Welke informatie vind je op deze site?

Kort gezegd,  allerlei informatie die je als toerist leuk zou kunnen vinden te ontdekken in de Verenigde Staten en waar wij zelf naar toe gaan of zijn geweest.
We beschrijven wat er in een stad te zien en te doen is maar ook wat je in een bepaald natuurgebied kunt bekijken. Als er een officiële website is van een bepaalde plek of bezienswaardigheid dan vermelden we de link naar de site. Is er geen officiële site dan linken door naar waar je het ligt (Google Maps) zodat je altijd je weg daarnaar toe vindt..
De site is dynamisch, we updaten de site regelmatig met nieuwe bestemmingen en informatie over leuke en bijzondere plekjes.

De natuur in Amerika is overweldigend en diverser dan in welk land ook. De National Parks en de vele State Parks laten je bijzondere rotsformaties, diepe canyons, hoge bergen, ruige kustlijnen en kleurrijke woestijnen zien. Je staat verbaasd over alle wonderen van moeder natuur. Waar je gaat in Amerika, een park is nooit ver weg. Wil je die wandelend zien, per auto of met een georganiseerde toer, dat is aan jou. Wij hebben alvast een groot aantal van deze mooie plekjes op de kaart gezet voor je. 

Interessante steden in overvloed. Of je nu naar het oosten of westen gaat, het noorden of het zuiden, er is meer dan genoeg te zien. De steden bieden veel cultuur en prachtige architectuur. Je wordt verrast door de diversiteit van nationaliteiten en hoe deze een stempel hebben gedrukt op bepaalde wijken. En dan zijn er nog die heerlijke stadsparken om even los te komen van alle drukte van de stad.

Sommige bestemmingen vallen onder een heel eigen categorie. Het gaat vaak om een bestemming weg van de grote natuurparken en steden. Je kunt denken aan een bezoek aan een pretpark, een iconisch plekje of een bezoek aan het huis van een voormalig president, Wat je voorkeur ook is, het zijn plekjes die leuk zijn om op te nemen in je rondreis als tussenstop.

Hoe leuk is het om rond te reizen over wegen die je wat extra's laten zien. We hebben een aantal van die wegen voor je op een rij gezet die wij zelf hebben gereden en die wij absoluut de moeite waard vinden om iets voor om te rijden. Leuke Diners uit de jaren vijftig, prachtige kustlijnen en andere natuurgebieden, grappige muurschilderingen en bijzondere objecten. Neem je een van deze wegen dan ben je er zeker van dat het geen saaie rit wordt van A naar B.

Wij proberen elk jaar een paar weken naar Amerika te gaan. Rondreizen staat dan op het programma. Waar we naar toe gaan, wat we gaan zien, hoeveel kilometers we reizen en nog veel meer, beschrijven we op de pagina Rondreis. 

Hoe zit het nou met een visum en met welk vervoer reis je het best? Wat doe je als je een beer tegenkomt? Hoe laat is het waar en wat is nu precies het klimaat? Vragen zoals deze zie je beantwoord op de pagina Goed te Weten.

Je kunt je voorstellen dat je nogal wat beleeft als je een roadtrip maakt. De dingen die we zien, doen en meemaken beschrijf ik in een blog. Vaak voeg ik een soort van review toe aan wat we hebben gezien en gedaan. Hopelijk helpt dit jou bij het maken van een beslissing of je hier naar toe wilt gaan, ja dan nee.