Home » Steden » New York

New York

New York is een wereldstad als geen ander. Aan welke nationaliteit je ook denkt, je komt ze tegen in New York. De stad leeft dag en nacht, straten trillen van het geluid, vol met auto's en hordes mensen. De lichten branden fel. Rust vind je alleen in de parken waaronder het wereldberoemde Central Park. We hebben het natuurlijk over Manhattan, een klein stukje New York maar wel het meest toeristische deel van de stad met talloze bezienswaardigheden.

Typisch New York

Wie heeft niet een foto van het Vrijheidsbeeld gezien of van de iconische Brooklyn Bridge. New York heeft een aantal plekjes die je direct in verband brengt met de stad, oftewel typisch New York zijn.
Klik hier voor meer informatie

Een bezoekje waard

Misschien kun je er alleen naar kijken, soms zelfs wel even binnen lopen, er zijn plekjes die het waard zijn om even langs te gaan. Denk aan het bijzondere Grand Central Station met zijn indrukwekkende hal. Maar ook bijvoorbeeld het geboortehuis van Theodore Roosevelt, City Hall en de St. Paul's Chapel die op miraculeuze wijze gespaard is gebleven tijdens 9/11. Een aantal van dit soort plekjes hebben we voor je op een rijtje gezet.
Klik hier voor meer informatie

Leuk om te doen

Hoe leuk is het om tussen alle wolkenkrabbers neer te kijken op de stad. Dat kan vanaf het One World Trade Center of van Top of The Rock, het observatiedek van het Rockerfeller Center. Manhattan op een andere manier bekijken kan ook. Vaar met de Staten Island Ferry en heb prachtig zicht op de skyline van New York of maak een tochtje met de (lucht)tram van Manhattan naar  Roosevelt Island. In Manhattan is natuurlijk van alles te beleven. We hebben een selectie gemaakt van een aantal uiteenlopende leuke dingen om te doen.
Klik hier voor meer informatie

Musea

Door de hele stad vind je musea . Of je nu van kunst houdt, meer wil weten over een bepaalde cultuur, leren over de geschiedenis van New York of kennismaken met een wat meer ongebruikelijk onderwerp, er is voldoende keuze.
Klik hier voor een overzicht van musea kunst, design en fotografie
Klik hier voor een overzicht van musea over de geschiedenis van New York
Klik hier voor een overzicht van musea over volkeren en religie
Klik hier voor een overzicht van de meest populaire overige musea 

Parken 

Manhattan is niet groot maar toch vind je hier heel veel parken.  Central Park is het meest bekende en ook het grootste park. Je kunt hier met gemak een dag rondlopen zonder hetzelfde pad te bewandelen. Het park biedt daarnaast ook veel ander vertier. Je vind er een dierentuin, sportvelden, een amfitheater, kasteel en nog veel meer.
Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste parken

Wandelend de stad ontdekken

New York is bij uitstek een plek die je wandelend kunt ontdekken. Ervaar hoe het is om als New Yorker door de straten te wandelen, zie nanny's met de kinderen naar een speelveldje gaan, mannen met elkaar een bordspel spelen in het park of de rijke shoppen in stijl. Proef de sfeer van de vele verschillende wijken en ontdek de variëteit aan bijzondere architectuur die de stad rijk is.
Klik hier voor een overzicht hoe je wandelend de stad kunt ontdekken met en zonder gids

Winkelen

Het is onmogelijk om alle plekjes te benoemen waar je kunt shoppen. Fifth Avenue, Madison Avenue en Soho zijn wellicht het meest bekend.  Ben je op zoek naar iets speciaals, zoek je een groot warenhuis of een speciaalzaak?  De informatiesite van NY helpt je bij het vinden van de voor jou belangrijke winkels.

De wijken

Manhattan kent vele wijken die allemaal een heel eigen karakter hebben. Op onderstaande kaart zie je waar ze liggen. Voor een grotere weergaven van de plattegrond en meer informatie over de bijzondere kenmerken van de wijken, klik op de kaart.