Home » Steden » Nashville » Typisch Nashville

Typisch Nashville

Broadway

Waarschijnlijk een van de meest iconische straten in Nashville, Broadway. Je vindt hier talloze cafétjes waar live muziek wordt gespeeld. Met name op Lower Broadway vind je de meeste bars met live-acts. In de volksmond heeft dit deel van de straat de bijnaam "Honky Tonk Highway". 
Klik hier voor de ligging.

John Seigenthaler Pedestrian Bridge

Al jaren liep er een voetgangersbrug over de Cumberland rivier. Deze was tegen het einde van de 20ste eeuw heel erg in verval geraakt en begin deze eeuw heeft Nashville hier iets aan gedaan. In 2003 werd een volledig vernieuwde brug heropend. De brug kreeg een nieuwe naam, John Seigentahler Pedestrian Bridge. De brug is 960 meter lang en is een van de langste voetgangersbruggen ter wereld. Tijdens de laatste renovatie is aan de brug een middenstrook die vijftien voet breed toegevoegd waar fietsers gebruik van kunnen maken. Als het donker is wordt de brug met felle kleuren verlicht en kun je deze van verre zien.
Klik hier voor de ligging

RCA Studio B

RCA Studio B was ooit het centrum van muziek in de City of Music. RCA Studio B, gebouwd in 1957 door Dan Maddox, was een opnamestudio voor populaire muziek-megasterren zoals Elvis Presley, Dolly Parton en de Everly Brothers..
De studio hielp niet alleen ontelbare sterren om beroemd te worden, maar zette Nashville ook op de kaart als een internationaal opnamecentrum. Tegenwoordig is de historische studio een populaire attractie waar bezoekers tijdens een rondleiding meegenomen naar vroegere tijden en ontdekken welke rol het heeft gespeeld in de ontwikkeling van Nashville als 'The Music City'.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

RCA Studio B ontvangstruimte

Hatch Show Print

De unieke boekdrukstijl van Hatch Show Print met de kenmerkende vintage belettering zorgden ervoor dat het een populair was bij vele artiesten en bedrijven. Het is een van de oudste nog werkende letterpress print shops in Amerika. Hatch Show Print verzorgd rondleidingen en je kunt zelfs je eigen poster maken.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Wildhorse Saloon

In downtown Nashville gelegen iconisch restaurant, shop en music venue. Deze immense locatie bestaat uit meerdere verdiepingen, een podium en grote winkel waar je allerlei memorabilia kunt kopen. Je kunt je hier op allerlei manier vermaken, van het doen van een ouderwets spelletje op een van de bovenste verdiepingen tot het deelnemen aan een van de dagelijkse linedance klasjes. En natuurlijk is er muziek en een echte op het zuiden van Amerika geïnspireerde maaltijd. 
Klik hier voor de ligging
Klik hier voor de website

Nashville Music City Center

Dit in 2013 geopende conventiecenter is niet alleen een eyecatcher maar gebouwd op een energievriendelijke en milieu besparende wijze. Het ligt midden in Downtown. Niet alleen kun je binnen van allerlei evenementen genieten maar vaak worden ook buiten speciale optredens gehouden op de groenstrook die bij het gebouw hoort. Van tijd tot tijd worden rondleidingen verzorgd. Tijdens de rondleidingen leer je meer over de speciale architectuur en kom je op plekken waar je normaal gesproken als bezoeker niet snel komt.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

The Music City Walk of Fame

Volg het pad met sterren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd in de muziek wereld. Het parkje met The Music City Walk of Fame ligt midden in de stad tegenover de Bridgestone Arena en The Country Music Hall of Fame & Museum.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de ligging

The Music City Walk of Fame: Dolly Parton

General Jackson Showboat

Deze boot is vernoemd naar de eerste stoomboot die over de Cumberland rivier voer en die de naam kreeg van de 7de president van de Verenigde Staten, Andrew Jackson, afkomstig uit Nashville. De huidige showboot is geen stoomboot maar heeft wel het uiterlijk van een stoomboot. Er worden verschillende shows gegeven, zowel in de middag- en avonduren. Tijdens de show wordt een maaltijd (lunch of diner) geserveerd.
Klik hier voor de website

Imagine Recordings

Altijd al een opname bij hebben wonen van een opkomend of gevestigde artiest? Deze studio opent af en toe zijn deuren. Je kunt dan een 80 minuten opname meemaken en na afloop krijg je een mp3 van de opname mee naar huis. In deze studio zijn al meer dan 500 nr. 1 hits opgenomen dus wie weet maak je hier de geboorte mee van een volgende nr. 1 hit.
Klik hier voor de website
Kik hier voor de ligging

Marathon Village

Deze cluster van gebouwen waarin vroeger Marathon Motor Works was gehuisvest in de vroege jaren 1900, vormt het gebied dat bekend staat als Marathon Village op slechts enkele minuten van het centrum. Tegenwoordig is hier een creatieve gemeenschap van unieke winkels, bedrijven en amusementsfaciliteiten, waaronder een bourbon-distilleerderij, een gastronomische banketbakkerij en antieke archeologie en het is de thuisbasis voor de American Pickers-show op het History Channel. Als je door de gangen van het complex wandelt dan wordt je geleidt langs allerlei antieke voorwerpen. Hierdoor vormen de gangen een soort van museum. Er zijn ook een aantal leuke eetgelegenheden. Tegenover het complex ligt een klein museumpje waar je een aantal oldtimers kunt bewonderen. Loop ook eens achterom, het gebouw oogt dan als een soort van ruïne met graffiti en vintage watertoren. 
Klik hier voor meer informatie
Klik hier voor de ligging

foto's: 1 Voorzijde van Marathon Village, 2 Achterzijde Marathon Village