Natuur

Aan natuur geen gebrek langs deze interessante route.
Of je nu prachtige stranden wilt zien of de heuvels in wilt trekken, het kan. De prachtige stranden nodigen uit om lekker te wandelen of even te luieren. De natuur in de heuvels is uniek met de mogelijkheid om het nationale symbool te spotten, de Bald Eagle. Langs de weg  kom je talloze zeehonden, zeeleeuwen en vogels tegen, en op sommige plekken kun je zelfs een waterval zien waarvan het water rechtstreeks in de zee neerdaalt. De vele State Parks langs de route bieden nog meer interessante natuur met unieke flora en fauna. 

Año Nuevo State Park

Het natuurgebied van Año Nuevo is onderscheidend, met grasvlakte langs de kust, kustmoerassen, duinen en een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder de zeldzame en bedreigde San Francisco Garter Snake en California Red-legged Frog.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

17 Mile Drive

Tussen Pacific Grove en Carmel-by-the-Beach gelegen route die je langs prachtig landschap voert. Je kunt de route starten bij een van de twee eerder genoemde plaatsen waar je een toegangspoort vindt waar je tol moet betalen. De route voert je langs verschillende bijzondere en vaak adembenemende plekken. Bij het betalen van de tol ontvang je een routebeschrijving waarop de uitkijkpunten duidelijk staan aangegeven met uitleg wat je er kunt zien. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Point Lobos State Natural Reserve

Landtongen, prachtige baaien en glooiende weidelanden kenmerken dit park. Het offshore gebied vormt een van de rijkste onderwaterhabitats ter wereld, populair bij duikers. Je kunt hier onder meer zeehonden, zeeleeuwen, zeeotters, grijze walvissen en verschillende vogels zien. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Garrapata State Park

In het park zijn vele wandelpaden waar je rekening moet houden met een 150 meter hoogte verschil. Vanaf de heuvels heb je prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. Je vindt er o.a. Sequoia's en mooie stranden. Aan de kust vind je zeeleeuwen, robben en zeeotters maar ook grijze walvissen die tijdens hun jaarlijkse migratie dicht langs kust voorbij komen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Andrew Molera State Park

Dit park heeft vele wandelpaden door onontwikkeld gebied. De paden leiden naar prachtige stranden, heuvels en grasvelden. Vanaf verschillende rotsen met steile wanden heb je mooi uitzicht over de oceaan. Ben je toch in de buurt? Aan de andere zijde van de snelweg ligt Highbridge Falls, een prachtige waterval in het bos.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Pfeiffer Big Sur State Park

Prachtig natuurgebied waar de Big Sur River door loopt. Er zijn vele wandelpaden waarvan een aantal je langs de rivier voert soms door een indrukwekkend bosgebied met een grote verscheidenheid aan bomen. Er zijn ook verschillende dieren te zien waaronder de rode lynx, herten, eekhoorns, wasberen, stinkdieren en een groot aantal verschillende vogels.

Klik hiervoor de website
Klik hiervoor de locatie

 

Julia Pfeiffer Burns State Park

Een rotsachtig park waar je al wandelend prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Houdt rekening met grote hoogte verschillen. Je kunt op bepaalde punten de McWay Falls zien. Deze waterval valt vanaf grote hoogte recht naar beneden op het strand. Let op: Je kunt hier niet naar toe lopen omdat vanuit het park het hele gebied aan zee verboden toegang is.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Limekiln State Park

Watervallen, huizenhoge bomen, prachtig uitzicht over het Big Sur kustgebied en prachtige stranden langs een ruige kust kenmerken dit park.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Morro Rock Beach

23 Miljoen jaar geleden werd deze aparte rots gevormd. Het ligt als schiereiland, verbonden met de kust door een smalle strook, midden in zee. Vroeger werd de rots door de scheepvaart gebruikt als navigatiepunt door zijn kenmerkende vorm en prominente aanwezigheid. Nu is de rots een beschermd gebied voor vogels. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht op de rots. Het strand bestaat uit een brede langgerekte witte zandstrook waar je als het warm is goed kunt recreëren.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Los Padres National Forest

Een immens groot natuurgebied net boven Los Angeles. Het kent een zeer gevarieerd landschap. Je kunt hier genieten van de kust, bossen, heuvellandschap, rotsen en op sommige plekken zelfs van semi-woestijn gebied. Het kent meer dan 450 soorten vis en dieren die op het land leven. Via een zeer groot aantal paden en wegen kun je dit gebied verkennen. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie