Tree National Park. Grote keien, ruige bergen, goudmijnruïnes, woestijnvlaktes bezaaid met Joshua Trees, een bijzondere soort Yucca, zijn kenmerkend voor dit park. Wandel naar Skull Rock, een rots die niets aan de verbeelding over laat of rij naar Key View, een hooggelegen punt wat je prachtig uitzicht geeft over de omgeving. Er is meer dan genoeg te zien en te doen. 
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de ligging

Skull Rock - Joshua Tree National Park

 

Mount San Jacinto State Park

Hoe warm het kan zijn in Palm Springs, hoe koud het meestal is in dit park. Het park ligt hoog en het kent maar een korte zomer periode. In het park vind je de hoogste berg van Californië, de San Jacinto Peak. Deze peak is bijna 3000 meter hoog. De Palm Springs Aerial Tramway brengt je vanuit Palm Springs naar boven.
Let op: Neem wel warme kleding mee als je naar boven gaat want de temperaturen in het park liggen een stuk lager dan in en om de stad.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

Schril contrast in landschap en temperaturen

Palm Springs is een groene oasis in een woestijn. Het wordt omringd door een aantal bijzonder natuur die in schril contrast staan met elkaar. Zo is er een grote dorre vlakte die grenst aan Salton Sea. De temperaturen zijn hier zo hoog dat het meer langzaam opdroogt. Aan de andere zijde van de stad ligt het hoog gelegen Mount San Jacinto State Park waar je voor een groot deel van het jaar sneeuw vindt. Hieronder  twee filmpjes die het contrast illustreren.

De droogte van het gebied rondom Salton Sea

Het waterrijke en koude park Mount San Jacinto SP