Home » Steden » Nashville » Nashville - Muziek

Nashville - Muziek

Grote muzieklocaties

The Ryman Auditorium

Velen noemen deze locatie de "Moederkerk van Country Music". Van 1943 tot 1974 was het Ryman Auditorium het huis van de Grand Ole Opry. Het gebouw werd gebouwd in 1892 en is vernoemd naar Captain Tom Ryman, een rijke kapitein van een rivierboot. Gedurende vele jaren hebben de grootste artiesten hier opgetreden. Charlie Chaplin, Aretha Franklin en Dolly Parton zijn een paar van de vele beroemdheden die hier hebben gestaan. In het gebouw zijn ook vele verschillende awards te bewonderen. The Ryman, nu eigendom van Gaylord Entertainment Company, is nog steeds een populaire uitgaansgelegenheid voor muziekuitvoeringen van alle genres. Het is mogelijk om een rondleiding met en zonder gids te boeken.
Klik hier voor de playlist
Klik hier voor info over rondleidingen
Klik hier voor de ligging

Grand Ole Opry

Grand Ole Opry is de show die countrymuziek beroemd heeft gemaakt. Wat begon als een eenvoudige radio-uitzending in 1925 is vandaag een fenomeen op het gebied van live entertainment. Artiesten die je o.a. van tijd tot tijd bij de Grand Ole Opry kunt zien zijn Carrie Underwood, Dolly Parton, B.J. Thomas enTerri Clark. Ook krijgt nieuw aanstormend talent hier een podium. Drie maal per week kun je een show meemaken. Het is mogelijk om na de show aan een backstage tour deel te nemen.
Klik hier voor de website
Klik hier voor de locatie

Grand Ole Opry

Bridgestone Arena

Oorspronkelijk bekend als de Nashville Arena maar door sponsorship heet het nu Bridgestone Arena.
De arena is niet alleen een venue waar muziekoptredens plaatsvinden maar ook voor verschillende andere evenementen zoals sport.
Klik hier voor een overzicht van alle evenementen
Klik hier voor de ligging

Schermerhorn Symphony Center

Het Schermerhorn Sumphony Center is het thuis van de Nashville Symphony. Maar niet alleen dit orkets verzorgt hier optredens. Het Center biedt een gevarieerd aanbod van verschillende muziekale optredens.
Klik hier voor de concertagenda
Klik hier voor de ligging

Kleine muzieklocaties

Robert’s Western World

In 1990 opende Rhinestone Western Wear, een western laarzen en kleding winkel. Gedurende de jaren daarna werd daar bier, eten en muziek aan toegevoegd. Tegen het einde van de jaren 90 werd Jesse Lee Jones, een Brazilliaanse muzikant, eigenaar van de zaak. Vanaf toen werd live muziek onderdeel van het café. Het is nog steeds mogelijk om te shoppen in de winkel die is verbonden aan het café. Het kan erg druk worden in avonduren. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen. De meeste mensen staan. Hou je niet van drukte of wil je graag zitten dan is het een goed idee om in middaguren een bezoekje te brengen aan het café.
Klik hier voor de ligging

Tootsie’s Orchid Lounge

Tootsie's Orchid Lounge, een countrymuziekinstituut in Nashville en wereldberoemde honky-tonk, is sinds 1960 te vinden op Broadway. De eigenaresse, Hattie Louise "Tootsie" Bess, kocht de lounge genaamd "Mom's" Ze gaf het vervolgens haar eigen naam. De lounge was van 1960 tot 1978 in haar bezit. In de loop van de jaren heeft de lounge o.a. Kris Kristofferson, Faron Young en Willie Nelson als gast gezien. Zij waren toen nog opkomende artiest. Tootsie stond bekend om haar vrijgevigheid naar muzikanten die het financieel moeilijk hadden. In de lounge is de "Tootsie's Wall of Fame" waar je vele foto's van beroemdheden kunt zien. 
Klik hier voor de locatie

De derde verdieping van Tootsie

The Station Inn

In deze muziekgelegenheid kun je genieten van life Bluegrass muziek. Door sommige wordt deze bar als de beste plek beschouwd om van dit genre muziek te genieten.
Klik hier voor de ligging

Legends Corner

Een echte country muziek bar waar elke dag live muziek is te horen. De muren hangen vol met platenhoezen van talloze muzikanten. Er is een dansvloer waar je door de weeks meestal de ruimte hebt om lekker los te gaan. In de weekenden is het vaak zo druk dat er wat minder ruimte is om te dansen. 
Klik hier voor de locatie

De beroemde muurschildering om de hoek van de Legends Corner

The Second Fiddle

Een echte country muziek bar waar 7 dagen per week live muziek is te vinden. De muren hangen vol met foto's en er zijn ook verschillende oude muziek items uitgestald waaronder radio's, platenspelers en gitaren. 
Klik hier voor de ligging

The Stage

n country muziek bar waar een grote dansvloer is, een Whiskey bar en een gigantische mural waar beroemdheden op staan afgebeeld. Boven de deur hangt het schilderij The Highwaymen, wat ooit eigendom was van Waylon Jennings. 
Er is zeven dagen per week livemuziek.
Klik hier voor de ligging

Layla’s Bluegrass Inn

In deze bar worden vele verschillende muziek stijlen gespeeld waaronder Country, Hillbilly, Rockabilly, Western, Americana, Bluegrass, Newgrass en meer. Vele beroemde muzikanten hebben hier ooit opgetreden.
Klik hier voor de ligging