Home » Steden » Memphis

Memphis

Deze stad, in het meest westelijk deel van Tennessee, ademt muziek. Loop je door Beale Street dan hoor je de blues en rock 'n roll van alle kanten op je afkomen, of het nu 's ochtends of 's avonds is. Voor nog meer rock 'n roll ga je naar de rand van de stad. Daar ligt Graceland, het landgoed van Elvis. De stad is groen, met brede lanen waar je wandelend alles kunt verkennen. Het is een stad met contrast. Aan de ene kant is het een stad die het hoofd boven water probeert te houden. Je vindt er veel oude pakhuizen, soms vol graffiti, verbouwd tot gezellige restaurantje of cafeetjes. Aan de andere kant zie je statige en dure huizen en hotels waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Genoeg van de geluiden van de stad?  Aan de Mississippi River kun je even bijkomen. Je hebt hier bovendien prachtig weids uitzicht op de omgeving. 

Muziek

Muziek hoort bij deze stad. Livemuziek is overal te vinden. Al lopend door Beale Street hoor je swingende geluiden achter elke deur en in elke nis. Voor wie meer geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Rock 'n Roll, Soul of blues komt hier ook ruim aan zijn trekken. Er zijn hier een aantal toonaangevende musea te bezoeken.
Klik hier voor meer informatie.

Graceland

Denk je aan Memphis dan denk je aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley. Het ligt iets ten zuiden van de binnenstad en is absoluut de moeite waard te bezoeken, fan of geen fan van de King.
Klik hier voor meer informatie

Geschiedenis

Bezoek een van de toonaangevende musea die je meenemen naar de tijden van weleer. Zo kun je een replica van de allereerste zelfbedieningswinkel zien, meer te weten komen over de katoenhandel maar ook een bezoek brengen aan de plek waar Martin Luther King Jr. in 1968 is vermoord.
Klik hier voor meer informatie.

Overige bezienswaardigheden

Ooit een eend de lift in zien stappen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is? Dat kan in het Peabody Hotel. Een ritje maken in de trolley door de door mooie bomen omlijste Main Street is zeker ook een leuke ervaring. Wil je meer te weten komen over de kunst van metaalbewerking? Dat kan in het toonaangevende Metal Museum wat geheel in het teken staat van metaal en kunst. Ook dit is Memphis.
Klik hier voor meer informatie

Parken en dierentuinen

Lekker buiten doorbrengen is geen probleem in Memphis. Er zijn een aantal leuke plekjes waar je de natuur kunt opsnuiven. Natuurlijk heeft Memphis ook een eigen Zoo.
Klik hier voor meer informatie.