Wildlife

Ventana Wildlife Society

Deze organisatie zet zich in voor het behoud van verschillende dieren en hun leefgebied. Zij richten zich vooral op de Bald Eagles en de Condors die in dit gebied, dankzij de inspanningen van de organisatie, langzaam qua populatie aan het herstellen zijn. Je kunt bij hen een speciale tour te boeken om de Condor te zien. 
Klik hier voor de website
Klik hiervoor de locatie

Central Coast Aquarium

Een leuk klein aquarium halverwege Cabrillo Highway. Binnen zijn verschillende vissen, andere waterdieren en exposities te zien. Ook organiseert het aqaurium speciale trips langs de kust waar je met wat hulpmiddelen kunt zien en ervaren hoe het kustleven er uit ziet.
Klik hier voor de website
Klik hiervoor de locatie

Monterey Bay Aquarium

Dit aquarium staat bekend als een van de beste ter wereld. Je kunt er van alles ontdekken wat te maken heeft met het leven in en rond de zee en oceaan. Aan de hand van grote aantallen levende dieren, vissen en tentoonstellingen wordt je meegenomen in deze bijzondere wereld. Ook zijn er verschillende shows verspreid over de dag.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Whalewatching in Monterey

De beste plek in dit gebied om walvissen te zien is vanuit Monterey. Hier vind je dan ook verschillende organisaties die tochten organiseren. Sommige duren twee uur, maar er zijn er ook die veel langere tochten maken. Ook is er verschil in het type boot waarmee je vaart. Zo zijn er organisaties waar je met kleine bootjes de zee op gaat maar ook organisaties die met grote schepen de tocht maken. Waar je ook mee gaat, het is nagenoeg zeker dat je hier een walvis gaat zien. Sommige touroperators geven hier zelfs een garantie voor af.
Klik hier voor een overzicht van de verschillende organisaties en hun locaties

Whalewatching vanaf vanaf het land aan de kust

Bij Gray Whale Cove State Beach, net onder San Francisco, is het vaak mogelijk walvissen vanaf het land walvissen te zien. Boven op de rots bij het strand is een plek om te picknicken. Vanaf dat punt kun de walvissen die hier vlak langs de kust voorbij zwemmen vaak zien.
Klik hier voor de locatie

Monterey Gove Butterfly Sanctuary - oktober tot februari

In een mooi park vind je deze plek waar van oktober tot eind februari de Monarch vlinder in grote getalen overwinterd.
Klik hier voor de locatie

Pismo Beach Monarch Butterfly Grove - oktober tot februari

Van oktober tot februari zijn in dit park duizenden Monarch vlinders te zien.
Klik hier voor de locatie