Home » Steden » Los Angeles

Los Angeles

Los Angeles is de een na grootste stad van de Verenigde Staten en staat vooral bekend om zijn filmindustrie. Zo op het oog is het zeker niet de mooiste stad, maar zoom je in op de details dan zie en ontdek je de leukste dingen. Je vindt hier vele musea, theaters en parken, een verscheidenheid aan bijzondere wijken waar je allerlei culturen ontmoet en je kunt hier uitstekend shoppen, ongeacht je smaak. Je vindt er luxe winkels maar ook plekken waar je voor een heel klein prijsje de leukste dingen kunt kopen.  Een dagje aan het strand, om lekker te zonnen of flaneren over de boulevard kan ook. De stad ademt creativiteit. Waar je kijkt, overal zie je mensen die zich bezighouden met kunst, in elke denkbare vorm.

 

Typisch Los Angeles

Je kunt kiezen uit een lange rij aan leuke uitjes die typisch zijn voor de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Hollywood met zijn bekende Walk of Fame, het Chinese Theatre en zie vandaar de Hollywood Sign hoog in de Hollywood Hills. Of ga naar Olvera Street, het oudste stukje van LA. Je kunt je ook laten verrassen door het door gigantische wolkenkrabbers omringde Historic Downtown met zijn vele  oude theaters, prachtige gebouwen en verrassende winkels. 
In de avonduren is een bezoek aan het Griffith Observatory een must. Van hier heb je een geweldig uitzicht over de stad.
Klik hier voor een overzicht van typische LA bezienswaardigheden. 

Wandel en ontdek

Vanuit onze ervaring ontdek LA het best lopend.  Zeker als je een wandeling maakt die van te voren is uitgestippeld. Je kunt kiezen uit vele mogelijkheden, met of zonder gids, gratis en betaald. Maak gebruik van het openbaar vervoer of bestel een Über om van de ene wijk naar de andere te gaan, dat werkt perfect en is bovendien niet duur.  
Klik hier voor een overzicht van de wandelingen.

Filmstudio's en zo

Je kunt er eigenlijk niet onderuit, ben je in LA dan moet je gewoon een studio bezoeken. Maar dan de keuze, er zijn er zoveel. Gelukkig bieden ze allemaal iets anders. Onze tip, kies een studio waar minimaal een van je favoriete opnames vandaan komen. Grote kans dat je hier in een tour iets van terug ziet. 
Het bijwonen van een opname is ook mogelijk. Goed te weten is dat in de maand mei de meeste opnames van populaire televisieseries stil liggen. Het bijwonen van een dagelijkse show is wel mogelijk in deze maand.
Klik hier voor een overzicht van de studio's en shows die je kunt bezoeken.

De kust

Los Angeles staat ook bekend om zijn lange en veelzijdige kust. Er zijn allemaal verschillende type stranden met ieder een eigen karakter. Zo kun je op het ene strand lekker met je gezin genieten van een ongecompliceerd dagje strand, op een ander kun je je helemaal overgeven aan allerlei sporten en op weer een ander wordt je vermaakt door artiesten of kermisvertier. En dan zijn er nog de havens. Los Angeles kent een hele grote internationale haven waar de immense schepen liggen en waar je als toerist verschillende schepen, die nu als museum zijn in gericht, kunt bezoeken. Midden in de stad ligt het gezellige Marina del Rey waar je de mooiste en leukste pleziervaarten kunt zien en waar je zelf ook kunt genieten van plezier op het water.
Klik hier voor alle informatie over een bezoek aan de kust.

Musea

Er zijn talloze musea in Los Angeles, van klein tot groot, van wereldberoemd tot niet zo bekend.  Zo is kun  je hier het wereldberoemde The Getty bezoeken maar ook het FIDM Museum & Galeries waar de geschiedenis van fashion wordt verteld. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekjes waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Hollywood, of het nu gaat om de Grammy's, de Oscars. en de wereldberoemde sterren van het witte doek.
Klik hier voor een overzicht van alle musea.

Parken en dierentuinen

Parken vind je in overvloed in en om de stad, van klein tot enorm groot. Een van de leukste parken om naar toe te gaan is Griffith Park. Het ligt op een grote heuvel (klimmen is dus onderdeel van het bezoek) waardoor het uitzicht prachtig is over de stad. Bovendien kun je vanaf het park prachtig de Hollywood sign bewonderen. Ook in de avonduren is dit park een aanrader. Vanaf Griffith Observatory, hoog gelegen in Griffith Park, heb je adembenemend uitzicht over de stad met zijn miljoenen lichtjes.
Klik hier om te zien waar je de parken en dierentuinen vindt in LA.

Winkelen

In LA kun je serieus shoppen. In elke wijk is wel een shoppingmall. Wil je echt gericht shoppen dan is een bezoek aan een van de grote malls of de wat kleinere luxe centra een goede keuze. Santee Allee biedt de mogelijkheid voor een klein prijsje kleding te kopen bij de talloze marktkraampjes die je hier vindt.
Klik hier voor een overzicht van plekjes waar je kunt winkelen.

Verkeersinformatie

los Angeles staat bekend om zijn files. In de ochtend en avond staat het soms uren vast. Om die plekjes te vermijden is het goed van te voren je te informeren wat de status is van de verkeerssituatie. 
Klik hier om de actuele situatie te bekijken.