Stadjes langs de route

Langs de route liggen verschillende stadjes. De een nog pittoresker dan de ander. Je kunt er lekker eten, een gezellig terrasje pakken of lekker wandelen door de leuke straatjes. De sfeer is waar je komt enorm relaxed ondanks dat sommige stadjes een wat luxere uitstraling hebben. De echte Amerikaanse badplaatsen geven je het gevoel van het ongedwongen gevoel om de stranden te bezoeken en te flaneren over de pieren.

Santa Cruz

Op de Santa Cruz Beach Boardwalk, met zijn ouderwetse Americana-sfeer herleven de jaren 60. Langs de kust, in deze relatief grote plaats, is het een en al fun.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Monterey en Pacific Grove

Een historisch plaatsje gelegen aan een prachtige kust. Naast de ligging is het plaatsje zelf ook een bezienswaardigheid. Het heeft een drukke en gezellige Fisherman's Wharf (zie foto bovenaan pagina) en verspreid over de stad ligt het Monterey State Historic Park waar je gebouwen kunt zien die je een beeld geven van het leven van de eerste pioneers die dit gebied bevolkten. Ook is hier het wereldberoemde en vooraanstaande Monterey Aquarium te vinden.
Net iets hoger gelegen, in het verlengde van Monterey vind je Pacific Grove. Deze plaats heeft een gezellige Main Street waar je een aaneenschakeling van Victioriaanse huizen vindt.
Klik hier voor de website van Monterey
Klik hier voor de ligging

 

Carmel-by-the-Sea

Een shoppers paradijs! Schattige straatjes met pittoreske huisjes en winkeltjes gelegen aan mooie baai. Je vindt hier talloze ateliers, van klassieke tot moderne kunst, lekkere eethuisjes en vooral veel gezelligheid. Ooit was hier Clint Eastwood, de beroemde acteur, burgemeester. Dit zie je nog op veel plekken terug in de stad
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Pismo Beach

Een traditionele Amerikaanse badplaats. De stad is vol met shops die te maken hebben met surfen en andere spullen die voor een lekkere dag aan het strand. De restaurantjes zijn eenvoudig of heel luxe. Een tussenweg is er niet. Langs het mooie brede strand is een mooie boardwalk en grote pier.. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

 

 

Carmel-by-the-Sea 

Pacific Grove

Het van oorsprong Deense dorp, Solvan

Solvang

Dit stadje ligt niet echt aan Cabrillo Highway maar iets meer in het binnenland. Het is absoluut een bezoekje waard. Van oorsprong is deze stad door Deense immigranten gesticht. Dit zie je nog overal terug in het stadje. Er zijn verschillende windmolens en huizen die volgens Deense archictuur zijn gebouwd. Een tweetal bakkers bieden lunchrooms waar je originele Deense producten worden verkocht.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Santa Barbara

Santa Barbara wordt ook wel de Amerikaanse Riviera genoemd. Het heeft dan ook alles wat je hiervan verwacht, strand, uitgaan, terrasjes, gezellige winkelgebieden en meer. En dan is er nog de beroemde en gezellige Stearns Wharf, een pier met allerlei entertainment voor groot en klein.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Ventura

Net boven de rook van Los Angeles vind je Ventura met een mooie pier en strand, historische huizen en vele winkelmogelijkheden, van shoppingmalls tot zelfstandige winkeltjes in het historisch gedeelte. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

 

Malibu

Het strand, de pier, de stad, Malibu heeft veel te bieden voor wie van een beetje luxe houdt.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie