Home » Steden » Nashville » Nashville - Parken en dierentuinen

Nashville - Parken en dierentuinen

Bicentennial Capitol Mall

Bicentennial Capitol Mall ligt voor het Capitool in het centrum van Nashville. Het geeft bezoekers een kijk in de geschiedenis van Tennessee. Het 19e eeuwse park is speciaal redesigned voor de Bicentennial Celebration in Tennessee wat op 1 juni 1996 plaatsvond. In het park kun je vele facetten uit de geschiedenis van Tennessee ervaren, een 200 voet grote granieten kaart van de staat bekijken, een World War II Memorial zien en nog veel meer. De planten langs de Walkway of Counties zijn inheemse plantensoorten uit verschillende delen van de staat. 
Klik hier voor de plattegrond van het park
Klik hier voor de ligging

Bicentennial Capital Mall

The Cheekwood Botanical Gardens

De Cheekwood Botanical Gardens kent elf displaytuinen die elk een apart thema kennen. In de lente kunt je hier het festival Cheekwood in Bloom bezoeken, waar dan 100.000 tulpen in bloei staan. Tijdens de kerst is er een wonderland dat vol staat met kerstbomen, treinen, echte rendieren en natuurlijk de kerstman
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Centennial Park

Slechts een paar kilometer buiten het centrum van Nashville ligt Centennial Park. Het park beslaat een oppervlakte van 132 hectare en werd vroeger gebruikt als landbouwgrond. Je kunt er wandelen en genieten van een prachtig meer genaamd Lake Watauga. In het park ligt o.a. The Parthenon en een War Memorial.
Klik hier voor de ligging

Percy Warner Park and the Edwin Warner Park

Een kleine 15 kilometers buiten het centrum van Nashville liggen het Percy Warner Park en het Edwin Warner Park. De parken beslaan een gebied van 3.180 hectare en zijn een van de grootste gemeentelijke parken in het land. Er zijn hier vele wandelpaden. Verder kun je hier paardrijden en is er ook een golfbaan. 
Klik hier voor de ligging

Percy Priest Lake

Percy Priest Lake werd voltooid in 1968, het is 42 mijl lang en beslaat een oppervlakte van 14.000 hectare. Het meer heeft tal van recreatieve activiteiten zoals de mogelijkheid om te varen, vissen, kamperen, picknicken, paardrijden, zeilen, wandelen en nog veel meer. Als je ervoor kiest om te gaan vissen, moet je een visvergunning van de staat Tennessee hebben.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Nashville Zoo

De dierentuin van Nashville. Naast dat je hier een dagje uit tussen de dieren kunt plannen is het ook mogelijk om het historische huis Grassmere te bezoeken. Daar leer je meer over het ontstaan van de dierentuin op deze plek. 
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Krokodil in Nashville Zoo