Key West

Key West, het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten staat bekend om zijn mooie stranden, het bruisende nachtleven en de historische bezienswaardigheden. Het eiland kent veel Caribische invloeden. Dit zie je terug in de architectuur en voel je in de sfeer die hier heerst. Het eiland Cuba ligt maar 171 km van Key West vandaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier veel inwoners tegenkomt van Cubaanse afkomst. Een auto heb je hier niet nodig, je verkent het eiland het beste te voet of met de fiets. Key West is onderdeel van Key West City dat bestaat uit de eilanden Key West, Sigsbee Park, Fleming Key, Sunset Key en het noordelijk deel van Stock Island

 

Key West Conch - bewoner of zeeslak

De Key West Conch is een grote zeeslak die leeft in de diepten van de Golf van Mexico rond de Florida Keys. Het is ook de bijnaam van de bewoners van Key West. Hoe komen ze aan deze naam: Tijdens de Amerikaanse Revolutie waren sommige Amerikanen loyaal aan de Britse kroon. Zij waren niet populair en vluchtten daarom naar een andere Britse kolonie, de Bahama's. Daar aangekomen begon het Britse parlement de Bahamanen te belasten op hun eten. De reactie van de bewoners hierop was dat ze liever schelp(conch) aten dan belasting te betalen. Vanaf 1830 waren vele Bahamanen ontevreden en besloten in grote getalen te emigreren naar Key West. Daar kregen ze de bijnaam ‘Conch’. Door de jaren heen werd de naam Conch steeds meer gebruikt om de lokale bevolking te beschrijven. Vandaag de dag dragen bewoners van Key West trots de bijnaam ‘Key West Conchs’.

Old Town

Dit Historic District, oftewel Old Town, staat vol met historische gebouwen. De oude gebouwen die in Old Town te vinden zijn, zijn grotendeels zogenaamde Conch woningen. Typerend aan een Conch woning is dat ze gebouwd zijn op palen, van hout zijn, vaak in pasteltinten geschilderd en voorzien zijn van een veranda. In Old Town vind je ook de wijk Bahama Village. Dit was de oorspronkelijke thuisbasis van vele Bahamaanse immigranten en ligt in het zuidwestelijk deel van het district. Duval Street is de belangrijkste en meest populaire straat in het district. Je vindt hier talloze restaurantjes, café's en winkels.  
Hieronder vind je een aantal manieren om de stad te ontdekken:

Wandeling onder leiding van een gids

- Hidden Key West Walking Tours  

- Key West History & Culture Tiki Bike Experience

Wandeling op eigen gelegenheid

- GPSMyCity

Met een trolley of treintje

- Old Town Trolley Tour

- Conch Train Tour

Natuur

Fort Zachary Taylor Historic State Park

Breng een bezoek aan het enige State Park van Key West, Fort Zachary Taylor Historic State Park. Centraal in het park staat het fort waarvan de bouw in het midden van de 19de eeuw begon.  Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse Burgeroorlog. Je kunt een wandelingen maken door het fort of door het park. Onderweg kom je borden tegen met uitleg over de omgeving. Het park heeft een mooi strand met de mogelijkheid om bedden en snorkelspullen te huren. Het park is ook erg populair tijdens zonsondergang. Het uitzicht hier is prachtig.

Klik hier voor meer info

 

Dry Tortugas National Park

Vanaf Key West kun je het  Dry Togugas NP bezoeken. Deze bijzondere eilanden groep ligt midden in de Golf van Mexico en zijn alleen per boot of watervliegtuig te bereiken. Het is mogelijk om te kamperen op het eiland. Er zijn echter weinig voorzieningen. De eilandengroep staat vooral bekend om zijn snorkelmogelijkheden en het imposante Fort Jefferson. Bij de ferry zit een gratis rondleiding door het fort inbegrepen.

Klik hier voor meer info over de ferry

 

Key West Butterfly and Nature Conservatory

Dit is een plek waar meer dan 50 verschillende vlindersoorten en een twintigtal exotische vogels zijn te bewonderen. In het museum krijg je uitleg over het leven van de vlinders.

Klik hier voor meer info

 

Florida Keys Eco-Discovery Center

Treed in de wereld van  inheemse planten en dieren van de Keys. Je kunt zowel planten en dieren zien die op het land en onder water leven. Het centrum beschikt over vele interactieve en dynamische tentoonstellingen, waaronder een mock-up van Aquarius, 's werelds enige onderwaterlaboratorium voor de oceaan.

Klik hier voor meer info

 

Truman Little White House

Mallory Square

Schrijftafel Ernest Hemmingway

Meest zuidelijke puntje van Amerika

Musea

Audubon House & Tropical Gardens

Audbon-house werd in 1840 gebouwd door kapitein John Huling Geiger als woning voor zijn familie. Vier generaties hebben hier meer dan een eeuw gewoond.  In het huis is een gerenommeerde art galerie te vinden waar o.a. werk van John James Audubon is te zien en te koop. Audubon bezocht Key West in 1830 en schilderde de inheemse vogels. Je kunt het huis van binnen bekijken of wandelen door de tuin en ervaren hoe een rijke familie in die tijd leefde in Key West. 

Klik hier voor meer info

Truman Little White House

Dit is het winterverblijf van oud president Harry Truman. Een bezoek aan dit verblijf laat je zien hoe Truman hier leefde. De meubels zijn in stijl van die tijd. Dagelijks zijn er rondleidingen en soms zijn er ook speciale exposities.

Klik hier voor meer info

 

Oldest House Museum

Dit huis uit 1829 is een van de oudste houten huizen in de regio. Richard Cussans, een immigrant uit de Bahama's heeft het huis gebouwd. Het huis vertelt het verhaal hoe men in de 19de eeuw woonde. 

Klik hier voor meer info

 

Tennessee Williams house

Dit kleine museum staat in het teken van toneelschrijver Tennessee Williams, die in Key West leefde van 1941 tot zijn dood in 1983. Binnen zijn de muren bekleed met posters van de vele films die op basis van zijn toneelstukken zijn gemaakt. In het museum zijn tekenfilms, souvenirs en foto's te zien van de familie van Williams, zijn minnaar Frank Merlo en de vele beroemdheden uit zijn tijd. De typemachine en de rieten stoel van de toneelschrijver staan hier ook. Een van de  tentoonstellingen gaat over het onderzoek naar zijn dood. Je ziet een kopie van het rapport van de lijkschouwer en krantenartikelen met geruchten over moord.

Klik hier voor meer info

 

Ernest Hemingway Home and Museum

Het Ernest Hemingway Home and Museum is het huis waarin Ernest Hemingway van 1931 tot 1939 woonde en onder andere The Snows of Kilimanjaro en The Short Happy Life of Francis Macomber schreef. Bijzonder aan het huis is dat je er naast een inkijkje in het leven van Hemingway ook een groot aantal  zes-tenige katten kunt zien, sommige afstammelingen van Hemingway's favoriete huisdier, Snow White.

Klik hier voor meer info

 

Key West Art and Historical Society - Musea

Deze organisatie heeft het hierboven genoemde Tennesse Williams House in beheer. Naast dit museum zijn er nog een aantal musea, tours en exposities die deze organisatie beheert en leuk zijn om naar toe te gaan. 

Klik hier voor meer info

 

Key West Shipwreck Treasure Museum

Laat je meeslepen in het verleden van scheepswrakken en strandjutters. Aan de hand van interactieve exposities, films en andere displays zie je hoe Key West aan zijn welvaart is gekomen. Bij het museum is een hoge uitkijktoren waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Klik hier voor meer info

 

Mel Fisher Maritime Heritage Museum

In dit museum leer je op interactieve manier meer over de maritieme geschiedenis van Florida en het Caribisch gebied.
Onderdeel van dit museum is het Key West Turtle Museum

Klik hier voor meer info

 

Leuk om te zien en doen

Southernmost Point

Key West is het meest zuidelijke stukje van de Verenigde Staten. Om dit te markeren staat er een betonnen boei op de kade. Het beste moment om de boei te bezoeken en een leuke selfie te maken, is vroeg in de morgen.

Klik hier voor de locatie

 

Saint Mary Star of the Sea

Deze kerk is de oudste nog staande kerk van Key West en dateert uit 1832. Een van de kenmerking van de kerk zijn de mooie glas-in-lood ramen.

Klik hier voor meer info

 

Key West Cemetery

Deze begraafplaats is niet zo maar een begraafplaats. Hier ligt de geschiedenis van Key West. Naast belangrijke persoonlijkheden met allen een heel eigen verhaal vind je hier ook de humor terug van de eilanders. Wie bedenkt het om op zijn grafsteen de tekst te zetten 'I told you I was sick'? Je kunt een self-guided rondleiding volgen over de begraafplaats die je langs alle belangrijke graven leidt. 

Klik hier voor de rondleiding

 

Sunset celebration at Mallory Square

Aan het eind van de dag, wanneer de zon in de zee verdwijnt begint het echt te leven op Mallory Square. Twee uur voor dat de zon onder gaat verschijnen o.a. muzikanten, marktkraampjes en artiesten om dit moment te vieren. Vanaf dit punt heb je prachtig zicht op de ondergaande zon. Mooi voor een prachtig plaatje.

Klik hier voor meer info